GTX 1060 vs RX 480 vs RX 580

Seçenekler

• Oy verenlerin toplamı
    51

Laniakeea

Kilopat
Daha fazla  
Evet dostlar bu üç ekran kartı arasında gidip geliyorum. Ne için kullanacağımı hızlıca açıklayayım da ona göre cevap yazın. Çoğunlukla Adobe'nin programlarını ve Vegas gibi programları kullanacağım, arada 1080p oyun oynayacağım ve gerektiğinde Shadowplay ya da ReLive ile video kaydı alacağım. Kartları Amazon'un Almanya sitesinden alacağım, orda hala uygun fiyata bulunabiliyor. Render alırken 1060 daha önde ve uzun ömürlü bir kart olarak duruyor fakat F/P açısından RX 480 daha önde duruyor, nitekim RX 580, RX 480'e karşı fiyatına göre çok şey vaat etmiyor. Hangisini seçmeliyim? Nvidia'nın oyun desteği AMD'ye göre hala baskın mı? Aydınlatırsanız ve uzun bir metin yazarsanız sevinirim

Ben şahsen bekliyorum. İki ay önce 1050 liraya alabildiğim ekran kartı şuan minimum 1600 liraya satılıyor. Gerçekten çok saçma. Bence siz de bekleyin ama siz bilirsiniz.

Bekleyince ne olacak onuda açıklarsanız

Bir ay önceye bir ilanın ekran görüntüsünü almıştım Msi Gaming X RX480 8GB 1050tl idi tam şimdi 1700tl altına kalmadı, eğer madenci kartları beklendiği gibi gelirse fiyatlar düşecek ama şu an alınacaksa RX580 alınmalı.

Amazon.de sitesinde hala alınabilir kartlar var 1200 tl seviyesinde. Ben performans açısından sordum, yukarıda yazdıklarıma göre render, oyun vb. bir açıklama yaparsanız uygun olur.

RX580'in oyun performansı en kötü senaryoda GTX1060'tan 5 fps civarı az, en iyi senaryoda (DX12-Vulkan) 30 fps civarı fark atıyor videolarda izleyebilirsiniz. Render için bir şey diyemem.

Amazon.de sitesinde hala alınabilir kartlar var 1200 tl seviyesinde. Ben performans açısından sordum, yukarıda yazdıklarıma göre render, oyun vb. bir açıklama yaparsanız uygun olur.
1200 tl ye gtx 1060 ya da rx 580/480 varsa link atar mısınız acaba baktımda yok amazon.de de kalmamış.

AMD ekran kartı düşünüyorsanız, RX 480 almayın, üstüne biraz daha ekleyip RX 580 alın. RX 580, RX 480'e göre performans olarak çok bariz bir fark olmasa da, daha sorunsuz hali diyebilirim. Mesela RX 480, video oynatımında veya beklemedeyken bile gereğinden fazla ısınabiliyor, RX 580'de böyle bir durum yok.
NVIDIA kanadında ise GTX 1060 gayet başarılı bir kart. RX 480-580'e göre ısı konusunda daha serin bir kart. Oyun konusunda hala baskın çünkü oyun firmaları şu anda NVIDIA ile daha içli dışlı. Örneğin, Ubisoft her oyun çıkardığında NVIDIA ile kampanya başlatır, Blizzard PC oyunlarını NVIDIA ekran kartları üzerinden test eder vs.
Ancak üçü arasından fikrimi sorarsanız, GTX 1060 derim
AMD ekran kartı alacaksanız, ASUS veya MSI marka kartlara bakın. NVIDIA alacaksanız, ASUS veya EVGA marka kartlara bakın.

GTX 1060 3GB hakkında ne düşünüyorsunuz? AAA oyunlar oynamayacağım, anca GTA 5, Dirt, CS:GO. VRAM konusunda darboğaz olmaz diye düşünüyorum fakat?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…