AC I DC
Hectopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar. Daha önce forumda belirttiğim sistemimi sonunda toparlamış bulunmaktayım. Yaklaşık 3 hafta önce toparladığım sistemimi geçen hafta test etme şansına sahip oldum. Test aşamasının ikinci günü bilgisayara oyunlarımı yüklemeye başladım. League of Legends ve Hearts of Iron IV adlı oyunları oynarken bir sıkıntı yaşamadım. Bilgisayarım uyuyormuşçasına oyunları çalıştırıyordu. Ancak son olarak Rome Total War II adlı oyunu bilgisayarıma kurdum, bilmeyen arkadaşlar için oyun diğerlerine göre daha çok grafik ister. İşte tam bu anda sorun baş göstermeye başladı, oyunu açtığım anda kasadan kulak tırmalayıcı bir ses yükseldi. Kasanın penceresini açtım dinlemeye başladım. Sesin tam olarak nereden geldiğini anlayamadım ancak aklıma ya güç kaynağından ya da ekran kartından gelebileceği düşüncesi oturdu.
İnternetten ilgili konuları ve videoları inceleyince sorunun ekran kartından kaynaklanabileceği fikri ağırlık kazandı. Ben de vakit kaybetmeden kasayı Eksen Bilgisayar’ın teknik servisine götürdüm. Şimdi yaptığım görüşmede "ekran kartında bir sorunun olmadığını, belki sorunun voltaj ile ilgili olabileceğini" beyan ettiler.
İnternetten ekran kartı ile ilgili coil whine sorunlarına bakarken neredeyse aynı sesin oluştuğunu görmüştüm. Üstelik normal halde çalışırken gelmeyen bu ses ekran kartına yük bindiği anda gelmeye başlıyordu. Sorunun kaynağından son derece emin bir biçimde kasayı teknik servise götürmüştüm.
Sizce sorunun Power Supply’dan gelme ihtimali var mıdır? Teknik servisin belirttiği gibi voltaj ile ilgili oluşan bir sıkıntının giderilmesi nasıl mümkün olacaktır? Ekran kartını MSI’a yollasam daha net bir sonuç elde edebilir miyim?
Son olarak sistemim;
İnternetten ilgili konuları ve videoları inceleyince sorunun ekran kartından kaynaklanabileceği fikri ağırlık kazandı. Ben de vakit kaybetmeden kasayı Eksen Bilgisayar’ın teknik servisine götürdüm. Şimdi yaptığım görüşmede "ekran kartında bir sorunun olmadığını, belki sorunun voltaj ile ilgili olabileceğini" beyan ettiler.
İnternetten ekran kartı ile ilgili coil whine sorunlarına bakarken neredeyse aynı sesin oluştuğunu görmüştüm. Üstelik normal halde çalışırken gelmeyen bu ses ekran kartına yük bindiği anda gelmeye başlıyordu. Sorunun kaynağından son derece emin bir biçimde kasayı teknik servise götürmüştüm.
Sizce sorunun Power Supply’dan gelme ihtimali var mıdır? Teknik servisin belirttiği gibi voltaj ile ilgili oluşan bir sıkıntının giderilmesi nasıl mümkün olacaktır? Ekran kartını MSI’a yollasam daha net bir sonuç elde edebilir miyim?
Son olarak sistemim;
- Intel Core i7-6700K
- MSI Z170A Gaming M5
- MSI GTX 1070 Gaming X 8GB
- Corsair CXM Serisi 750W 80+ Bronze
- Kingston Hyperx Fury 16 GB DDR-4 2666Mhz
Son düzenleyen: Moderatör: