GTX 1060 Sistemde Oyunlarda FPS Düşmesi

Ram sorunu yaşıyorsun. Güncel oyunların tamamı ya 8 ya üzeri kullanıyor. Aynı durum aynı sistemde geçerli idi gittim 16 ya tamamladım sorunu çözdüm ayrıca arkadasının bılgısayarı senınkınden daha gunceldır gerek ıslemler gerek programsal olarak. Dısk bırlestırmesı yapmanı tavsıye ederım.

O halde, MSI Afterburner ile değerlerin fotoğrafını paylaşın. Bakalım nedenmiş?
https://i.hizliresim.com/4jaEG7.png görüldüğü üzere ayarlar gayet normal ne darboğaz var ne birşey.
Ram sorunu yaşıyorsun. Güncel oyunların tamamı ya 8 ya üzeri kullanıyor. Aynı durum aynı sistemde geçerli idi gittim 16 ya tamamladım sorunu çözdüm ayrıca arkadasının bılgısayarı senınkınden daha gunceldır gerek ıslemler gerek programsal olarak. Dısk bırlestırmesı yapmanı tavsıye ederım.
Biraz daha açıklarmısınız ? Neyi daha güncel olabilir mesela işlemci ekran kartı hepsi aynı onun ramlerin mhzsi bile daha düşük hatta. 12 GB ram yapsam yeterli olur mu ?

Arkadaşıyım ben konu sahibinin saçma sebepten uzaklaştırılmış o yüzden ben yazıyorum onun yerine neyse yaptım videodakileri fakat sonuç hala aynı.

Her oyunda yapmıyor sadece pubgde yapıyor. SSD kullanıyorum health durumuna baktım hepsi OK yazıyor.

Dostum arkadaşımdada 8gb ram mevcut aynı şekilde hatta mhzleri 1366 ayrıca onun sisteminde 1070 ile denendi yine aynı sorunsuz çalıştırıyor ekran kartıyla falan bir alakası yok.
8 GB RAM günümüzde sınırda.

Evet 12 GB sana yetecektir. Öncelike disk sıkıştırma işlemini yapmanı tavsiye ederim. Arkadasının sıstemı gerek güncellemeler olsun gerek sürücü olarak daha güncel olabilir keza dısk durumunda doluluk oranıda oyuna artık etkı edıyor.

Evet 12 GB sana yetecektir. Öncelike disk sıkıştırma işlemini yapmanı tavsiye ederim. Arkadasının sıstemı gerek güncellemeler olsun gerek sürücü olarak daha güncel olabilir keza dısk durumunda doluluk oranıda oyuna artık etkı edıyor.
Tamamdır ozaman yakın zamanda 8+4 toplamda 12 gb rame geçiş yapıcam. Disk birleştirmeyi yapmama gerek varmı ? Birtane SSD kullanıyorum birtanede HDD. SSD 240 GB 100 GB Boş alanı var Pubgde ssd'de yüklü zaten diğer oyunlar hdd'de.

Bellek kaynaklı sorun. Orada tüm sistemin kullandığı bellek yazmıyor. Sadece oyunun kullandığı bellek yazıyor. Tüm sistem ile birlikte, bellek yetişmiyor. 12GB şimdilik yeterlidir.
Afterbourner'de tüm sistemin kullandığı bellek değeri yazıyor, sadece oyunun kullandığı değil. 8+4 yapma, 8+8 yap Dual Channel çalıştır.

Afterbourner'de tüm sistemin kullandığı bellek değeri yazıyor, sadece oyunun kullandığı değil. 8+4 yapma, 8+8 yap Dual Channel çalıştır.
Şuanda durumum yok 8+8 almaya. Anca 8+4 yapabilirim o beni idare edermi 1 ay civarında ? Sonrasında 8+8e geçerim fakat aman aman bir fark yapar mı ? Yani çok mu gerekli o şekilde yapmak.
Hayır o halde gerek yok. Ram takviyesını saglarsanız kendiniz de hak vereceksiniz.
Teşekkürler yardım için.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı