GTX 1070 için işlemci tavsiyesi

R5 3600X ve R7 3700X arasında uçurum bir fark var mı arkadaşlar? Meraktan soruyorum.
Bu arada Intel Core I7 6700'ü ikinci elden satmak istesem piyasası hakkında bir bilgisi olan var mı? Çok soru sordum kusuruma bakmayın :D

B450 platformunun en iyilerinden bu modelde alınabilir.
R5 3600X ve R7 3700X arasında uçurum bir fark var mı arkadaşlar? Meraktan soruyorum.
Bu arada Intel Core I7 6700'ü ikinci elden satmak istesem piyasası hakkında bir bilgisi olan var mı? Çok soru sordum kusuruma bakmayın :D
Ekstra 2 çekirdek ve 6 thread ile geliyor oyun performansı olarak uçurum değil ama daha güçlü, 3600x işinizi görür yani sizin.

Merhaba arkadaşlar, yeni işlemci almak istiyorum. Yeni nesil oyunlarda işlemcim bottleneck sıkıntısı yaşamaya başladı. (AC: Odyssey, Vampyr, Mount and Blade ll). İleri zamanlar için beklediğim birçok oyun varken sıkıntı yaşama olasılığını kendimce yok etmek istiyorum. GTX 1070 kullanıyorum ve 2000-2500 TL limitinde bir işlemci tavsiyesi istiyorum. Önereceğiniz işlemciye göre anakart değiştirebilirim. Önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Gaming gecesinden AMD Ryzen 3800 alabilirdin de bitti ya. AMD Ryzen 3600 tavsiye ederim çok rahatlıkla besleyecektir, paranı da cebinde bırakır. Anakart aynı şekilde 1469 liraya Asus TUF X570 Plus Gaming aldım ama şimdi dünya para. B450 'lerin 4. Nesil Ryzen 'ları destekleyip desteklemeyeceği muamma şu anda ve %99,9 desteklemeyecek.

Şu an için oyunlarda fazla bir fark yok ancak render/edit/3D tasarım/streaming/analiz programlama gibi workstation işleriyle ilgilenecekseniz; aralarında bu noktada dağlar kadar fark var, ayrıca ilerleyen dönemlerde daha da ağır CPU odaklı oyunlar çıktığı zaman 3700X oluşabilecek darboğazı önleme noktasında uzun vadeli performans açısından kendisini hissettirecektir.

B450 platformunun en iyilerinden bu modelde alınabilir.

Ekstra 2 çekirdek ve 6 thread ile geliyor oyun performansı olarak uçurum değil ama daha güçlü, 3600x işinizi görür yani sizin.

Tomahawk Max şu an Hepsiburada 'da kampanyada.

Bunun yerine Mortar Max 'de alabilirsin 100 lira daha ucuz. Ama Önerim X570 bir şey alman.

i7 6700 için 900-1000 TL arası iyidir.

Şu an için oyunlarda fazla bir fark yok ancak render/edit/3D tasarım/streaming/analiz programlama gibi workstation işleriyle ilgilenecekseniz; aralarında bu noktada dağlar kadar fark var, ayrıca ilerleyen dönemlerde daha da ağır CPU odaklı oyunlar çıktığı zaman 3700X oluşabilecek darboğazı önleme noktasında uzun vadeli performans açısından kendisini hissettirecektir.

Bence 4. Nesiller beklenmeli. Hazır sistemi de var B550 anakartları 'da bekleyebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı