GTX 1060 Xeon X5670 sistem boot ekranında takılıyor

Mahsum Babat

Decapat
Yer
Şırnak
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500
GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8G
GIGABYTE B450M H
GSKILL 16GB Ripjaws V Siyah 3600MHz
MLD M300 500GB NVME 2280 Gen3x4 M.2 SSD
POWER BOOST VK-G3701B 550W 80+ ARGB
Meslek
Sekreter
RAM
Kingston 1333 MHz 12 GB
SSD veya HDD modeli
240 GB SSD - 1TB Harddisk
Ekran kartı
MSI GTX 1060 6GB Gaming X
Anakart
Gıgabayte Extreme X58
İşlemci
Xeon X5675
Bulunduğum konum itibari ile tamire götüremiyorum ve birkaç aydır bununla kala kaldım. Sistemim stabil bir şekilde çalışırken bundan yaklaşık 4 ay önce Cyberpunk 2077 oynarken bir görevde oyundan attı. Birkaç tekrar yaptım ve her seferinde arttı. Ekran kartı sürücümü sildim aygıt yöneticisinden ve yeniden başlattığımda görüntü alamadım. Farklı bir ekran kartından görüntü aldım fakat sadece tak çalıştır olan eski ve küçük bir karttı.

4 ay sonra sistemimi çalıştırıp denemek istedim ve bir anda görüntü verdi, ekran kartımdan şüphelendiğim için FurMark testi yaptım. Kartım yaklaşık 15 Dk'lık testte sorunsuz görünüyordu, sistemim de takır takır çalışıyordu. GTA 5 ve The Witcher 3 gibi birkaç oyun kurdum ve günlerce oynadım, onlarca kez de yeniden başlattım tekrar görüntü gidecek mi diye fakat gitmedi. Valorant oynarken 2 gün önce Full ayarlarda 150-200 FPS alıyorum ve ekran kartım zorlanmıyor bile.

Her neyse Valorant oynarken birden ekran piksellendi ve bilgisayarım kapandı. Tekrar açtım ve Valorant oynarken aynı şey tekrar oldu. Sonra bir süre kapalı tuttum ve açtığımda 4 ay önce olduğu gibi sistem boot ekranında kaldı ve NumLock ışığına kadar yandı ama görüntü alamadım. Tekrar tekrar kapatıp açtım, her şey çalışıyor ama görüntü yok.

VGA'dan VGA olan kablomu HDMI dönüştürücü ile grafik kartıma bağlıyorum, kablo başka kartla görüntü veriyor. Elimde ekipman olmadığı için diğer donanımları deneyemiyorum. Oturduğum yer bir köy ve bilgisayarı olanların 8 pinli güç kabloları olmadığı için grafik kartımı deneyemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'leri çıkarıp silgiyle silin
BIOS pilini 5dk boyunca çıkarın
Önce RAM'i sonrasında ise BIOS pilini geri takın
Görüntü muhtemelen gelecektir. Gelirse DDU ile sürücüleri silip WHQL olanları Nvidia'nın sitesinden indirin
MSI Afterburner'ı indirin
Power Limiti -%10 yapın sorun bu şekilde düzelebilir eğer olmazsa da bu sefer Power Limit'i +%10 yapın.

RAM'leri çıkarıp silgiyle silin
BIOS pilini 5dk boyunca çıkarın
Önce RAM'i sonrasında ise BIOS pilini geri takın
Görüntü muhtemelen gelecektir. Gelirse DDU ile sürücüleri silip WHQL olanları Nvidia'nın sitesinden indirin
MSI Afterburner'ı indirin
Power Limiti -%10 yapın sorun bu şekilde düzelebilir eğer olmazsa da bu sefer Power Limit'i +%10 yapın.
Teşekkür ederim, işten çıkar çıkmaz evde deneyip, buraya yazarım. Bu arada ekran kartım yansa yine kendı kendine görüntü vermezdi değil mi? Açıkçası ekran kartımdan olmak istemem.

Ekran kartları o kadar kolay gitmez, evet ekran kartınız yanarsa da görüntü gelmez ama biz bunları deneyelim öncesinde.
Dediğiniz yöntemlerle görüntü alamadım. Diğer küçük ekran kartı ile görüntü aldım aynı zamanda asıl kartım da takılı ve bahsettiğiniz uygulama ile güvenli mod da sürücüleri kaldırdım. Tekrar görüntü almayı deneyeceğim.

Sanırım kartınızın HDMI girişi bozulmuş ya da kartın kendisi gitmiş, umarım görüntü gelir ama iç açıcı değil durum. Dönüştürücüler de hatalı olabiliyor ama diğer kartlarda çalışığı için emin değilim. Televizyonunuzda HDMI girişi varsa direkt televizyona bağlamayı deneyebilir misiniz?

Sanırım kartınızın HDMI girişi bozulmuş ya da kartın kendisi gitmiş, umarım görüntü gelir ama iç açıcı değil durum. Dönüştürücüler de hatalı olabiliyor ama diğer kartlarda çalışığı için emin değilim. Televizyonunuzda HDMI girişi varsa direkt televizyona bağlamayı deneyebilir misiniz?
Tv de de görüntü alamadım ama sürücüleri kaldırmadan önceydi, peki 4 ay önce yine aynı bu sorun vardı ve aylar sonra denediğim de görüntü alabilidim. Günler sonra aynı sorun tekrar etti, halbuki 15 dakikalık fulmark testine tabi tuttuğumda sorunsuz çıktı tam yükte. Nasıl ekran kartım arızalı olabiliyor, çok üzülüyorum. Nasıl oluyor bu?
Tv de de görüntü alamadım ama sürücüleri kaldırmadan önceydi, peki 4 ay önce yine aynı bu sorun vardı ve aylar sonra denediğim de görüntü alabilidim. Günler sonra aynı sorun tekrar etti, halbuki 15 dakikalık fulmark testine tabi tuttuğumda sorunsuz çıktı tam yükte. Nasıl ekran kartım arızalı olabiliyor, çok üzülüyorum. Nasıl oluyor bu?
Yani bozuk ekran kartı hiç müdehale olmadan nasıl kendi kendine tekrar görüntü verdi.

BIOS piliniz de bitmiş olabilir aslında. Bende de aynı sorun olmuştu. BIOS pilini değiştirerek çözdüm, zaten eski bir anakart bitmiş olabilir BIOS pili.

BIOS piliniz de bitmiş olabilir aslında. Bende de aynı sorun olmuştu. BIOS pilini değiştirerek çözdüm, zaten eski bir anakart bitmiş olabilir BIOS pili.
Bios pili bitse bilgisayar boot olur mu ki? Ya da grafik kartının görüntü vermemesi falan? Öyle bir ihtimal varsa eğer deneyebilirim tabii ki.
Sizin sorununuz neydi değiştirdiğiniz de?

Görüntü bir geliyor bir gelmiyordu, sıkıntılı ama şimdi hatırladım siz küçük ekran kartını taktığınızda hep geliyor. Çözüm bilemiyorum artık :/ 200 derece fırında 10 dakika bekletseniz de düzelebilir. Ben HD 7770'imi öyle düzeltmiştim ama önermiyorum bozula da bilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı