GTX 1060 Sistem Performans Sorunu

Ata Karakaş

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar daha önceden açtığım konuda CS:GO oyunu için ekran kartını zorlamadığı için az FPS aldığımı söylediler. Ben de Battlefield 4 yükledim SS'ini atıyorum. CS:GO'da sabit mekanda GTX 970 olan arkadaşım 300 FPS alırken ben 220 alıyorum. Oyun içi çatışmalar çıktığında 150'ye kadar düşüyor. Battlefield 4 ayar menüsünde her şey normal fakat oyun içi işlemci darboğazı yaşıyorum sanki.
@Murat5038 @Manyyak
@FurkanEmir41

oyunici.jpg giris.jpg

Beyler i5 3450 3.10 işlemciye GTX1060 almak gibi bir hata yaptım ve dolayısıyla darboğaz meydana geldi iade etmeye karar verdim. Sizce bu sisteme GTX970 4GB 256Bit alsam aynı sorunu yaşar mıyım. AMD nin gözünü seveyim R9 280 Dual X kullanıyordum gram sorun yaşamıyordum. Bu arada GTX 1060 isteyen olursa benimle irtibata geçebilir kart daha 3 günlük...

Durumlar nasil var mi bir gelisme. sanirim 1060in ram anakart islemciye hatta hdd ssd e kadar ucu gidiyor. hepsi guclu olmasi veya en azindan yeni nesil olmasi gerekiyor. yada kartta sorun 2sindrn baska aciklama olamaz. ne sistem ne yazilimsal. yazilim ayni adam 350fps ben 150fps. donanimsal veya dedigim gibi yada kartlarin bazilari sorunlu. %70 donanimsal %30 kartlarin bazilari problemli. en sinir oldugum konu ise h1z1 oyununda fps dusen yerlerde mhz 1557 sabitleniyor ama zaten fps cok alcagim yerlerde 19xx rakamlarda mhz. yani tam tersi. olmasi gereken kascak yerlerde yukselmesi yuksek fps alcagim yerlerde dusmesi lazim mantiken.

Durumlar nasil var mi bir gelisme. sanirim 1060in ram anakart islemciye hatta hdd ssd e kadar ucu gidiyor. hepsi guclu olmasi veya en azindan yeni nesil olmasi gerekiyor. yada kartta sorun 2sindrn baska aciklama olamaz. ne sistem ne yazilimsal. yazilim ayni adam 350fps ben 150fps. donanimsal veya dedigim gibi yada kartlarin bazilari sorunlu. %70 donanimsal %30 kartlarin bazilari problemli. en sinir oldugum konu ise h1z1 oyununda fps dusen yerlerde mhz 1557 sabitleniyor ama zaten fps cok alcagim yerlerde 19xx rakamlarda mhz. yani tam tersi. olmasi gereken kascak yerlerde yukselmesi yuksek fps alcagim yerlerde dusmesi lazim mantiken.
Bir değişiklik yok. Kendim öenmli olmayan şeyleri kapatarak oyun içi CPU kullanımını %70, GPU kullanımı %40 civarı CS:GO'da buda bana yaklaşık 200 250 FPS veriyor. Yine battlefield 4 testimde herhangi bir problem yaşamadım. Seninle aynı problemleri yaşıyordum. Bios güncelleyerek ve işe yaramayan bütün başlangıç programlarını kapatarak bu şekilde oldu. Sende işe yararmı bilemem ama.

Bf4 de bende sorun yasamiyordum csgo h1z1 falan yasiyordum. ama her iyunda mhz ters calisiyor duscegi yerde artiyor artacagi yerde düşüyor suan sorunum bu. sabitleyemiyoruzda galiba.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı