GTX 1070 Dual Overclock

144407

Kilopat
Ben GPU boost clock hızını +88 memory clock hızını da +480 hızlandırdım. Bunun yanında Power Target'ı +10 dolayısıyla temp targetı da +7 arttırdım. Fakat oyunlarda fazla performans değişmemişti. Ta ki voltajı arttırana kadar. GPU voltajını %10 arttırdım. BF1 de 20-25 Fps artma oldu. Peki bu %10 voltaj ekran kartına zarar verir mi? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayardaki birçok bileşen şu mantıkla çalışır, ne kadar soğuk tutarsanız o kadar çok performans alabilirsiniz. Performans yükseltmek içinde akım değerleri değiştirilir. Yani kısa yoldan, akım=sıcaklık denilebilir. TDP denilen değer bunun bir göstergesi olarak üretilmiştir. Ulaşabileceği maksimum akımla orantılı dayanabileceği sıcaklıktır.

Fazladan %10'luk bir voltaj değeri GTX 1070 gibi bir kart için sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Eğer bu değişikliği kontrol edebilecek düzgün bir güç kaynağı ve anakarta sahipseniz sorun olmaz. Ancak yine de söylediğim gibi, TDP denilen sıcaklık ile akım arasındaki orantılı bağlantıyı unutmayın. Sıcaklık değerlerinizi kontrol edin.

Not: Hiçbir parça üretildiğinden daha yüksek yük altında çalışsın diye üretilmez, daha yüksek performans için daha yüksek performanslı parçalar var piyasada. Sadece ihtiyaç anında boost, overclock gibi işlemleri kullanın, sürekli O.C olarak kullanılmasına ben karşıyım.

+88 mhz boost clock ve + 480 mhz memory ile istersen %500 voltaj arttır hiç bir zaman bahsettiğin şekilde yani 20-25 performans artış elde edemezsin. Testlerinizi benchmark içeren oyunlarda yaparsanız daha sağlıklı olur. Önce stok, daha sonra core ve memory hızlarını hatta söylediğiniz gibi voltaj vererek 2 farklı benchmark alırsanız daha net sonuçlar elde edersiniz ama söylediğim gibi +88 core clock ve +480 memory ile o söylediğiniz artış mümkün değil.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı