GTX 1070 düşük FPS

EboIa

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel Core i3-12100F
XFX rx6600
Merhaba. 2. el ekran kartı aldım ve dün geldi. Ekran kartımı almadan önce i5 3330 işlemcinin yanında R7 240 ekran kartını kullanıyordum ve en basit örnek olarak Valorant da düşük ayarlardan 100 FPS civari veriyordu.
Zotac AMP GTX 1070 ekran kartı aldım ve PC'ye taktım.
İşlemcimin %60 kadarı darbogazdan dolayı kullanilmiyordu.
Şimdi kullaniliyor ekran kartım da kötü değil artık fakat Valorant da 150-200 FPS alıyorum.
FPS hesaplama sitesinde düşükte 400-600 FPS gözüküyor.
DDU ile sürücüleri silip ekran kartının driverini yükledim.
Sorun ekran kartında olabilir mi? İade etmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende i7 4790 ve gtx 1070 8gb var, valorantta 300 fps fazla alıyorum.

Tahminim işlemci gücün ekran kartına yetmiyor, 4 çekirdek işlemci mevcutmuş, artık çoğu oyun 8 çekirdek ve üstü rahat oynatıyor. bunu göz ardı etme isterseniz.

İşlemciyi 8 çekirdekli ile değiştirdiğiniz vakit sorun ortadan kalkar diye düşünğyırum. Tabi birde dual kanal ram kullan, mesela 8+8 16gb toplam yada 4+4 8gb ram gibi.

Bende i7 4790 ve gtx 1070 8gb var, valorantta 300 fps fazla alıyorum.

Tahminim işlemci gücün ekran kartına yetmiyor, 4 çekirdek işlemci mevcutmuş, artık çoğu oyun 8 çekirdek ve üstü rahat oynatıyor. bunu göz ardı etme isterseniz.

İşlemciyi 8 çekirdekli ile değiştirdiğiniz vakit sorun ortadan kalkar diye düşünğyırum. Tabi birde dual kanal ram kullan, mesela 8+8 16gb toplam yada 4+4 8gb ram gibi.
Ramlar 4+4 ama dandik. evet işlemci yetmiyor ekran kartında %50 darboğaz var ama sitede benim işlemci ile 500 fps diyor arada çok fark var.

Ekran kartı kullanımınız ne durumda?

Ve çözünürlük kaç?
1080 p de oynuyorum ve kullanıma çok zamanım yoktu diye bakmadım işten çıkınca eve geçeyim işlemci ve ekran kartı kullanımına bakacam belki işlemci tam kullanilmiyordur

Hocam muhtemelen dediğiniz gibi işlemci ekran kartına yetmiyor. Bendeki i5 7500 de GTX 1070 ile kullanıldığında işlemciye dayalı oyunlarda zaman zaman tıkanabiliyormuş.

MSI Afterburner programı ile bakılıyor. YouTube üzerinde gösteriliyor programın kullanımı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MSI Afterburner programı ile bakılıyor. YouTube üzerinde gösteriliyor programın kullanımı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamam teşekkürler. aksam bakacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı