GTX 1060 Sistem Vızıldama Sorunu

Abu!

Hectopat
Makaleler
7
Yer
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Sistemimden arada böyle sinek sesi gibi sesler geliyor. Sorun ekran kartında galiba çünkü kasanın o bölümüne yaklaşınca ses çoğalıyor. Ama şöyle bir durumda var eski HDD'im titriyor ve sıkıntılı. Titreme esnasında bu sesle aynı anda geliyor. Herhangi bir performans düşüşü falan yaşamadım. Ses sadece biraz rahatsız ediyor o kadar. Ses yükte veya boşta fark etmeksizin arada gelmeye başlıyor bir süre sonra kesiliyor. HDD'ler ile Ekran kartının bulunduğu yerler birbirine yakın. Masaüstünde, internette, oyunda fark etmeksizin arada geliyor bir süre sonra kesiliyor. Bunun sisteme bir zararı olur mu? Bunu çözmek için eski HDD'mi emekliye ayırayım mı?

Sistemim:

i5 6402P(stok soğutucu)
MSI B150M Bazooka
Corsair 2x8 2400 MHz
MSI GTX 1060 GAMING X 6G
Dark Force Serisi 600W
WD 1 TB Blue
Samsung HD322HJ(eski HDD)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya coil whine'dır ya da HDD sesidir, öncelikle eski HDD'nin kablolarını çıkarıp deneyin. Ses kesilirse sorun disktedir, sabitlemeden kullanmayın bu arada titremesin disk. Eğer ses kesilmezse ekran kartsız deneyin sistemi, ses kesilirse kartta problem vardır.

Büyük ihtimal CW yani GPU'nuzun PCB'sinde ki bobin vızıltısıdır. Bu ses, PCB'ye bağlı bobinlerin iyi sarılmadığı anlamına gelir, iyi sarılmadığı içinde CW sorunu ortaya çıkar. HDD'yi de test edin. Eğer HDD'de sorun yok ise ekran kartınızı servise gönderin.

Ya coil whine'dır ya da HDD sesidir, öncelikle eski HDD'nin kablolarını çıkarıp deneyin. Ses kesilirse sorun disktedir, sabitlemeden kullanmayın bu arada titremesin disk. Eğer ses kesilmezse ekran kartsız deneyin sistemi, ses kesilirse kartta problem vardır.
Disk arızalı. Yani diski sabitledim lakin hala titriyor.

Büyük ihtimal CW yani GPU'nuzun PCB'sinde ki bobin vızıltısıdır. Bu ses, PCB'ye bağlı bobinlerin iyi sarılmadığı anlamına gelir, iyi sarılmadığı içinde CW sorunu ortaya çıkar. HDD'yi de test edin. Eğer HDD'de sorun yok ise ekran kartınızı servise gönderin.
MSI'a ticket attım. Performansa bir etkisi yokmuş. PSU'dan dolayı olabilirmiş. Kart'ı O.C. yapıp denememi istediler. Lakin ne kadar bir O.C. yapmam gerektiğini belirtmediler. İşlemci frekansı +250, Bellek frekansı +300 iyi mi? Kart bu şekilde mavi ekran vermeden çalışabiliyor. Bir zararı dokunmaz değil mi?

Disk arızalı. Yani diski sabitledim lakin hala titriyor.

MSI'a ticket attım. Performansa bir etkisi yokmuş. PSU'dan dolayı olabilirmiş. Kart'ı O.C. yapıp denememi istediler. Lakin ne kadar bir O.C. yapmam gerektiğini belirtmediler. İşlemci frekansı +250, Bellek frekansı +300 iyi mi? Kart bu şekilde mavi ekran vermeden çalışabiliyor. Bir zararı dokunmaz değil mi?
Zarar vermez, sadece sesli çalışır. Ama ğeşini bırakmayın sorunun kartta olduğundan emin olunca.

MSİ Gaming App uygulamasından OC moda alın. Eğer hala devam ediyorsa, kesinlikle servise gönderin.
Zarar vermez, sadece sesli çalışır. Ama ğeşini bırakmayın sorunun kartta olduğundan emin olunca.
Tamam teşekkürler. Boş bir vakitimde HDD'yi çıkarıp sistemi öyle açıp kullanacağım ses gelmeye devam ederse Ekran Kartı'nı çıkartır öyle denerim.

Arkadaşlar dün akşam cezam vardı yazamadım. Dün kasanın her 2 kapağını açtım. Ses'in ekran kartından geldiğinden emin oldum. Önceden böyle bir şey yoktu. Yeni başladı garantiye girer değil mi? Birde kullanıcı hatası diye lanse etmesinler.

Buyurun buda çıkan sesin linki :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı