GTX 1070 Düşük GPU Kullanımı Sorunu

Utku Güvel

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemimi toplayalı aşağı yukarı 3 hafta oldu. Şu anda sadece LoL ve CS:GO yüklü. LoL'de oyun başı 450 FPS, oyun ortalarında yani 20. dakikalarda 160 FPS, oyun sonlarına doğru yani 40. dakikalarda 120 FPS civarı alıyordum. Sistemi benimkinden düşük Twitch.tv yayıncıları nasıl oluyor da o kadar kayıt programı yayın programı açıkken benden yüksek FPS alıyor derken durduk yerde sebepsizce aldığım FPS düştü. Oyun başında 200 FPS civarı, oyun sonuna doğru 80 FPS gibi komik değerlere düşüyor. Aynı durum CS:GO'da da geçerli. Oyun boyunca ortalama 250-300 FPS alıyordum ve yine kafamda aynı soru vardı. Millet benimkine denk sistemlerin oyun incelemelerinde nasıl 450 FPS alıyor da ben 300 anca alıyorum derken LoL ile aynı anda CS:GO'da da FPS değerleri düştü. 120 civarı FPS değeri ile oynuyorum ve hatta efektlerin yoğunlaştığı sahnelerde 80 FPS'lere kadar düşüyor. MSI Afterburner ile kontrol ettiğimde bu iki oyunda ekran kartının %40 dolaylarında kullanıldığını gördüm. Şimdi sormak istediğim sorular şunlar ;

1. Neden daha önce aldığım FPS değerleri durduk yerde hiçbir şey değişmeden yerini yarı yarıya düşük FPS değerlerine bıraktı?
  2. Yüksek FPS aldığım zamanlar ekran kartının yüzde kaç kullanıldığını bilmiyorum fakat o zamanlar %90 küsürlerde kullanılıyorsa ne oldu da şimdi %40'lara düştü veya o zamanlar da %40'larda kullanılıyorsa ve yüksek FPS veriyorsa neden şimdi FPS değerleri yarı yarıya indi?

Mutlaka şunu diyenler olacaktır; ''monitörün kaç hz ise o değerin üstündeki FPS değeri işine yaramaz''. İşime yaramaz kabul ediyorum fakat böyle bir sistemde bu kadar düşük değerler görmek de gerçekten moralimi bozuyor. Ayrıca benimkine benzer sistemlerde @Recep Baltaş ve @Ali Güngör 'ün yaptığı CS:GO testlerinde GPU kullanımı %97 civarlarında seyrediyor. Ne yaptıysam yükselmedi FPS değerleri. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa cevaplarını dört gözle bekliyorum.

Sistemin Ana Hatları :

• AMD Ryzen 7 1700x
  • Asus ROG Strix GTX 1070
  • Asus Prime B350 Plus
  • Corsait Vengeance 3000 MHz 16 GB RAM ( RAM'ler şu an 2133 MHz'de çalışıyor.)
FPS22.jpg FPS33.jpg FPS44.jpg FPS55.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunlar bende de var dostum

Dosya Ekleri

• gta.jpg
    gta.jpg
    161,2 KB · Görüntüleme: 275
  • pubg.jpg
    pubg.jpg
    355,3 KB · Görüntüleme: 106
  • lol1.jpg
    lol1.jpg
    274,4 KB · Görüntüleme: 104
  • lol2.jpg
    lol2.jpg
    250,9 KB · Görüntüleme: 111
LOL küçük oyun tamam ekran kartı tam kullanılmıyor, peki GTA 5'de neden böyle? Nasıl çözeceğiz bu sorunu? O kadar gıcık etti ki şu durum bilgisayardan soğudum.
Aynı şekilde bende soğudum. Dünya kadar para verip alıyoruz sonra da paramızla rezil oluyoruz. Benimde bir türlü sorunum düzelmedi. Windows 10 1703 güncellemesi yaptım daha kötü oldu. Sizde şuan durum nedir?

Aynı şekilde bende soğudum. Dünya kadar para verip alıyoruz sonra da paramızla rezil oluyoruz. Benimde bir türlü sorunum düzelmedi. Windows 10 1703 güncellemesi yaptım daha kötü oldu. Sizde şuan durum nedir?

Ben Windows 10'u crack ile orjinale çevirmiştim o şekilde kullanıyordum. 2 gün önce internetten Windows 10 Pro anahtarı satın aldım ve formatla temiz bir kurulum sonucu bilgisayara orjinal Windows 10 kurdum. 2 gündür oyunlardaki FPS'nin arttığını gördüm. Özellikle GTA 5'e dikkat ettim ve gerçekten mutlu edecek seviyede yükseldi FPS. Crackli Windows kullanırken FPS değeri 60 civarı geziyordu, şu an 70-110 FPS arası seyir ediyor.

Ben Windows 10'u crack ile orjinale çevirmiştim o şekilde kullanıyordum. 2 gün önce internetten Windows 10 Pro anahtarı satın aldım ve formatla temiz bir kurulum sonucu bilgisayara orjinal Windows 10 kurdum. 2 gündür oyunlardaki FPS'nin arttığını gördüm. Özellikle GTA 5'e dikkat ettim ve gerçekten mutlu edecek seviyede yükseldi FPS. Crackli Windows kullanırken FPS değeri 60 civarı geziyordu, şu an 70-110 FPS arası seyir ediyor.

Çok iyi, CSGO'da şuan kaç FPS alıyorsunuz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı