GTX 1060 ve i5 7400 darboğaz

M4est4

Decapat
Sistemde GTX 1060 ve i5 7400 var fakat Battlefield gibi oyunlara girince ekran kartı %50-%60 kullanılıyor. Problem nedir sizce?

WhatsApp Image 2019-01-03 at 12.51.49.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikli olarak oyunda V-SYNC ayarının kapalı olduğundan emin ol. İşlemci kullanım yüzdesini göremiyoruz, bunu belirtmen gerek. İşlemcinizi inceledim. 4 çekirdek 4 işlemci ve bunun yanında gtx1060(3gb) ekran kartı ile birlikte birbirlerine darboğaz çıkarmazlar (en fazla %2-3 arası etkiler) Burada anakartının modeli çok önemli. Eğer belirtilen işlemci ile tam uyumlu çalışmıyor ise işlemci yeteri kadar gücünü anakarttan alamıyor ise tam verim çalışamaz. Tam verim çalışmayan bir işlemci oyundaki FPS yi etkiler. FPS düşük olunca da ekran kartı kullanımı düşük olur.

Darboğaz sorunu çıkartacak bileşenler değil bunlar.Bende GTX1060 ve i5-6400 var bir sorun yaşamıyorum.

Ben yaklaşık 3 senedir İ5-7400 ve GTX 1060 6GB kullanıyorum fakat bu sorun düzelmiyor.Yakında biraz elime para geçsin işlemci ve anakartı çöpe atıp yeni sisteme geçeceğim.Bu arada bu sorunun çözümü yok gibi bir şey.Çevremde ne kadar 7. Nesil işlemci kullanan varsa performans çok kötü.

Ben yaklaşık 3 senedir İ5-7400 ve GTX 1060 6GB kullanıyorum fakat bu sorun düzelmiyor.Yakında biraz elime para geçsin işlemci ve anakartı çöpe atıp yeni sisteme geçeceğim.Bu arada bu sorunun çözümü yok gibi bir şey.Çevremde ne kadar 7. Nesil işlemci kullanan varsa performans çok kötü.
bende 1 senedir 1050ti ve i5 7400 kullanıyorum 1000 tl bandında bir işlemci nasıl kötü yapılır bunu bizlere göstermişler 4 çekirdek olması mı kötü yoksa 3.3 ghz`de max hız alabilmek mi bilemiyorum 1000tl çöpe atmak istiyen arkadaşlar alabilirler

Sistemde GTX 1060 ve i5 7400 var fakat Battlefield gibi oyunlara girince ekran kartı %50-%60 kullanılıyor. Problem nedir sizce?

Eki Görüntüle 356862

Ben de i5-7500 kullancısıyım. GTX 1060 6GB ile neredeyse piyasadaki oyunların çoğunu sıkıntısız bir biçimde çalıştırdım. Hatta Battlefield 1 Online 64 kişilik sunucuda bile çoğu zaman az bir miktar (%5-10 gibi) darboğaz ile ultrada kaymak gibi akıyor. Senin bahsetmiş olduğun Battlefield 1'deki %50-%60 kullanımı ben de bazen yaşıyorum. Ancak çoğu girdiğim serverda GPU kullanımım %80+ üzerinde seyrediyor. İşte bu noktada aklıma iki şey geliyor; ya girmiş olduğumuz serverların optimizasyon kalitesinde bir sorun var ya da bu sunucuların işlemci gereksinimleri bir hayli fazla. Bu serverlarda 8 threadslik i7 işlemciler bile %90-100 arası bir kullanıma ulaşıyor. Çok takmıyorum ben de bu duruma, farklı servera girip yoluma devam ediyorum. Bu serverlar minimum 12 threads işlemci istiyor tahminimce. Oyuna girmeden Origin uygulama ayarlarından Origin-InGame özelliğini devre dışı bırakmanı tavsiye ediyorum. İşlemci kullanımını bir nebze de olsa rahatlatıcı bir etkisi var. Bahsetmiş olduğun bu kullanım değerlerin değişmezse buradaki yöntemleri uygulayarak sabit 60 FPS deneyimi yaşayabilirsin. İşe yarıyor benden söylemesi, denedim. En son çare olarak işlemci değişimi yapabilirsin. Ama nacizane fikrim, ben piyasadaki birkaç tane CPU intensive oyun için de bu iki uyumlu bileşenin oluşturmuş olduğu sistemden vazgeçmem. Ne zaman güçlü 4C/4T işlemciler, kaliteli diyebileceğimiz oyunların %50'sinden fazlasında boğulur ve darboğazın dibine vurur, o zaman güçlü bir GPU ile çok çekirdekli canavar bir işlemciyle sistem toplarım. Bu arada yukarıda bahsetmiş olduğum yöntemleri denemeden önce Windows 10 Home Performance Edition 1909 (18363.592) sürümüne temiz kurulumla geçiş yapmanı tavsiye ederim.

bende 1 senedir 1050ti ve i5 7400 kullanıyorum 1000 tl bandında bir işlemci nasıl kötü yapılır bunu bizlere göstermişler 4 çekirdek olması mı kötü yoksa 3.3 ghz`de max hız alabilmek mi bilemiyorum 1000tl çöpe atmak istiyen arkadaşlar alabilirler

Dostum emin ol, şu an kimse gidip de i5'in 7.nesline para verip sistem toplamaz. Büyük ihtimalle 4C/4T devri yavaştan önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde tamamen son bulacak, yeni sistem toplamak isteyen adam hele ki ekonomik anlamda F/P bir sistem toplamak istiyorsa minimum 6C/12T'lik Ryzen 5 bir sistem kurar. Ancak i5 7400/7500/7600(K) gibi işlemcilerin oyun performansı açısından hala yeterli durumda olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Eğer şu an bu dönemde 4C/4T öldü, her oyunda sıkıntı çıkartıyor, ya i7'ye geç ya da Ryzen 5 al geç, uğraşma bu çöp işlemcilerle diyen varsa yakında buradan da paylaşacağım benchmark kanalımda bu 'çöp' 7.nesil i5 işlemcinin oyunlardaki performasını hep birlikte görebiliyor olacağız. 😃

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı