GTX 1060 sistemde CS:GO'da düşük FPS ve takılma sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

dogukanytk

Hectopat
Arkadaşlar herkese merhaba,
CS:GO'da düşük ayarlarda 150-230 arası değişken bir FPS alıyorum. PC'yi aldığımda oynarken rahatsız olmuyordum son zamanlarda fakat aradan 1 yıl geçti, şu an ani FPS düşüşleri oluyor özellikle fight kısımlarında. Akıcılığın eskiye nazaran daha da azaldığını görüyorum. 60 Hz monitör kullanıyorum.
Sistem özellikleri:
Anakart: ASUS ROG STRIX H270F Gaming.
İşlemci: Intel Core i5-7400 3.00GHz (7. nesil)
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 192bit 3 GB.
RAM: Kingston 8 GB.
Çevremde bazı kişiler + 8 GB bir RAM takarsan sorun çözülür diyorlar. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Günümüzde 8 GB RAM yetersiz kalabiliyor. Ayrıca oynarken rahatsız olman monitörden dolayı da olabilir. 60 Hz monitör rekabetçi oyunlar için pek de iyi bir seçim değil...

Dostum bende yeni sistem aldım. Daha monitör almadım 60Hz monitör kullanıyorum CS:GO girdiğimde 250-300 FPS almama rağmen kasma hissi yaşıyorum. Sanırım monitörden kaynaklanan sorun.

Bende de aynısı oldu ama monitörle alakalı değil. 1 TB HDD de 70gb altında bir alan kaldığında cs go da büyük fps kaybı yaşadım. Belki sende de aynıdır.

-Monitörün çok eski değilse Nvidia Denetim Masası > Çözünürlük değiştirme > Özelleştir > Özel Çözünürlük oluştur > Oyunu oynadığın çözünürlük >Yenileme hızı kısmına 60 tan başlayarak 61 > test > 62 > test > 63 > test... Ekran hata verene kadar 1'er hz artır hata verdiğinde 1 hz düşük ayarlayıp uygula ve çık. Benim 60 hz monitörüm 76 hz çalışıyor şuan. Seninki de en az 75 çalışır bu da oyunu daha akıcı gösterir.

-FPS'yi de 80'e sabitlersen drop yaşama ihtimalin düşer ki yaşasan bile 150'den 50'ye düşen FPS ile 80'den 50'ye düşen FPS bir olmaz.

-Masaüstü çözünürlüğü ile oyun çözünürlüğünün aynı olmasına dikkat et.

-Sağlam kaynaklardan topladığın başlatma seçenekleri gerçekten çok etkili olabiliyor.

Darboğaz hesaplayıcı da sağlam bir darboğaz olduğunu söylüyor.

Attığım linkte CS:GO yok ama BF5'de işlemci odaklı oyun olarak baz alınabilir.

Son düzenleme:
RAM tek slot 8 GB mı yoksa 2x4GB mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…