GTX 1060 ve Intel i5 7500 Sistem Toplama

Lexon

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Müteercim Tercümanlık
Arkadaşlar cümleten Selamun Aleyküm.
Yılbaşında indirimden faydalanıp (eğer olursa) Vatan'dan bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Kendimce topladıgım sistemde uyumsuz bir parça var mı, yok mu, Vatanda yılbaşında indirim olur mu, yılbaşından sonra fiyatlar artar mı hususunda yardımlarınızı bekliyorum.
Sistem şu şekilde:
  • İşlemci: Intel Core i5 7500 3.5GHz = 930TL
  • Anakart: MSI B250m Bazooka =407TL
  • Bellek: Corsair Vegence (2x8) 16GB= 850TL
  • Kasa: Dark N10 5 Fanlı= 270TL
  • Ekran Kartı: Nvidia GTX1060 6GB= 1600TL
  • HDD: Seagate Barracuda 3.5 1TB= 270TL
  • Güç Kaynağı: Yok
Toplam= 4327 TL

Düşünceleriniz nelerdir yanlış bir parça uyumsuz bir parça var mı? Bütçem 4000TL yılbaşı indirimiyle 4000TL'ye toplamayı umuyorum. Bir de arkadaşlar güç kaynağı ne alacagımı bulamadım. Bütçeye göre bir güç kaynağı önerir misiniz? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar cümleten Selamun Aleyküm.
Yılbaşında indirimden faydalanıp (eğer olursa) Vatan'dan bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Kendimce topladıgım sistemde uyumsuz bir parça var mı, yok mu, Vatanda yılbaşında indirim olur mu, yılbaşından sonra fiyatlar artar mı hususunda yardımlarınızı bekliyorum.
Sistem şu şekilde:
  • İşlemci: Intel Core i5 7500 3.5GHz = 930TL
  • Anakart: MSI B250m Bazooka =407TL
  • Bellek: Corsair Vegence (2x8) 16GB= 850TL
  • Kasa: Dark N10 5 Fanlı= 270TL
  • Ekran Kartı: Nvidia GTX1060 6GB= 1600TL
  • HDD: Seagate Barracuda 3.5 1TB= 270TL
  • Güç Kaynağı: Yok
Toplam= 4327 TL

Düşünceleriniz nelerdir yanlış bir parça uyumsuz bir parça var mı? Bütçem 4000TL yılbaşı indirimiyle 4000TL'ye toplamayı umuyorum. Bir de arkadaşlar güç kaynağı ne alacagımı bulamadım. Bütçeye göre bir güç kaynağı önerir misiniz? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.
İ5 8400 ve Z370-A Pro modelini alanilirsiniz.

i3 8100 + Z370 tabanlı sistem toplayın.

EVGA 500B öneririm. İlla Vatan'dan alacaksanız aşağıdaki ürünü öneririm:
Usta benchmark teslerinde falan eşit gözüküyo işlemciler ama ben uzun vadeli istiyorum bir daha ne zaman alırım bilmem. Götürürmü beni uzun vadede? Darboğaz vesaire yapmaz dimi? fiyat olarakda 300 tl gibi bir fark var boş bi fark oldugunu düşünmüyorum 1 mermim var iyi kullanmalıyım.

Usta o ikisini çekmeye kalkarsam fiyat çok fazla artıyor 5000 Tl ye doğru yol alıyor. 4000 Tl bütçe var. Daha i3 8100 kafama yattı ama uzun vadeli gidermi onu bilmiyorum. Anakarttan kısıp işlemciye mi yatırım yapmalıyım.

500 w yeterli olurmu acaba? Sıkıntı cikarmi?

İ3 8100 ve msı z370a pro kafama yatti gibi psu'da 500w yeterli olurmu yokmu baska yardimci olabilicek?

Hepsi buradada indirimler var yardimlarini bekliyorum sanirim 4500tlyi bulucak bu bilgisayar.

Ben işlemciyi Ryzen 1500X, anakartı B350M almanı öneririm. fiyat olarak yaklaşık aynı ama performans olarak çok daha yüksektir. Şuan kullanıyorum bu parçaları GTX 1060 6GB ile ve oldukça memnunum. Anakartın modelini merak ediyorsan Asus Prime B350M Plus kullanıyorum.

Ben işlemciyi Ryzen 1500X, anakartı B350M almanı öneririm. fiyat olarak yaklaşık aynı ama performans olarak çok daha yüksektir. Şuan kullanıyorum bu parçaları GTX 1060 6GB ile ve oldukça memnunum. Anakartın modelini merak ediyorsan Asus Prime B350M Plus kullanıyorum.
Aga i3 8100 ve i5 7500 ile amd ryzen 5 1500x benchmark karşılaştırmalarina baktim ikisindede geride kaliyor 600 lira i3 olan i5 de hemen hemeb ryzenla ayni. Geri performans icin yüksek ücret ödemek? Acaba benchmark mi yanliş anlamadim.

Usta benchmark teslerinde falan eşit gözüküyo işlemciler ama ben uzun vadeli istiyorum bir daha ne zaman alırım bilmem. Götürürmü beni uzun vadede? Darboğaz vesaire yapmaz dimi? fiyat olarakda 300 tl gibi bir fark var boş bi fark oldugunu düşünmüyorum 1 mermim var iyi kullanmalıyım.

Usta o ikisini çekmeye kalkarsam fiyat çok fazla artıyor 5000 Tl ye doğru yol alıyor. 4000 Tl bütçe var. Daha i3 8100 kafama yattı ama uzun vadeli gidermi onu bilmiyorum. Anakarttan kısıp işlemciye mi yatırım yapmalıyım.

500 w yeterli olurmu acaba? Sıkıntı cikarmi?

İ3 8100 ve msı z370a pro kafama yatti gibi psu'da 500w yeterli olurmu yokmu baska yardimci olabilicek?

Hepsi buradada indirimler var yardimlarini bekliyorum sanirim 4500tlyi bulucak bu bilgisayar.
Hocam İtopya’daki fiyatlara göre 8400’ün fiyatı 900₺ iken 7500’ün fiyatı 945₺. Bir de siz düşünün bakalım.

Hocam İtopya’daki fiyatlara göre 8400’ün fiyatı 900₺ iken 7500’ün fiyatı 945₺. Bir de siz düşünün bakalım.
Yani i3ü almı diyosun hocam. Benimde kafama yattı ama dedigim gibi 1 sene 2 sene sonra tekrar islemci almak zorunda kalmak istemiyorum. :)

Yani i3ü almı diyosun hocam. Benimde kafama yattı ama dedigim gibi 1 sene 2 sene sonra tekrar islemci almak zorunda kalmak istemiyorum. :)
Hocam i5 8400 ve yanında Z370-A Pro almanızı öneririm. “Yok ben 1 ay daha beklerim” diyorsanız Ocak ayının 2. yarısından sonra B ve H serisi anakartların çıkması bekleniyor. Bir B serisi anakart çıkınca işinizi görecektir.

Eğer imkanın varsa biraz daha ekle İntel 8. nesil al yok daha fazla para ekleyemem dersen ryzen sistem almalısın çünkü 7. nesil için yapabileceğin en iyi yükseltme i7 7700k oluyor buda ileri dönemde senin canını oldukça sıkacaktır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı