GTX 1060 Sistem Oyunlarda Crash Vermesi

MustafaSahin

Decapat
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Arkadaşlar aklıma gelen çoğu şeyi denedim fakat hala sorunumu çözemedim.Bilgisayarım oyunlarda hatasız şekilde çoğunlukla oyundan atıyor. Bir oyunu 1-1.30 saatten fazla oynayamıyorum genelde. Virüs taraması vs. her şeyi yaptım.
Ekran kartı sıcaklığı 65 i geçmiyor.İşlemci de o civarlarda dolanıyor.Fan hızları otomatik daha çok arttıramıyorum en fazla fan hızı 40. Msı AfterBurner programından ayarlayamıyorum gene kendi aşağıya çekiyor.

Sistem:
  • MSI GTX 1060 6 GB
  • Ryzen 5 1400
  • 8 GB 2400 MHz RAM

Oyundan atması daha çok yazılımsaldır. Driverları aygıt yöneticisinden teker teker tarattır. Windows güncel değilse güncelle orjinal değilse orjinalle. Oyun anında açık olan programlara hizmetlere gözat. Günlük hizmeti diye bir şey vardı ona da bakabilirsin.

Aygıt yöneticisinden dediğiniz gibi teker teker güncellemelerini kontrol ettim.Hatta dün ekran kartını kaldırıp yeniden yükledim fakat çözülmedi.Windows orijinal.Diğer dediklerinize bakacağım teşekkürler.
Hizmetlere baktım fakat pek bir şey anladığım söylenemez.Ne yapmalıyım orada ?

İşlemci 65 dereceye çıkıyorsa bence fazla gibi. Benim G4560 bile 55 dereceyi geçmiyor. Emin değilim ama belki işlemci kaynaklı yapıyordur bu hatayı. Şuan aklıma geldi bak, bende zamanında çok çektim bu tip sorunlardan. O zamanlardan alışkanlık oldu, artık böyle bir durum olduğunda direk Olay Görüntüleyicisi'ne giriyorum. Oradan Windows Günlükleri ve ardından Sisteme tıklıyorum. Gelen yerde Uyarı-Hata tarzı durumları bir inceliyorum. Belki işe yaramayan bir olaydır bu benim yaptığım. Ama yinede denemeni tavsiye ederim.

Orayı dediğin gibi bende inceledim fakat hiçbir şey bulamadım çözecek.Bu sorunla yaklaşık 2 aydır uğraşıyorum en az.En iyisinin bilgisayarı garantiye vermek olduğunu düşündüm.Yarın gönderiyorum halletsinler yanlış bir şey yapmayayım.Teşekkürler yine de.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı