Çözüldü GTX 1060 ve i7 870 düşük FPS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AdLine

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Herkese iyi forumlar.

Masaüstü bilgisayara sahibiyim. PC'yi ilk aldığımda 16 GB RAM, i7 870 işlemci, Nvidia'nın eski bir anakartı, ATI radeon 4600, 300 W power vardı. Oyunlarda çok fazla performans alamıyordum. (En düşük ayarlarda rahatlıkla oynatıyordu) İnternete biraz vakit ayırıp ekran kartlarını araştırmaya başladım. RX 480 ya da RX 490 (tam modelini hatırlayamıyorum) ve GTX 1060 arasında kalmıştım. Sonunda GTX 1060 satın aldım. 300 W powerin yeterli olmayınca çok üzülmüştüm ve hemen Corsair 650 W değiştirdim. Sonuç olarak PC'nin sadece ekran kartını ve powerini değiştirdim. Oyunlarda test etmeye başladım ve performansım çok iyiydi. İlk önce GTA V'yi ultrada denedim. 60-80 FPS arası alıyordum. Şu anda ise 45-60 FPS alıyorum. FPS kaybının nedenini bilmiyorum. CS:GO 120-160 FPS düştü. Bu FPS kaybı nedir arkadaşlar? Yoksa ekran kartı işlevini mi kaybediyor? İşlemcim ve anakartım mı çok fazla eski?

Sistem özellikleri :
  • Anakart: Gigabyte GA-H55M-D2H (2 PCI, 2 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Pro
  • Ekran Kartı: GeForce GTX 1060 3 GB Armor serisi
  • RAM: 16 GB
  • İşlemci: QuadCore Intel Core i7-870, 3200 MHz (24 x 133)
  • Sabit Disk: 1 TB
  • Kasa ve Güç Kaynağı: Zalman Z11 Neo | Corsair 650 Wolt

• Not: Ekran kartını alalı 2 yıl oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı çok az kullanılıyor bunun sebebi de işlemcin çok ısındığı için frekans düşürüyor ve ekran kartını besleyemiyor 97 derece ne demek bilgisayarını temizle termal macununu değiştir
Bilgisayarcıya götürme çoğu bilgisayarcı dürüst değil termal macun al ve kasanı temizle düzelir
Dediklerimi yapana kadar fazla açmanı önermem hatta açma sabret biraz 90 küsür çok ciddi çünkü bozulur filan hiç değmez yani ben dizüstü kullanıyorum boşta 30 oyunda 50-60 oluyor

Herkesin cevapları için çok teşekkür ederim. Termal macununu değiştirene kadar bekleyin, geri dönüş yapacağım. Eğer bu çözüm işe yararsa bu sorunu benden başka yaşayan kişilere de yardımcı olabilir.

Herkesin cevapları için çok teşekkür ederim. Termal macununu değiştirene kadar bekleyin, geri dönüş yapacağım. Eğer bu çözüm işe yararsa bu sorunu benden başka yaşayan kişilere de yardımcı olabilir.
Biraz geç oldu hocam farkındayım, kusura bakmayın. İşlemcin acayip ısınıyor, bu yüzden işlemci frekansı çok düşüyor ve bu darboğaza neden oluyor. Zaten bariz bir şekilde de belli attığınız SS'de belli elran kartı kullanımı %26.

Herkese tekrardan merhaba arkadaşlar. Tüm sorun termal macundaymış. Çok eski tanıdığım bir bilgisayarcıya götürüp bilgisayarı verdim. Termal macunu yeniledi ve kasayı temizledi. Yeni değerler ;

386238

Not: 2-3 saatlik oynayış sonucunda çıkan değerlerdir. FPS en fazla 297 gördüm. En düşük 60-70
Boştayken ısı değerleri 40-50 derece. Sizce iyi mi ?

Öncelikle sorunun çözülmüş gibi duruyor ancak ben gene bir bilgilendirme yapayım.
Böyle bir durumda senden değerler istendiği zaman CS:GO gibi oyunlardan atma o değerleri. Senin şansına işlemci sıcaklığından olduğundan dolayı görünüyordu. Ancak eğer başka bir şey olsaydı görememe ihtimalimiz vardı çünkü CS:GO ekran kartını zorlayan bir oyun değil ve bu yüzden ekran kartın %100'de çalışmıyor olabilir. Bu yüzden değerlerden tam bir şey anlayamazdık ya da yanlış çıkarım yapabilirdik. Bir dahaki sefere AAA oyunlardan değer atmaya özen gösterirsen daha iyi olur.

Öncelikle sorunun çözülmüş gibi duruyor ancak ben gene bir bilgilendirme yapayım.
Böyle bir durumda senden değerler istendiği zaman CS:GO gibi oyunlardan atma o değerleri. Senin şansına işlemci sıcaklığından olduğundan dolayı görünüyordu. Ancak eğer başka bir şey olsaydı görememe ihtimalimiz vardı çünkü CS:GO ekran kartını zorlayan bir oyun değil ve bu yüzden ekran kartın %100'de çalışmıyor olabilir. Bu yüzden değerlerden tam bir şey anlayamazdık ya da yanlış çıkarım yapabilirdik. Bir dahaki sefere AAA oyunlardan değer atmaya özen gösterirsen daha iyi olur.
Anlatmak istediğiniz olayı anladım. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı