GTX 1060 ve R5 2600 sistem düşük FPS sorunu

Makaleler
2
Daha fazla  
Şimdi öncelikle bilgisayarımın özellikleri şöyle; GTX 1060 6 GB, R5 2600 3.9 GHz, 16 GB 2400 MHz RAM.

Bilgisayarım bir süredir oyunlarda vermesi gereken FPS değerinden çok daha az FPS veriyordu bende bilgisayarı yaklaşık 1 ay önce sıfıladım ve sıfıladıktan sonra sorun çözüldü olması gereken FPS değerini veriyordu fakat gün geçtikçe FPS değerleri düşdü ve şu anda eskisi gibi vermesi gereken FPS değerinin altında değerler veriyor (örneğin Far Cry 5'de 30 FPS) bilgisayarı sıfırlamadan önce garantiye vermiştim ve oradaki çalışan bilgisayarda sorun olmadığını hafızanın fazla dolu olduğunu söylemişti zaten bende bu yüzden bilgisayarı sıfırladım ama şu an yine eskisi gibi oldu (hafızam çok dolu değil) neden böyle oluyor anlamıyorum umarım siz yardımcı olabilirsinizde tekrar garantiye göndermekle uğraşmak zorunda kalmam.

Son düzenleyen: Moderatör:
her zaman mı bu şekilde oluyor? yoksa sabah bilgisayarını açtığınızda yükske fps ve akşama doğru düşmeye mi başlıyor? öyleyse genelde anakarttaki vrm'ler ısındığı için oluyor, ancak hep düşüyorsa aklıma sürücüler geliyor belki windows kendi kendine sürücü falan yüklemişdir Ekran Kartı Sürücüsü Kaldırma programını kullandıktan sonra sürücüleri nvidianın sitesinden yükleyip deneyin,eğer oyunları ssd'de saklıyorsanız depolama alanı azalınca performans düşüşü yaşayabilirsiniz ancak kırmızı göstermediği sürece pek yaşanmaz,windows zaten kendisi gösteriyor genelde mesela 1tb diskte 900+ kullanınca

Her zaman mı bu şekilde oluyor? Yoksa sabah bilgisayarını açtığınızda yükske FPS ve akşama doğru düşmeye mi başlıyor? Öyleyse genelde anakarttaki VRM'ler ısındığı için oluyor, ancak hep düşüyorsa aklıma sürücüler geliyor belki Windows kendi kendine sürücü falan yüklemişdir Ekran Kartı Sürücüsü Kaldırma programını kullandıktan sonra sürücüleri NVIDIA'nın sitesinden yükleyip deneyin, eğer oyunları SSD'de saklıyorsanız depolama alanı azalınca performans düşüşü yaşayabilirsiniz ancak kırmızı göstermediği sürece pek yaşanmaz, Windows zaten kendisi gösteriyor genelde mesela 1TB diskte 900+ kullanınca

Cavabınız için teşekkür ediyorum ama sorun sabah akşam fark etmeksizin oluyor ve ekran kartı sürücülerimide hep güncel tutuyorum son olarak da şu an 240 GB SSD kullanıyorum ve 100 GB boş alan var.
Acaba sorun SSD'den dolayı olabilir mi bu gün bir test yaptım ve sonuçlar böyle çıktı. Acaba bir sorun var mı?

Desktop Screenshot 2020.12.04 - 12.38.44.79.png

Lütfen birisi yardımcı olabilir mi :D.
Arkadaşlar lütfen birisi yardımcı olabilir mi hala cevap bekliyorum.

Son düzenleme:
Cavabınız için teşekkür ediyorum ama sorun sabah akşam fark etmeksizin oluyor ve ekran kartı sürücülerimide hep güncel tutuyorum son olarak da şu an 240 GB SSD kullanıyorum ve 100 GB boş alan var.
Acaba sorun SSD'den dolayı olabilir mi bu gün bir test yaptım ve sonuçlar böyle çıktı. Acaba bir sorun var mı?

Eki Görüntüle 784923
Lütfen birisi yardımcı olabilir mi :D.
Arkadaşlar lütfen birisi yardımcı olabilir mi hala cevap bekliyorum.

BIOS guncel mi?

BIOS güncelmi bilmiyorum nasıl güncel olup olmadığını olduğunu öğrenip güncelleyebilirim. (Sorunun bu olduğunu düşünmüyorum çünkü eğer bu olsaydı Mafia oyununu ilk oynadığım zamanda düşük FPS alırdım Mafia oyununu ilk indirip oynamaya başladığımda 60 FPS alırken oyunu 3.tekrar oynayışımda yani 2 3 hafta sonra FPS 30 40lardaydı ama yine de BIOS'u güncelliyeceğim :D)

BIOS güncelmi bilmiyorum nasıl güncel olup olmadığını olduğunu öğrenip güncelleyebilirim. (Sorunun bu olduğunu düşünmüyorum çünkü eğer bu olsaydı Mafia oyununu ilk oynadığım zamanda düşük FPS alırdım Mafia oyununu ilk indirip oynamaya başladığımda 60 FPS alırken oyunu 3.tekrar oynayışımda yani 2 3 hafta sonra FPS 30 40lardaydı ama yine de BIOS'u güncelliyeceğim :D)

BIOS ekranında sürümü yazar zaten, anakart üreticinizin sitesisine girip sürücüler kısmından kendi anakartınız için olan Bious'u indirebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı