GTX 1070 Düşük FPS Sorunu + i7 6700K

Okanesma

Megapat
Makaleler
1
Yer
Ankara ve Edirne
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Rog Strix B550-A Gaming Anakart

Ryzen 5 5600 İşlemci

Kingston Fury Beast RGB 16 GB 3200 MHz DDR4 CL16 (KF432C16BB1A/16) 2x16 Ram Bellek

Kingston KC3000 M.2 SSD

Scythe Ninja 5 İşlemci Soğutucu

Sharkoon Ss-Cool Zero 650W 80+ Gold Atx Güç Kaynağı

ThermalTake Core V71 Kasa
Meslek
Öğrenci + Elektronik Teknikeri
Arkadaşlar özellikle CS:GO oyununda sis bombasına girdiğimde FPS değerlerim 50-60 kadar düşüyor. Normalde FPS değeri 200-300 olması gerekirken neden böyle oluyor? RX480 ve RX580 aynı sistemde 250-400 FPS arasında gidip geliyordu.

Sistem;
i7 6700K İşlemci
GTX 1070 ASUS ROG STRIX 8G Ekran Kartı
2x8 GB Corsair Vengeance CL14 Bellek
ASUS Z170 PRO GAMING Anakart
ViewSonic XG2405 144Hz monitör

Sıcaklık değerleriyle ilgili bir problem değil. Ekran kartım maksimum 59 derece işlemcim maksimum 70 derece görüyor. Bellekler 2400MHz XMP ile çalışıyor Dual olarak.

Driver guncellemelirini yapiyor musunuz vide V-Sync acik mi?
V-SYNC açık bile olsa almam gereken FPS değeri sabit 144 olması gerekiyor ve açık değil.

Driver'ları güncellemek en önemli faktörlerdir.
Gereksiz dosyaları ve diski temizlemekte oldukça faydalıdır.
Driver kurulumunu formattan sonra detaylı şekilde yaptım. Ekran kartı için özellikle DDU ile tertemiz 3-4 sefer kurup denedim sonuç aynı. İşlemci ile alakalı olabilir mi diye düşünüp diğer oyunlarda test yaptım ancak PUBG gibi bir oyunda aldığım FPS değeri formattan önce neyse şu an aynı durumda. CS GO için bu durum böyle değil. Ağır derecede drop yiyorum ve o kasmayı hissediyorsunuz. Format işlemini yeni yaptığım için diskte herhangi bir gereksiz dosya yok ve oyun SSD üzerine kurulu.
Daha rahat görebilmeniz için oyun içi değerlerini fotoğraflamak istiyorum

V-Sync açık bile olsa almam gereken FPS değeri sabit 144 olması gerekiyor ve açık değil.

Driver kurulumunu formattan sonra detaylı şekilde yaptım. Ekran kartı için özellikle DDU ile tertemiz 3-4 sefer kurup denedim sonuç aynı. İşlemci ile alakalı olabilir mi diye düşünüp diğer oyunlarda test yaptım ancak PUBG gibi bir oyunda aldığım FPS değeri formattan önce neyse şu an aynı durumda. CS:GO için bu durum böyle değil. Ağır derecede drop yiyorum ve o kasmayı hissediyorsunuz. Format işlemini yeni yaptığım için diskte herhangi bir gereksiz dosya yok ve oyun SSD üzerine kurulu.
Daha rahat görebilmeniz için oyun içi değerlerini fotoğraflamak istiyorum.

SSD sağlı ne durumda?
Bildiğim kadarıyla Steam'da CS:GO'ya komut yazabiliyorsun (FPS arttırmak için falan) onları dener misin?
V-Sync açık bile olsa almam gereken FPS değeri sabit 144 olması gerekiyor ve açık değil.

Driver kurulumunu formattan sonra detaylı şekilde yaptım. Ekran kartı için özellikle DDU ile tertemiz 3-4 sefer kurup denedim sonuç aynı. İşlemci ile alakalı olabilir mi diye düşünüp diğer oyunlarda test yaptım ancak PUBG gibi bir oyunda aldığım FPS değeri formattan önce neyse şu an aynı durumda. CS:GO için bu durum böyle değil. Ağır derecede drop yiyorum ve o kasmayı hissediyorsunuz. Format işlemini yeni yaptığım için diskte herhangi bir gereksiz dosya yok ve oyun SSD üzerine kurulu.
Daha rahat görebilmeniz için oyun içi değerlerini fotoğraflamak istiyorum.

Windows performans moduna çekin ve en düşük işlemci durumunu %100 yapın. Ekran kartınızı tam kullanmıyor olabilir.

SSD sağlı ne durumda?
Bildiğim kadarıyla Steam'da CS:GO'ya komut yazabiliyorsun (FPS arttırmak için falan) onları dener misin?

Windows performans moduna çekin ve en düşük işlemci durumunu %100 yapın. Ekran kartınızı tam kullanmıyor olabilir.
Söylediğiniz ayarların hepsi yapılı durumda yani son çare olarak buraya yazdım denebilir. Anakart için bir kaç driver güncellemesi gelmiş elimde bulunanların dışında. Onları kurup tekrar test yapacağım. Bir değişiklik olursa belirteceğim.
SSD sağlığı için program tavsiyeniz var mı? Testini gerçekleştirip birlikte bakalım isterseniz.
Söylediğiniz ayarların hepsi yapılı durumda yani son çare olarak buraya yazdım denebilir. Anakart için bir kaç driver güncellemesi gelmiş elimde bulunanların dışında. Onları kurup tekrar test yapacağım. Bir değişiklik olursa belirteceğim.
SSD sağlığı için program tavsiyeniz var mı? Testini gerçekleştirip birlikte bakalım isterseniz.
Bu arada belirtmek istedim aynı şekilde LoL gibi oyunda 400-500 FPS almam gerekirken o oyunda da 120 civarına düşüyor FPS değerlerim.
Arkadaşlar CS GO gibi bir oyunda almam gereken FPS değerlerinin yarısını alıyorum. Araştırdığım çeşitli videolarda adamlarla aynı ayarlara ve aynı özelliklere sahip olduğum halde benim 150 FPS aldığım yerde adamlar 300 FPS alıyor bu da yarı yarıya kayıp yaşadığım anlamına geliyor. Test edebileceğim farklı bir yer var mı acaba? Yardımcı olabilecek bir arkadaşımız çıkar mı?

SSD güncellemesini yaptım ve SSD sağlığım %91 seviyesinde görünüyor. Görüntü isteyen olursa eğer seve seve görüntü bırakabilirim.

Arkadaşlar 3DMARK test sonucu bu şekilde çıktı. Yardımcı olacak yok mu?
Format sonrası olmuştu sorun. Windows düzgün kurulmamış. Tekrar güncel şekilde her şeyi düzeltip formatladım. Sorun çözüldü.
Arkadaşlar sorunum hala devam ediyor. LoL, CS:GO gibi oyunlarda hala düşük FPS alıyorum ancak bugün bilgisayarımı temizlerken bir şey fark ettim. (Ekran kartım 1070 değil 1060 artık kendisini satıp bir alt modelini aldım) belleklerimde sorun yok gayet normaller ikisini de çıkartıp FPS test yaptım. Anakart girişiyle alakalıysa diye ikinci PCI-e kısmına takıp ekran kartımı test ettim yine problem devam ediyordu. Ancak bir şey benim dikkatimi çekti ki sanırım bu yüzden olma ihtimali var bilgili arkadaşlar konuya bakarlarsa sevinirim. Arkadaşlar güç kaynağım 750W Bronze bir güç kaynağı ve ekran kartı güç kablosunu değiştirdiğimde 60-70 FPS kadar düştüğünü gördüm CS:GO oyununda. Sonrasında güç kablosunu tekrar değiştirdiğimde (4 adet güç kablosu bulunuyor PSU üzerinde) değerlerim size bahsettiğim değerlere 150 FPS civarına çıktı. 150 FPS aldığım yerde normalde almam gereken 300 FPS değerlerine ulaşamıyorum. Sorun güç kaynağında olma ihtimali sizce kaç ihtimaldir?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı