Çözüldü GTX 1060 ve i7 870 düşük FPS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AdLine

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Herkese iyi forumlar.

Masaüstü bilgisayara sahibiyim. PC'yi ilk aldığımda 16 GB RAM, i7 870 işlemci, Nvidia'nın eski bir anakartı, ATI radeon 4600, 300 W power vardı. Oyunlarda çok fazla performans alamıyordum. (En düşük ayarlarda rahatlıkla oynatıyordu) İnternete biraz vakit ayırıp ekran kartlarını araştırmaya başladım. RX 480 ya da RX 490 (tam modelini hatırlayamıyorum) ve GTX 1060 arasında kalmıştım. Sonunda GTX 1060 satın aldım. 300 W powerin yeterli olmayınca çok üzülmüştüm ve hemen Corsair 650 W değiştirdim. Sonuç olarak PC'nin sadece ekran kartını ve powerini değiştirdim. Oyunlarda test etmeye başladım ve performansım çok iyiydi. İlk önce GTA V'yi ultrada denedim. 60-80 FPS arası alıyordum. Şu anda ise 45-60 FPS alıyorum. FPS kaybının nedenini bilmiyorum. CS:GO 120-160 FPS düştü. Bu FPS kaybı nedir arkadaşlar? Yoksa ekran kartı işlevini mi kaybediyor? İşlemcim ve anakartım mı çok fazla eski?

Sistem özellikleri :
  • Anakart: Gigabyte GA-H55M-D2H (2 PCI, 2 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Pro
  • Ekran Kartı: GeForce GTX 1060 3 GB Armor serisi
  • RAM: 16 GB
  • İşlemci: QuadCore Intel Core i7-870, 3200 MHz (24 x 133)
  • Sabit Disk: 1 TB
  • Kasa ve Güç Kaynağı: Zalman Z11 Neo | Corsair 650 Wolt

• Not: Ekran kartını alalı 2 yıl oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemin tüm driverleri, BIOS’u güncelleyin. Sıcaklık değerlerini, oyunlardaki işlemci,gpu kullanımlarını konuya ekleyin. Kasa içi temizliğiniz ne alemde? Eğer temiz değilse detaylı temizliğini mutlaka yapın. Umarım eski performansını kazanacaktır sistem.

Daha önceden BIOS güncellemesi yapacaktım fakat herhangi bir şeyler yanlış giderse anakartın bir daha geri dönüşü olmuyormuş. Eski sürüm BIOS ile yenisi arasında çok fazla fark olduğunu sanmıyorum. Varsa bilgilendirmeni isterim. PC'nin kasası gayet temiz , düzenli olarak kendim temizliyorum.

Dostum işlemcin yanıyor bildiğin. Termal macun değiştin mi ? Sağlam bir soğutucu al.
İşlemcimin bu kadar sıcak olması ne gibi değişimlere sebep olur ? Termal macun demişken kasanın anakartı 5-6 yıllık. Kasayı aldığımda işlemci duruyordu. Kısacası uzun zamandır termal macun vb. bakımları yapılmadı. Pc uzun zamandır böyle. İşlemcimde bir problem mi var? Soğutucu halledersem tüm sorunlarım düzelecek mi ?

Daha önceden BIOS güncellemesi yapacaktım fakat herhangi bir şeyler yanlış giderse anakartın bir daha geri dönüşü olmuyormuş. Eski sürüm BIOS ile yenisi arasında çok fazla fark olduğunu sanmıyorum. Varsa bilgilendirmeni isterim. PC'nin kasası gayet temiz , düzenli olarak kendim temizliyorum.

İşlemcimin bu kadar sıcak olması ne gibi değişimlere sebep olur ? Termal macun demişken kasanın anakartı 5-6 yıllık. Kasayı aldığımda işlemci duruyordu. Kısacası uzun zamandır termal macun vb. bakımları yapılmadı. Pc uzun zamandır böyle. İşlemcimde bir problem mi var? Soğutucu halledersem tüm sorunlarım düzelecek mi ?
Hocam kaç dereceden itibaren bilmiyorum fakat bi dereceye gelince işlemci frekans düşürüyor bu da düşük FPS'e yol açar. Ayrıca anakartınız OC destekliyorsa soğutucu alıp OC'larsanız performans daha iyi olacaktır.

Hocam kaç dereceden itibaren bilmiyorum fakat bi dereceye gelince işlemci frekans düşürüyor bu da düşük FPS'e yol açar. Ayrıca anakartınız OC destekliyorsa soğutucu alıp OC'larsanız performans daha iyi olacaktır.

Şu anda darboğaz yapmadığına eminiz değil mi ? Bir sorum daha olacaktı. Anakartımı değiştirmeme gerek var mı ? Yoksa soğutucu falan alıp böyle mi devam etmeliyim ? ETS 2 MP Calais'de fps 10 lara kadar düşüyor.

Ortalama 1.000 tl belki daha az rakamlara ikinci el işlemci, anakart, ram set satan ilanlar var eğer varsa bütçe biraz girin derim hem çok daha zevk alırsınız oyunlardan hemde GPU nun performansına yakınlaşacak daha ahenkli çalışacak sistem. İlanlardan araştırmanızı tavsiye ederim 3 lü setleri.

Tek çare yeni parçalar almak mı sizce ? Kolay sorunlar (işlemcinin termal macunu) gibi sorunları halledip eski performansına dönemez mi arkadaşlar ?
Hocam SS'e baktım bir daha işlemciniz 1500Mhz olarak gözküyordu, büyük ihtimalle derece çok yükseldiği için frekans düşürdü. Sağlam bir soğutucu alın, çoğunun yanında termal macun geliyor 1 sıkımlık. Biraz da OC yaparsanız tatmin edici bir performans vermeli.

Termal macun değiştirip eğer bilgisayarın hazır kasadan bozmaysa ortalama bir kule soğutucu alırsan sorunun düzelecektir.

Zalman Z11 Neo sahibiyim. Sanırım tek sorun işlemcinin çok ısınması ( 90-95 derece). İşlemci fanımı sağlam bir şey ile değiştireceğim. PC'yi bilgisayarcıya götüreyim, sağlam bir bakımını yapsın. Başka tavsiyeniz var mı arkadaşlar ?
Arkadaşlar şuan korkmaya başladım. İşlemcim bilgisayar boştayken bile en az 94 derece. Yeni fark ediyorum bu durumu ve uzun zamandır böyleymiş. Bilgisayarcıya götürene kadar elimde kalır mı sizce ? Şu anda elle yapılabilecek maunel bir durum var mı ?

Adsız.png

Son düzenleme:
Ekran kartı çok az kullanılıyor bunun sebebi de işlemcin çok ısındığı için frekans düşürüyor ve ekran kartını besleyemiyor 97 derece ne demek bilgisayarını temizle termal macununu değiştir
Bilgisayarcıya götürme çoğu bilgisayarcı dürüst değil termal macun al ve kasanı temizle düzelir
Dediklerimi yapana kadar fazla açmanı önermem hatta açma sabret biraz 90 küsür çok ciddi çünkü bozulur filan hiç değmez yani ben dizüstü kullanıyorum boşta 30 oyunda 50-60 oluyor

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı