GTX 1060 ve i7 7700K Overclock Yapma

kamlikli

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu sistem ile en stabil overclock ayarı nedir? Deneme yanılma yapmak istemiyorum. Bildiğiniz ayar var ise onu uygulamak istiyorum. Sistem zaten çoğu oyunu +60 FPS çalıştırıyor ancak Shadow of The Tomb Raider ultrada yer yer 45-50 FPS bandına düşüyor o yüzden overclock yapıp 60 FPS seviyelerinde oynamak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Günümüz ekran kartlarını overclock ile yakmak pek mümkün değil. Aşırı ısınmada bilgisayarınızı kapatır veya kendini başka bir şekilde korur. 1000 serisinde voltaj arttırılamıyor diye duymuştum. Bu yüzden kartın yanma ihtimali oldukça düşük.

@BerlT Resimde gösterdiğim ayarlara çektim. Normal standart ayarlara ek olarak 2-3 derece fazla ısındı. Onun haricinde %9-10 fps artışı sağladı. 4007 Memory Clok yerine şuan 4407 Mhz de çalışıyor. 1911 Core Clock yerine 2100 core clock ta çalışıyor. Bunun ek yük getireceğini yada çok abartılı olduğunu düşünmüyorum ama kart OC ye uygun olarak üretilmiş bir sıkıntı olurmu acaba?

Shadow of the Tomb Raider'da ortalama Fps de 5 artış, Rise of the Tomb Raider'da 6 artış sağladım. Şuan en çok zorlayanda bu oyunlar sanıırm. Bu değeler sizcede iyimidir. Kart maksimum 77 dereceyi gördü. Optimumda 73-74 dereceleri görüyor.

Dosya Ekleri

• OVERCLOK 1060.jpg
    OVERCLOK 1060.jpg
    238,8 KB · Görüntüleme: 46
Aldığınız sıcaklık değerleri gayet normalmiş o sıcaklıklarda sorun yaşamazsınız genellikle kritik değerler 85-90 derecedir. Nedeniyse Çipin ayakları bu sıcaklıklarda yerinden oynayabiliyor ve ya kırılabiliyor bu da kartın kullanılamaz hale gelmesine neden oluyor.ilk başta da belirttiğim gibi değerleriniz gayet normal.

Ayrıca her seferinde bu O.C yi tekrarlamamak için MSI programının sağ altta disket simgesine tıklayarak hızlı ayarlara kaydedebilirsiniz 1-2-3...'e basarak direkt olarak O.C yaparsınız.

Aldığınız sıcaklık değerleri gayet normalmiş o sıcaklıklarda sorun yaşamazsınız genellikle kritik değerler 85-90 derecedir. Nedeniyse Çipin ayakları bu sıcaklıklarda yerinden oynayabiliyor ve ya kırılabiliyor bu da kartın kullanılamaz hale gelmesine neden oluyor.ilk başta da belirttiğim gibi değerleriniz gayet normal.

Ayrıca her seferinde bu O.C yi tekrarlamamak için MSI programının sağ altta disket simgesine tıklayarak hızlı ayarlara kaydedebilirsiniz 1-2-3...'e basarak direkt olarak O.C yaparsınız.

Teşekkürler ayarları kauıt ettim zaten. Şuan için istediğim seviyeye ulaştım. Hafif hafif arttırarak en performanslı ayarı bulmaya çalışcam.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı