GTX 1060 Skyrim Performans Sorunu

Atillalan

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, kullandığım işletim sistemi Windows 8.1 işlemcim i5 6402p Skyrim oyununu ultra ayarlarda oynarken FPS değerimin fotoğrafını attığım. Sahnede 32'ye kadar düştüğünü gördüm normalde oyunun kaç FPS aldığını bilmiyorum. Çünkü skyrim 60 FPS değerine kitli bir oyundur. Lakin 1060 gibi bir ekran kartı 2011 in oyununda ultra ayarlarda nasıl 32 FPS'e kadar düşer anlamadım sorun mu var sizce ? Bu arada Witcher 3 ultra da 60-70 FPS alıyorum. Acaba bir optimizasyon problemi mi var ?
14191682_676754169141753_153635900_o.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar değil i5 6402p bu kart ile i5 6600 dahi darboğaz yapıyor zaten Gta da falan full ayarlarda 1080p de i5 6600 ile oynanıldığında işlemci kullanımı genelde 80-85 oluyor ki bu çok yüksek bi değer .Bazı durumlarda ise işlemci kullanımı full oluyor ve gpu düşüyor başlıyor oyun takılmaya, takılmazsada fps düşüşlerine.Gerçekden şaka gibi o kadar para ile aldığınız kartı kullanamıyosunuz bana kalırsa artık i7 oyun bilgisayarları için şart oldu eğer yeni nesil bir ekran kartı takılacaksa tabi

Abartmayın isterseniz 6600 darboğazı ne 1080e darboğaz yapmayan işlemci ve ayrıca 6402pde darboğaz yapmaz. Virüs bulaşmış olabilir. Yada en temizinden format atılıp en güncel win 10 sürümü kurularak ve driverları otomatik olarak güncellemesini bekleyerek ardından aynı testler yapılabilir.

Eğer darboğaz şüpheniz varsa abanın ayarlara nereye kadar çıkartabilirseniz. Eğer daha yukarı çıktıkça daha düşük fps veriyorsa darboğaz yoktur. Fakat ayarları yükselttiğiniz halde fps değişmesi olmuyorsa nur topu gibi bir darboğazınız vardır.

Bende merak ettim bak şimdi.. i5 6420p sistem topladım sipariş edecen bayram bitince. Şimdi witcher 3 te ultrada 60 fps üzeri alıyorsa bana kalırsa dar boğaz olmaz . Skyrim ile witcher 3 aynı değil. Skyrimde oyununuz son güncellemedemi? Birde aklıma takılan bir soruda ekran kartınız neden %100 gpu kullanmıyor? cunku ultrada tam performans vermesi gerek ilginc gercekten birşeyler ters gidiyor ama ne?

Abartmayın isterseniz 6600 darboğazı ne 1080e darboğaz yapmayan işlemci ve ayrıca 6402pde darboğaz yapmaz. Virüs bulaşmış olabilir. Yada en temizinden format atılıp en güncel win 10 sürümü kurularak ve driverları otomatik olarak güncellemesini bekleyerek ardından aynı testler yapılabilir.

Eğer darboğaz şüpheniz varsa abanın ayarlara nereye kadar çıkartabilirseniz. Eğer daha yukarı çıktıkça daha düşük fps veriyorsa darboğaz yoktur. Fakat ayarları yükselttiğiniz halde fps değişmesi olmuyorsa nur topu gibi bir darboğazınız vardır.
İ5 serisi GTX 1080'e darboğaz yapıyor bazı oyunlarda maalesef yanlış bilgilendirme yapmayınız. Yok ayarları sonuna kadar açarım dersen rahat rahat oynarsın oyunu. :)

İ5 serisi GTX 1080'e darboğaz yapıyor bazı oyunlarda maalesef yanlış bilgilendirme yapmayınız. Yok ayarları sonuna kadar açarım dersen rahat rahat oynarsın oyunu. :)

1070 yaparmı 6420p ye acaba? bir sorumda i6500 ile 6420p oyun fps ve turbo açısından bir fark varmı? yani 80 tl ye değermi? yoksa sadece entegre grafikmi? ön bellek işime yaramaz çalışma hızı bakımından önemli benim için

1070 yaparmı 6420p ye acaba? bir sorumda i6500 ile 6420p oyun fps ve turbo açısından bir fark varmı? yani 80 tl ye değermi? yoksa sadece entegre grafikmi? ön bellek işime yaramaz çalışma hızı bakımından önemli benim için
Yapar evet. İ5 işlemcilere GTX 1060 daha uygundur. 1070 için ekstra monitör masrafı yapman gerekecek. 6402P daha iyidir.

2k ve 4k çözünürlüklerde her şeyi benim tabirimce köklediğiniz zaman darboğaz kalmaz zaten 2k ve 4k çözünürlüklerde genel yük ekran kartına biniyor.

Lütfen bilmediğin konularla ilgili yorum yapma çok fazla yanlış bilgi veriyorsun youtubede yaz bak bütün videolarda i5 ler bayılıyor artık bitti i5 devri yok virüs programını kapa falan demişsin ne alaka kardeşim zaten arkadaş herşeyi güncellemiş kabullen bunu yazılımsal bi sorun yok donanım yetmiyor bunu anlamalısın.Birde gtx 1080 de yapmaz darboğaz demişsin gerçekden güldürdün Allah da seni güldürsün.(Sen minecraft oynamaya devam et)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı