GTX 1060 Overclock ayarları nasıl olmalı?

Hakan_999

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Battlefield 1 oynarken monitörden dolayı sabit 75 FPS almak istiyorum ama savaşlarda 65-70 civarına düşüyor ara sıra, ben de takıntılı olduğum için bu düşüşler canımı sıkıyor. Bu yüzden ekran kartına Overclock yapıp 5-10 FPS’lik bir performans artışı elde etmek istiyorum fakat nasıl yapılacağı hakkında hiçbir bilgim yok. Yazılımdaki OC ayarlarının fotoğrafını aşağıya bırakıyorum öneride bulunursanız sevinirim.

Not: Tek oturuşta 3-4 saat oynayabiliyorum o yüzden ekran kartını çok fazla ısı yükü altında bırakmayacak bir ayar olursa sevinirim.

20180914_172326_HDR-1-1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir ayarı görüp de uygulamayın sakın. Kalıcı hasar bile görebilir ekran kartınız. Yapmanız gereken GPU ve bellek saat hızlarını azar azar, beşer beşer, onar onar arttırarak stabil çalıştığı en son saat değerlerini bulmak. Yani deneyip test etmeniz gerek.

Herhangi bir ayarı görüp de uygulamayın sakın. Kalıcı hasar bile görebilir ekran kartınız. Yapmanız gereken GPU ve bellek saat hızlarını azar azar, beşer beşer, onar onar arttırarak stabil çalıştığı en son saat değerlerini bulmak. Yani deneyip test etmeniz gerek.
Peki ya voltaj ayarı, onu da arttırmak gerekli mi ?

Bilgi vermesi açısından MSI Afterburner ile GTX 1060 için kendi kullandığım değerleri yazayım:

GPU frekansı: +150
Bellek Frekansı: +400
Güç Limiti: %100

Uzun süreli oyun oynarken ekran kartının sıcaklığı 80 ve üzerine doğru çıkıyorsa da fan ayarını otomatikten çıkarıp kendiniz sürekli yüksek devirlerde olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Ayarlarımı şu şekilde yaptım belki başka arkadaşlara da yardımcı olur, en fazla bu kadar oluyor benim ekran kartım için, biraz daha zorlayınca oyunlarda karıncalanma ve ışık patlamaları oluyor.
20180915_171808_HDR-1.jpg

MSI Afterburner ile oyun içi frekans değerlerini paylaşır mısınız? GPU frekansı çok yüksek olmuş gibi geldi bana. Bellek frekansı da bir o kadar düşük olmuş. Onu biraz daha yükseltmeyi denediniz mi?
Pek anlamıyorum ama eve gidince atmaya çalışırım, ne yalan söyleyeyim düşük yüksek pek anlamadığım için maksimum değerlere baktım Gpu frekansının maksimum değeri 4000’e kadar çıktığı için onun daha yüksek olacağını düşündüm. Sizce ne kadar arttırmalı ve ne kadar düşürmeliyim ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı