GTX 1060 sistem sesi değişiyor ve anlık kasıyor

Princeofmath

Femtopat
Katılım
29 Kasım 2022
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar PC herhangi bir işlem yapmaya başlayınca(örneğin tarayıcı açma veya Steam açma) araba vitesi atar gibi kasadan gelen seste değişme oluyor ve 1-2 saniyelik kasılma oluyor. Bu sorun artık Steam'de oyun indirirken de olmaya başladı. Kasa sesi değişiyor ve bir süre sonra diske yazma hatası veriyor. Bu sorun her tarayıcı açtığımda olmuyor fakat gittikçe sık yaşanmaya başladı benim tahminimce sorun ya güç kaynaklı yada sabit disk kaynaklı eğer öyleyse bile ne yapacağımı bilmiyorum .Yardımcı olur musunuz ne yapmam gerekiyor?

Anakart. MSI H110M Pro-VD
İşlemci: i5 7400u
Ekran kartı: GTX 1060 3GB
RAM: 16 GB
HDD ve 2 tane SSD var
(PC 5 yıllık ve öncesinde bu sorun yoktu son 6 aydır var!)
 
Son düzenleme:
Tarayıcı açma durumlarında işlemci kullanımı arttığı için işlemciye yük biniyordur. işlemci kullanımınızı kontrol eder misiniz? Uzun süredir işlemci temizliği ve macun yenilemesi yapmadıysanız vakti gelmiş olabilir. Diğer seçeneklerden güç kaynaklı olacağını düşünmüyorum ama HDD miadını doldurmuş olabilir. Sorunun harddisk kaynaklı olması ihtimaline karşı yedek almanızı tavsiye edebilirim ancak.
 
Son düzenleme:
Tarayıcı açma durumlarında işlemci kullanımı arttığı için işlemciye yük biniyordur. işlemci kullanımınızı kontrol eder misiniz? Uzun süredir işlemci temizliği ve macun yenilemesi yapmadıysanız vakti gelmiş olabilir.
İşlemci kullanımım normalde %10 fakat bir oyun açınca 80 hatta bazı oyunlarda 100 oluyor temizliğini yapmadım evet peki ses bundan kaynaklı mıdır?

Ses fandan da gelebilir ancak yazma hatası varsa HDD bozulmaya yüz tutmuş gibi gözüküyor.
steam sorunu 2 gündür var bahsettiğim ses olayı 6 aydır. Ses fan sesi anlık durup devam ediyormuş gibi geliyor zaten
 
@Princeofmath işlemcide fan sesi artma sorunu zamanla olabilecek bir şey, başıma gelmişti. Şimdilik en basit çözüm işlemci temizliği ve bakımını yapmak gözüküyor.

Mx4 bayağı önerilen bir macun ve yakın zamanda Amazon üzerinden 130tl gibi bir fiyata almıştım. Sizi üzmez.
 
@Princeofmath işlemcide fan sesi artma sorunu zamanla olabilecek bir şey, başıma gelmişti. Şimdilik en basit çözüm işlemci temizliği ve bakımını yapmak gözüküyor.
tamadır temizliğini yapıyorum aslında ama macun alıp tekrar kontrol edeceğim tekrar devame derse yazarım tşkler
 

Geri
Yukarı