GTX 1060 sistemde FPS düşüşü

ali ihsan elbir

Yoctopat
Daha fazla  
Sistemim: GTX 1060 6 GB, Intel i7700 HQ, 16 GB RAM.
Oyunlarımı hard diskte oynuyorum.
Rust, Warzone tarzı oyunlarda FPS düşüşü ve yüksek işlemci kullanımı dolayısıyla darboğaz yaşıyorum.
Casper Excalibur kullanıyorum bu arada. Bu sistemin Warzone veya Rust gibi oyunlarda darboğaz yaşaması normal midir?
Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim: GTX 1060 6 GB, Intel i7700 HQ, 16 GB RAM.
Oyunlarımı hard diskte oynuyorum.
Rust, Warzone tarzı oyunlarda FPS düşüşü ve yüksek işlemci kullanımı dolayısıyla darboğaz yaşıyorum.
Casper Excalibur kullanıyorum bu arada. Bu sistemin Warzone veya Rust gibi oyunlarda darboğaz yaşaması normal midir?
Yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdi siz böyle anlatınca maalesef kimse limitlemeye sebep olan şeyi doğrudan anlamaz. Sıcaklıkların payı var belli. Sizden ricam ThrottleStop yükleyin. Programı çalıştırıp arkaplana atın. Ardından oyuna girin. En az 15 dakika kadar oynayın. Oyundan çıkınca görev çubuğundaki simgelerin arasından ThrottleStop'u açın. Limits sekmesini atın. Bu sayede size rahatlıkla yardımcı olabiliriz.

Şimdi siz böyle anlatınca maalesef kimse limitlemeye sebep olan şeyi doğrudan anlamaz. Sıcaklıkların payı var belli. Sizden ricam ThrottleStop yükleyin. Programı çalıştırıp arkaplana atın. Ardından oyuna girin. En az 15 dakika kadar oynayın. Oyundan çıkınca görev çubuğundaki simgelerin arasından ThrottleStop'u açın. Limits sekmesini atın. Bu sayede size rahatlıkla yardımcı olabiliriz.

15 dakika Rust oynadım ve aydında oturuyorum 42 derece. .D

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    36,8 KB · Görüntüleme: 73
15 dakika Rust oynadım ve aydında oturuyorum 42 derece. .D
Probleminizin çözümü oldukça basit. Undervolt yapacağız ve her şey düzelecek. Ancak biz doğru değerleri bulurken bazen sistem donabilir veya mavi ekran verebilir. Paniğe gerek yok. Sistemi Power tuşuna basılı tutup kapatın. Zaten bu işlemleri bitirdiğimizde bunlara değeceğini göreceksiniz. 😃

FIVR sekmesine girin. Ekranın orta üst kısmında 5 adet birim göreceksiniz. Oradan CPU Cache'i seçin. Ardından altında "Unlock Adjustable Voltage" kutusunu işaretleyin. Ardından altında Offset Voltage'i göreceksiniz. Range'i 250mV yapın. Offset Voltage'i -125 yapın. Apply'a basın. Ardından IccMax değerini Maksimuma çıkartın. Apply'a basın.

Ardından ekranın orta üst kısmından CPU Core'u seçin. Yine benzer şekilde bu sefer -140 değerini verin. Apply'a basın. Ardından IccMax değerini maksimuma çıkartın ve Apply'a basın.

Ardından yine ekranın orta üst kısmından İntel GPU'yu seçin. -60 değerini verin. Apply'a basın. Ardından IccMax değerini maksimuma çekin ve Apply'a basın.

iGPU Unslice'a gelin. -60 değerini girin. Apply'a basın. Ardından IccMax değerini maksimuma çıkarın ve Apply'a basın.

System Agent'e gelin -40 değerini verin. Apply'a basın. Ardından IccMax değerini maksimuma çıkarın. Apply'a basın.

Sağ alt köşedeki 3 seçenekli kutudan en alttakini seçin. Apply kutusu gelir ise işaretleyin.

ThrottleStop Ana Ekranında TPL sekmesine girin. Speed Shift kutusunu işaretleyin.

Power Limit 4'ü 0 olacak şekilde ayarlayın. Soldaki kutusu işaretlenemeyebilir. Sağındaki kutuya 0 girin. Soldaki de olacaktır.

TPL sekmesinde Apply'a basmayı unutmayın.

ThrottleStop Ana ekranında BD PROCHOT tikini kaldırın ve Clock Mod kutusunu işaretleyin ve %100 olarak ayarlayın. Tahminimce %100'dür ama yine de söyleyeyim dedim.

Eğer bu işlemleri yaparken hiç sistem donmaz ise bu değerleri biraz daha arttırabiliriz. Duruma göre bakarız.

ThrottleStop'u başlangıçta ayarları uygulayacak şekilde ayarlayın şu video ile:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Probleminizin çözümü oldukça basit. Undervolt yapacağız ve her şey düzelecek. Ancak biz doğru değerleri bulurken bazen sistem donabilir veya mavi ekran verebilir. Paniğe gerek yok. Sistemi Power tuşuna basılı tutup kapatın. Zaten bu işlemleri bitirdiğimizde bunlara değeceğini göreceksiniz. 😃

Fıvr sekmesine girin. Ekranın orta üst kısmında 5 adet birim göreceksiniz. Oradan CPU Cache'i seçin. Ardından altında "unlock adjustable voltage" kutusunu işaretleyin. Ardından altında offset Voltage'i göreceksiniz. Range'i 250mv yapın. Offset Voltage'i -125 yapın. Apply'a basın. Ardından IccMax değerini maksimuma çıkartın. Apply'a basın.

Ardından ekranın orta üst kısmından CPU Core'u seçin. Yine benzer şekilde bu sefer -140 değerini verin. Apply'a basın. Ardından IccMax değerini maksimuma çıkartın ve Apply'a basın.

Ardından yine ekranın orta üst kısmından Intel GPU'yu seçin. -60 değerini verin. Apply'a basın. Ardından IccMax değerini maksimuma çekin ve Apply'a basın.

iGPU Unslice'a gelin. -60 değerini girin. Apply'a basın. Ardından IccMax değerini maksimuma çıkarın ve Apply'a basın.

System Agent'e gelin -40 değerini verin. Apply'a basın. Ardından IccMax değerini maksimuma çıkarın. Apply'a basın.

Sağ alt köşedeki 3 seçenekli kutudan en alttakini seçin. Apply kutusu gelir ise işaretleyin.

ThrottleStop ana ekranında tpl sekmesine girin. Speed Shift kutusunu işaretleyin.

Power limit 4'ü 0 olacak şekilde ayarlayın. Soldaki kutusu işaretlenemeyebilir. Sağındaki kutuya 0 girin. Soldaki de olacaktır.

Tpl sekmesinde Apply'a basmayı unutmayın.

ThrottleStop ana ekranında bd prochot tikini kaldırın ve clock mod kutusunu işaretleyin ve %100 olarak ayarlayın. Tahminimce %100'dür ama yine de söyleyeyim dedim.

Eğer bu işlemleri yaparken hiç sistem donmaz ise bu değerleri biraz daha arttırabiliriz. Duruma göre bakarız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Dediklerinizi yaptım Power limit kısmını yapamadım.
Sıcaklık değerleri 5 ila 10 derece arası düştü.
Ama bütün oyunlar da yüksek veya düşük oynamak fark etmeksizin FPS değerleri aynı (V-Sync kapalı 60 FPS'e kilitli değil)
Oyunlarda en fazla ekran kartı kullanımım %40 civarları oluyor.
Daha ne yapabiliriz acaba ?

Fıvr sekmesine girin. Ekranın orta üst kısmında 5 adet birim göreceksiniz. Oradan CPU Cache'i seçin. Ardından altında "unlock adjustable voltage" kutusunu işaretleyin. Ardından altında offset Voltage'i göreceksiniz. Range'i 250mv yapın. Offset Voltage'i -125 yapın. Apply'a basın. Ardından IccMax değerini maksimuma çıkartın. Apply'a basın.

Ardından yine ekranın orta üst kısmından Intel GPU'yu seçin. -60 değerini verin. Apply'a basın. Ardından IccMax değerini maksimuma çekin ve Apply'a basın.

ThrottleStop ana ekranında tpl sekmesine girin. Speed Shift kutusunu işaretleyin.

Power limit 4'ü 0 olacak şekilde ayarlayın. Soldaki kutusu işaretlenemeyebilir. Sağındaki kutuya 0 girin. Soldaki de olacaktır.

Tpl sekmesinde Apply'a basmayı unutmayın.

ThrottleStop ana ekranında bd prochot tikini kaldırın ve clock mod kutusunu işaretleyin ve %100 olarak ayarlayın. Tahminimce %100'dür ama yine de söyleyeyim dedim.

Arkadaşa ben yardımcı olmaya çalıştım.
Fakat ne yaparsak yapalım hangi ayarla oynarsak oynayalım Rust'ta ekran kartı kullanımı %40 %45 civarları ve FPS değerleri düşük (Ultra ile Very Low arası 10 15 FPS fark ediyor normalde %45 %50 FPS arası fark etmesi gerekirken)
Lakin işlemci kullanımı %100 değil 40-50 civarlarında bu ekran kartı kullanımını nasıl yükseltebiliriz acaba ne ettiysem beceremedik.

Arkadaşa ben yardımcı olmaya çalıştım.
Fakat ne yaparsak yapalım hangi ayarla oynarsak oynayalım Rust'ta ekran kartı kullanımı %40 %45 civarları ve FPS değerleri düşük (Ultra ile Very Low arası 10 15 FPS fark ediyor normalde %45 %50 FPS arası fark etmesi gerekirken)
Lakin işlemci kullanımı %100 değil 40-50 civarlarında bu ekran kartı kullanımını nasıl yükseltebiliriz acaba ne ettiysem beceremedik.
Grafikleri en yükseğe çıkartın. Her şeyi açın. Çözünürlüğü düşürdüyseniz de arttırın. En yüksek değere çekin.
Dediklerinizi yaptım Power limit kısmını yapamadım.
Sıcaklık değerleri 5 ila 10 derece arası düştü.
Ama bütün oyunlar da yüksek veya düşük oynamak fark etmeksizin FPS değerleri aynı (V-Sync kapalı 60 FPS'e kilitli değil)
Oyunlarda en fazla ekran kartı kullanımım %40 civarları oluyor.
Daha ne yapabiliriz acaba ?
Bana ThrottleStop Ana Ekranı, FIVR sekmesi, TPL sekmesini atar mısınız? Son haline göre biraz daha bakayım yapabileceğimiz bir şey var mıymış?

Grafikleri en yükseğe çıkartın. Her şeyi açın. Çözünürlüğü düşürdüyseniz de arttırın. En yüksek değere çekin.

Bana ThrottleStop ana ekranı, fıvr sekmesi, tpl sekmesini atar mısınız? Son haline göre biraz daha bakayım yapabileceğimiz bir şey var mıymış?

Yükselte bildiğimiz kadar yükselttik lakin etki etmiyor.
Adamın bilgisayarı Warzone Ultra'da 50 60 arası alıyor Low'da da aynı.
ThrottleStop ekranını atacak birazdan size.

15 dakika Warzone oynadıktan sonra altf4 attım ve bilgisayar kapanıp yeniden açıldı.
Acaba fazla mı undervoltladık.
Bir de DC kullanıyor musun?

Dosya Ekleri

• 10.PNG
    10.PNG
    30,1 KB · Görüntüleme: 51
  • 11.PNG
    11.PNG
    57,6 KB · Görüntüleme: 40
  • 12.PNG
    12.PNG
    63,3 KB · Görüntüleme: 44
  • 13.PNG
    13.PNG
    60,6 KB · Görüntüleme: 40
  • 14.PNG
    14.PNG
    62,4 KB · Görüntüleme: 44
  • 15.PNG
    15.PNG
    57,9 KB · Görüntüleme: 43
  • 16.PNG
    16.PNG
    17,6 KB · Görüntüleme: 56
15 dakika Warzone oynadıktan sonra altf4 attım ve bilgisayar kapanıp yeniden açıldı.
Acaba fazla mı undervoltladık.
Bir de DC kullanıyor musun?
Uygulamayı güncelleyin hocam. Eski sürüm kullanıyorsunuz. Uygulamanın her dosyasını silin yenisini kurun. ThrottleStop yazın Google'a. İlj çıkan siteye girin. 9.3 ü indirin.

Sonrasında ayarları değiştiririz. Undervolt fazla gelmiş. Çok az kısacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı