GTX 1070 Oyunlarda Düşük GPU kullanımı sorunu

AhmetAvşar

Hectopat
Daha fazla  
7-8 ay once toplama bılgısayar aldım. GTX 1070 ekran kartı kullanıyorum. Aldıgım ılk zamanlar %100'unu kullanırken şu 1 haftadır %50, %60, %45'e kadar dustugunu goruyorum. İşlemcı kullanımı ise %85'dir bu normal mı ? Ekran kartı sorununu neyden kaynaklı olabılıyor acaba? Oyunlarda tam performans alamıyorum. Çok sıkıntı yasıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1080P'de oynuyorsunuz. Normal. Birde işlemci tam sınırda olunca.
İlk aldığım zamanlar 1080 p oynamaktaydım 6-7 ay boyunca sıkıntı yaşamadım ama şimdiler yaşamaya başladım ilgisi varmıdır

İ5 6500 ile GTX 1070, 1080p çözünürlükte darboğaz yapar. DSR ile 2k oynayıp bütün ayarları aç.
Biraz acemiyim hor görmeyin 6-7 ay boyunca sıkıntı yaşamadım son zamanlar sıkıntı yaşamaya başladım bilgisayarı 1 ay öncesine çektım virus vardı işletım sistemimde sorun olabılır mı ?

Oyunları 2K'da oynarsanız, GPU kullanımınız yükselecek tam performansını alacaksınız.
İşlemcim ile alakası varmı peki sıkıntı yaratırmı iyi değilmidir işlemcim bu ekran kartına yetersiz mi kalır sizce ?

Sıcaklık değerlerini de paylaşır mısın? Hangi oyunları oynuyorsun?
Genelde azami 60 dereceyi görmekteyim battlefield 4 ve birkaç cryengine 3 motorlu oyunlar

Kardeş ben i5 6600 ile 1070 kullandım fakat 1080P çözünürlükte darboğaz yapıyor. İşlemcini i7 ile değiştirmen gerek monitör alma bence her zaman 2K çözünürlükte oynayamacaksın. Ben i7 aldım daha sonra kafam rahat şuan :).

DSR ile 2K yapınca, 2K monitördeki FPS değerini yakalayamazsın aynı olmaz yani :)

Kardeş ben i5 6600 ile 1070 kullandım fakat 1080P çözünürlükte darboğaz yapıyor. İşlemcini i7 ile değiştirmen gerek monitör alma bence her zaman 2K çözünürlükte oynayamacaksın. Ben i7 aldım daha sonra kafam rahat şuan :).

DSR ile 2K yapınca, 2K monitördeki FPS değerini yakalayamazsın aynı olmaz yani :)
Hocam i7 de sıkıntı yaşıyormusun benim ekran kartımda sorun olabılır gibime geliyor fps drop sorunuda alıyorum

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı