Çözüldü GTX 1060 sisteme virüs bulaştıktan sonra format atılmasına rağmen sistem çok yavaşladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pabe

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
GTX 1060
İşlemci
i5 10.Nesil
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 3-4 ay önce bilgisayarıma virüs bulaştı. Bütün belgelerinizi kilitleyen ve daha sonra bunları geri vermek için Bitcoin üzerinden para isteyen bir yazılım. Şifrelerimi vs de çalıyor tek tek hepsini değiştirmekle uğraştım.

Bu sebeple bilgisayarımı direkt formatladım fakat bilgisayarım inanılmaz donmaya başladı. Daha sonrasında 2-3 defa daha format attım yine düzelmedi. En son Casper teknik servisine götürüp onlara da format attırdım fakat ne yaptıysam düzelmedi. Bilgisayarım asla hızlanmıyor 2-3 ay önce hikayeli oyunlar ve çokca FIFA oynardım şimdi en düşük ayarlarda FIFA oynarken bile donuyor.

Yapabileceğim başka bir şey var mıdır acaba? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Çözüm
Sıcaklıkla alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum bilgisayar daha açılır açılmaz donmaya başlıyor. Her türlü format attım maalesef. Disk değiştirirsem düzelir mi?

Temiz bir bilgisayarda Linux sürümü indir ve USB kurulum diski hazırla. O USB ile boot et ve mevcut diskinin bütün partisyonlarını kaldırıp farklı bir tablolama sistemi ile Linux kur. Tablolama sisteminin adını unuttum ama bulman zor değil. NTFS veya fat değildi. Kullandığın başka flash disk ve USB disk varsa onları da Linux hazır kurulmuşken orada formatla. Daha sonra Windows kurarsın. Bazı virüsler boot a bulaşıyor. Tablolamayı değiştirdiğinde mecburen silinecek.

Zamanında sality/32c virüsü format sonrası dönüyordu. Bütün dosyalarıma kıyarak bu şekilde kurtulabilmiştim.
Sıcaklıklardan kaynaklı performans düşüşü olmuyorsa diski değiştirmeyi deneyebilirsin. Eğer imkanın yoksa bir sonraki formatı Low level format olarak diski tam temizleyip at.

Sıcaklıkla alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum bilgisayar daha açılır açılmaz donmaya başlıyor. Her türlü format attım maalesef. Disk değiştirirsem düzelir mi?

Hocam üni okuyan kardeşim program kurmaya çalışırken muhtemelen reklam olan indir butonlarını kullanmış. O şekilde bulaştığını düşünüyoruz.

Temiz bir bilgisayarda Linux sürümü indir ve USB kurulum diski hazırla. O USB ile boot et ve mevcut diskinin bütün partisyonlarını kaldırıp farklı bir tablolama sistemi ile Linux kur. Tablolama sisteminin adını unuttum ama bulman zor değil. NTFS veya fat değildi. Kullandığın başka flash disk ve USB disk varsa onları da Linux hazır kurulmuşken orada formatla. Daha sonra Windows kurarsın. Bazı virüsler boot a bulaşıyor. Tablolamayı değiştirdiğinde mecburen silinecek.

Zamanında sality/32c virüsü format sonrası dönüyordu. Bütün dosyalarıma kıyarak bu şekilde kurtulabilmiştim.

Çözüm
Bu yöntemi deneyeceğim fakat tam olarak nasıl yapmam gerektiğini anlayabilmem için adımları anlatan bir youtube videosu var mıdır? Teşekkür ederim şimdiden

Bu yöntemi deneyeceğim fakat tam olarak nasıl yapmam gerektiğini anlayabilmem için adımları anlatan bir YouTube videosu var mıdır? Teşekkür ederim şimdiden.

Dostum üzgünüm. Belki 10 belki 15 yıl önce benzer virüsten kendi çabamla bu şekilde kurtuldum. YouTube'dan Linux kurulum videolarını izleyebilirsin. Tablo dosya sistemi kısmına geldiğinde NTFS veya fat harici bir format kullanıyorsa sende aynısını yap. Linux kurduktan sonra zaten korkma aynı Windows gibi bir grafik arayüzü var. Flashlarına sağ tıklayıp biçimlendir deyip format türlerini seçersin.

Bir dönem mining virüsü yüzünden ekran kartım yanmıştı. Seninde bir şekilde ssd ni bozmuşsa bilemiyorum. Tek bildiğim ssd disklere low level format atılmadığı, atılmaması gerektiği.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı