GTX 1060 Sistem Düşük Performans Sorunu

erenylmz

Hectopat
Daha fazla  
Ben yeni bir kasa topladım.

Parçalar:
Anakart Msı b250m bazooka
Ekran kartı Nvıdıa geforce GTX 1060 6 GB
İşlemci intel core i5 7600k 3.8 GHz
RAM corsair vengeance lpx dımm -8GB DDR-4

Windows 10 son sürüm kullanıyorum. BIOS, directX ve ekran kartı driver güncel.
Ben oyunları en düşük grafikte oynuyorum ve böyle bir bilgisayarda en düşük grafikte oynamak gerçekten üzücü. En yüksek grafiklerde oynayamıyorum çünkü;
Yaşadığım sıkıntıysa oyunların bazen hiçbir hata vermeden kapanması ya da bilgisayarın kapanması ve mavi ekranda kişisel bilgisayar bir hatayla karşılaştı gibi sorunlar. Ve RAM kontrolu yaptım hiçbir sıkıntı yok.
En son düşüncem ise RAM eksikliği ve ekran kartının hız aşımına uğraması. (Overclock yapmıyorum.)
Bir tanıdığıma danıştım ve o da uyumsuzluk olabilir dedi. Frekanslarda uyumsuzluk olabilir ve bunu denemeden anlayamasın dedi.
Lütfen yardım eder misiniz 1 aydır bununla uğraşıyorum ve uğraştığım şeyin karşılığını bir türlü alamadım.

Kapanma sorununu düşük grafiklerde yaşamıyor musunuz? Anladığım kadarıyla sisteme yük binincce kapanıyor. PSU 600W olsa bile eski ise veya kalitesizse zamanla üzeridne yazan gücü veremeyebilir. Tam marka/model atar mısınız?
Ayrıca keşke sistemi almadan önce bize danışsaydın. i5 7600K ve GTX 1060 önermiyoruz. Ryzen ve RX 580 daha performanslı olurdu.

Zalman zm600-le 600w güç kaynağı daha yeni kasayla birlikte aldım. Başka bir arkadaşımda işlemcinle anakartın uyuşmuyor dedi. İşlemci overclock için uygun ama anakartın uygun değil dedi. MSI z170a tavsiye etti ya da işlemciyi değiştirmemi söyledi.

Zalman zm600-le 600w güç kaynağı daha yeni kasayla birlikte aldım. Başka bir arkadaşımda işlemcinle anakartın uyuşmuyor dedi. İşlemci overclock için uygun ama anakartın uygun değil dedi. MSI z170a tavsiye etti ya da işlemciyi değiştirmemi söyledi.
İşlemcin oc destekliyor diye z serisi almak zorunda değilsin. H110 anakarta bile takabilirsin. O konuda bir şüphen olmasın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı