GTX 1060 ve Intel i5 7500 Sistem Toplama

Hocam sistem öncelikle çok güzel bence oyun için. Ama sisteme mutlaka SSD ekleyin. İşletim sistemi ve oynamayı arzuladığınız oyunları (tabi çok büyük olmayan oyunları) SSD’nin içine kurun. Daha hızlı çalışır. SSD olarak Samsung 850 Evo 120GB öneririm. Eğer paranız yetiyorsa 250GB’ta alabilirsiniz. Bu arada RAM’leri 3000MHz almanızı öneririm. Eğer şekil şukul olsun diyorsanız Corsair Vengeance LED 3000MHz modeline bir bakın derim. Ekran kartı olarak Evga’nın modeli çekirdek ve bellek hızı olarak daha hızlıdır. Bu arada parçalar bu kadar pahalı değil normalde. Ben İtopya’dan topladım. Fakat işlemci, anakart ve SSD’yi farklı sitelerden almanız gerekecek İtopya’nın stoğunda yoktu. SSD’yi, Hepsiburada veya Vatan’dan alabilirsiniz. İşlemci ve anakart için link bulursam sizinle paylaşacağım. İndirim konusuna gelince şimdiden parçaları takip etmeye başlayın derim size. Zaten yılbaşına 1 hafta kala muhtemelen indirimler başlar.

Edit : Dikkat edin işlemci i7 8700. i7 8700K’dan bahsetmiyorum. 8700K iyi bir soğutucuyla birlikte 500₺ pahalıya gelir. İşim o kısmına dikkat edin.

Hocam eyvallah cok sagolun. I7 8700'ı bulamadim malesef. Linkini atabilirseniz cok iyi olur.8700k olarak bakmiştim ben vatandan. Evganin ekran karti fiyati yuksek oldugu icin galax tercih ettim. Ayni zamanda ram olarakta fiyati uygun oldugu icin 2400mhz düşündüm. 3000mhz dediginize bir bakacagım. Sekil olmasina gerek yok. Disiyla degil içiyle ilgileniyorum. Görünüş pek önemli degil. Dedigim gibi 4500e sabitlemeye calisiyorum.
İndirime gelince az önce ögrendimki Vatan 18 20 agustos arasinda zaten bütün oem ürünlerinde indirim yapmis %18. Bu beni bayagi sarsti acikcasi. Birdaha indirim yaparlarmi bilmiyorum. Herseyde 18 indirim baslamis. Notebook masaüstü kucuk ev aletleri vs. Ama oemde hala tık yok. Eger indirim olmazsa nasil yapicam bilmiyorum. Itopyadada fiyatlar uçuk geldi biraz. Linklerini bekliyorum ustam. Allah razi olsun.

8700da karar kıldık bizde usta. Indirim gelirse vatandan topluyacagim İnşallah.
Hocam siz bekleyin tüm her şeyin linkini atayım :
Ekran kartı EVGA GTX 1060 SSC ACX 3.0 6GB GDDR5 192Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı | ITOPYA

RAM
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3000MHz CL15 Dual Kit Ram-CMK16GX4M2B3000C15R | ITOPYA

Kasa + PSU
PHANTEKS P400 BLACK HD700 Eclipse P400 (PH-EC416P_BK), FSP Hydro 700W 80+ BRONZE Siyah Kasa - inventus Hocam diğer kasadan buldum ama pahalıydı. Bu kasa hem 700W hem daha kalitelidir.

SSD
Samsung 250GB 850 EVO SATA 3.0 SSD (Okuma 540MB / Yazma 520MB) | ITOPYA Hocam bunun 120GB versiyonu yoktu. HDD ve SSD almak yerine sadece bunu alın derim size yetecektir. Oynadığınız oyunları yazarsanız durumu tekrar gözden geçiririm.

İşlemci
INTEL Core i7-8700 işlemci - inventus

Anakart
GIGABYTE Z370 HD3 Intel Z370 8th Gen Intel Soket 1151 DDR4 4000MHz(O.C.) Anakart | ITOPYA Hocam diğer model Türkiye’de var ama güvenilirliği tartışılır yerlerde var. O modelin bir üstü de pahalı o yüzden bunu koydum.

KDV indirimiyle 4700₺.

Eğer ki sistem oyun oynamak içinse, render gibi işlerle uğraşılmayacaksa i7 8700 bu sistem için fazla güçlü. İlla İntel olacaksa i5 8600k fazlasıyla yeterlidir GTX 1060'a ve hatta ileriki upgradelere. Benim tavsiyem oyun sisteminde i7 8700 gibi fazla güçlü ve fiyat açısından yüksek bir işlemci seçmek yerine i5 8600k alın, ister artan parayla ekran kartına yatırım yapın, ister paranız cebinizde kalsın.

Eğer ki sistem oyun oynamak içinse, render gibi işlerle uğraşılmayacaksa i7 8700 bu sistem için fazla güçlü. İlla İntel olacaksa i5 8600k fazlasıyla yeterlidir GTX 1060'a ve hatta ileriki upgradelere. Benim tavsiyem oyun sisteminde i7 8700 gibi fazla güçlü ve fiyat açısından yüksek bir işlemci seçmek yerine i5 8600k alın, ister artan parayla ekran kartına yatırım yapın, ister paranız cebinizde kalsın.
Hocam 8600K + soğutucu zaten i7 8700 parasına geliyor.

i7 8700'ü stok soğutucuyla mı kullanmayı tavsiye ediyorsunuz? Ryzen işlemci tavsiye ettiğimi çok önceden belirttim ama illa İntel olacaksa zaten i7 8700'e de soğutucu tavsiye ederim. Ve Teknobiyotik fiyatlarını baz alarak söylüyorum i5 8600k ile i7 8700k arasında 500lira fiyat farkı var az bir miktar değil. Hala Ryzen diyorum; soğutucusu da güzel, fiyat performansı da oldukça yüksek anakartla beraber baktığımızda. Malesef İntel stock soğutucu konusunda çok ucuza kaçıyor.

Hocam 8600K + soğutucu zaten i7 8700 parasına geliyor.
İlginiz için cok tesekkur ediyorum. Malesef okul islerimden dolayi isten ayriliyorum ve birikmişim olan 3500TL lik bir sistem toplamak zorundayim. Yoksa hem bilgisayari hem indirimleri kaciricam. Sistemi cok düşürmek zorunda kaldim ve Anakarti ucuz oldugu icin amdli bir sistem toplamaya karar verdim. Yalniz psu'dan anlamadigim icin kac w ve hangi marka almam gerektigine karar veremedim. Son kez bilginize ve tavsiyenize ihtiyacım var. Sistem şu şekilde:
Amd ryzen 1500x= 823TL
2400mhz ram 8gb= 460TL
Ekran karti=gtx 1060 3gb =1222TL
Dark n10=270TL
Güç kaynagı=?
Anakart=MSI b350 gaming pro= 384TL
Seagate barracuda 7200rpm=200TL
Toplam=3359

Bazi ürünlee indirimli bazilari degil. Bu arada hepsi %18kdv indirimi degil. Oem ürünü indirimi olmazsa belki bu fiyata toplayamamaktan korktugum icin haftasonu siparis vermeye başlamayı düşünüyorum. Dediğim gibi bütçem 3500TL sistemin fiyatida orada. Kalan fiyata bana psu önerirmisiniz lütfen. Sistemdede değişmemi istediginiz bir parca varsa öneriye açığım. Malesef bütçeyi 40 50 tl bile arttirmam zor.

Sistem güzel gözüküyor ben de PSU'dan pek anlamam fakat bütçenize 70tl katarsanız şunun güvenilir olduğunu düşünüyorum: SilverStone 500W 80+ Aktif PFC Sessiz Güç Kaynağı (SST-ST50F-ES230) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri
Fakat bütçeniz yetmiyorsa elbette anlayan arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Aynı işlemciyle 1060 6GB ekran kartım var 2400Mhz RAM ve Asus prime B350 - plus anakart yani sizinkine çok benzer bir sistem ve oldukça memnunum. Fakat size en kısa sürede bir SSD almanızı öneririm kesinlikle ilk yapacağınız upgrade SSD olmalı.

Ayrıca Ryzen sistemler Intel sistemlere göre açılışta biraz daha yavaşlar aklınızda bulunsun. Intel işlemcili laptop'ım 2.5saniyede açılıyorken 6kat hızlı SSD'li bilgisayarım 16.5 saniyede açılıyor. Aynı SSD'li intel bilgisayarlar ortalama 4-5 saniyede açılıyor. Fakat kullanımda hiç bir fark yok, sadece açılış ve kapanış hızları şuanda daha yavaş aklınızda bulunsun, günlerce sorun aramıştım da.

Sistem güzel gözüküyor ben de PSU'dan pek anlamam fakat bütçenize 70tl katarsanız şunun güvenilir olduğunu düşünüyorum: SilverStone 500W 80+ Aktif PFC Sessiz Güç Kaynağı (SST-ST50F-ES230) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri
Fakat bütçeniz yetmiyorsa elbette anlayan arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Aynı işlemciyle 1060 6GB ekran kartım var 2400Mhz RAM ve Asus prime B350 - plus anakart yani sizinkine çok benzer bir sistem ve oldukça memnunum. Fakat size en kısa sürede bir SSD almanızı öneririm kesinlikle ilk yapacağınız upgrade SSD olmalı.

Ayrıca Ryzen sistemler Intel sistemlere göre açılışta biraz daha yavaşlar aklınızda bulunsun. Intel işlemcili laptop'ım 2.5saniyede açılıyorken 6kat hızlı SSD'li bilgisayarım 16.5 saniyede açılıyor. Aynı SSD'li intel bilgisayarlar ortalama 4-5 saniyede açılıyor. Fakat kullanımda hiç bir fark yok, sadece açılış ve kapanış hızları şuanda daha yavaş aklınızda bulunsun, günlerce sorun aramıştım da.

SSD neden bu kadar önemli hala anlıyamıyorum. Malesef su anda bütçem olmadıgı için ne SSD alabiliyorum nede monitör. Asrock H110m anakart alıp intel i5 7400 da takabilirim. Ama anakarttan anlamadığım için bilemedim. Asrock h110m eski bir anakart sanırım ama işimi görmezmi benim sizce? Yani anakartın oyunda bana faydası ne acaba? Sadece parçaları takmıyormuyuz? Eger birşey farkettirmezse öylede yapabilirim. Ekran kartları eger indirime girerse yılbasından 1 hafta önce, 6GB olanını düşünebilirim ama sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı