GTX 1060 notebook oyun oynarken kapanıyor

Katılım
21 Şubat 2020
Mesajlar
532
Makaleler
1
Çözümler
4
Yer
Moscow Metro
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16 GB 2400 MHz RAM
Ekran kartı
GTX 1060 Mobile.
İşlemci
i7 7700HQ.
Merhaba, bilgisayarım oyun oynarken bir süre sonra kapanıyor. Sıcaklıktan olduğunu düşünmüyorum, genelde GPU ve CPU sıcaklıkları 70-80 derece arasında oluyor. Cinebench (CPU ağırlıklı test) testi yaptığımda, herhangi bir sorun yok ama heaven benchmark (GPU ağırlıklı test) yaptığımda, kalitesine bağlı olarak birkaç dakika veya 10-15 dakika sonra kapanıyor. Arada bir "videokrnl fatal error" kodu ile mavi ekran veriyor, Memtest ile RAM'leri de test etttim ve bir şey çıkmadı, ayrıca DDU ile ekran kartı driverlarını sildim ve yeniden yükledim, yine değişen bir şey olmadı. Windows da güncel, başka ne yapabileceğimi bilmiyorum açıkçası.

Mavi ekran hatası için açtığım konu:
 
Konuya yüklediğiniz minidump eki boş klasör. Aşağıda eklediğim rehber üzerinden Windows dosyalarınızı taratabilirsiniz. Hasarlı dosyalar varsa Windows kendini onaracaktır.
 
Scannow komutunu denedim, bir şeyleri onardı ama sorunumu çözmedi.

Minidump dosyalarını yeniden yükledim:

3 kere nvlddmkm.sys hatasından mavi ekran almışsınız. İnternet üzerinde biraz araştırdım. Forumda bu şekilde çözdüğünü iddia edenler var. Link üzerinden çözümü inceleyebilirsiniz.

2 kere de pci.sys hatası sebebiyle mavi ekran almışsınız. Bu hatayı da arattığımda donanım sorunu olabileceği belirtilmiş ancak kullanıcıların çoğu temiz Windows kurulumuyla sorunun çözüldüğünden bahsetmiş. Örnek bir çözümün linkini aşağıya bırakıyorum.
 

Geri
Yukarı