GTX 1060 vs RX 480 vs RX 580

Seçenekler

• Oy verenlerin toplamı
    51
Bütçeniz ne kadar?
Maalesef GTX 1060 kartları için beklemeniz gerekiyor :(
Ancak beklemek istemiyor ve GTX 1050 Tİ olarak karar alırsanız,
Zotac GTX1050 Ti MINI EDITION GDDR5 4GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı
ASUS GeForce GTX1050 Ti GDDR5 4GB 128Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı

Bunlar önerilerim.
Normal şartlarda EVGA önerirdim ancak EVGA stokta kalmamış sanırım. Görürseniz affetmeyin ama :)
Bütçem 3400 civarı hocam. Ram olarak tek modul 8gb düşünüyorum, frekansı yüksek olsun yeter çünkü ryzen bir işlemci var sistemde. Bütçe düşük, evet maalesef. Fakat ilerde şu upgradeleri yapmayı planlıyorum; RAM, ikinci 1050Ti yada 1060(ikinci bilgisayarı simüle etmeye çalışacağım için SLI düşünmedim, olmazsa 1050 Ti artık.) ya da RX 580, bir de HDD. Evet sistemde SSD kullanacağım ve bütçe HDD ye yetmiyor :) Çok dengesiz olacak ama hayırlısı...

1200 tl ye gtx 1060 ya da rx 580/480 varsa link atar mısınız acaba baktımda yok amazon.de de kalmamış.
Hocam 1250TL ayarında 6GB Gtx 1060 buldum newegg.com da. Amazona benziyor fakat kargosu hızlı, 5 güne yolluyorlar. Vergi hesabını ödeme ekranında gösteriyor. Aman stokları bitirmeyin de ben de alacağım daha :)

RX 480/580 F/P ürünü olmaktan çıktı. Stoklara gelse de fiyatının düşmeyeceğini düşünüyorum. Bekleyebilirsen yeni ekran kartlarını bekle bekleyemezsen de GTX 1060 al gitsin (y)

Sapphire hakkında fazla bilgim yok o yüzden yorum yapmak istemedim :(
AMD alınacaksa ilk tercih Sapphire olmalıdır diye düşünüyorum. Aksine sizin önerdiğiniz Asus, r9 300 serisinde berbat bir soğutma sağlamıştır. Yabancı forumlarda genellikle Sapphire tavsiye edilir.

Sapphire, AMD ile birlikte çalışıyor eğer AMD ekran kartı alınacaksa önerim Sapphire olur ama MSI,ASUS da çok rahatlıkla tercih edilebilir. Bende 10 Temmuzda sistem toplamak istiyordum ekran kartı olarak senin gibi RX 580 veya GTX 1060 tercih edicektim ama şuanki stok sorunu yüzünden 1050 Ti + SSD veya 1050 Ti + 16 GB RAM kullanıcam.

GTX 1060'ın güç tüketimi daha düşük. GTX 1060 tek 8 pin isterken, RX 580 1 adet 8, bir adette 6 pin güç girişi istiyor. Bu yüzden GTX 1060 daha serin bir kart ve fan gürültüsü daha az.

GTX 1060'ın saat frekansı 2000MHz'e kadar çıkarken RX 580'nın saat frekansı 1400MHz'e kadar çıkabiliyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı