GTX 1070 için monitör önerisi

Yok artık daha neler ((= Ömür kısalır desem FPS'yi mi limitleyeceksiniz? (= 60 ile 144 arasındaki farkı tabiki bariz hissedersiniz. Fakat her durumda değil. CS:GO, BF4 gibi oyunlarda açıkça hissedersiniz. TPS'lerde FPS'ler kadar hissetmezsiniz mesela. Filmlerde hissetmezsiniz. Futbol oyunlarında şut çekerken hissedersiniz. Webte gezinirken aşağı yukarı indiğinizde hissedebilirsiniz vs. vs.

144 HZ kullanmanın kötü yanı var tabiki; şöyle örneklendireyim; SSD'ye geçince HDD'li bir cihaza oturduğunuzda makineyi kırasınız gelir ya... Yada latex yatakta yatıp tekrar yaylı yatağı görünce geçmişe küfür edesiniz gelir. 144 HZ kullanmakta böyle bir şey.
:D anladım. 4k 1000-1300 TL arası model var mı yoksa 2K dedikleri monitörler mi var ? RX480 demişsiniz bu ekran kartı ne zaman çıkar ve fiyatı ne kadar olur yaklaşık olarak. Her şeyi hallettim bi ekran kartı ve monitöre karar veremedim işe bak ya :D

@Gökay123123 Bu fiyata en iyi IPS budur desek daha doğru olur.
Bir şey soracağım. Yani oyun için IPS LED mi öneriyorsunuz ?

Yok artık daha neler ((= Ömür kısalır desem FPS'yi mi limitleyeceksiniz? (= 60 ile 144 arasındaki farkı tabiki bariz hissedersiniz. Fakat her durumda değil. CS:GO, BF4 gibi oyunlarda açıkça hissedersiniz. TPS'lerde FPS'ler kadar hissetmezsiniz mesela. Filmlerde hissetmezsiniz. Futbol oyunlarında şut çekerken hissedersiniz. Webte gezinirken aşağı yukarı indiğinizde hissedebilirsiniz vs. vs.

144 HZ kullanmanın kötü yanı var tabiki; şöyle örneklendireyim; SSD'ye geçince HDD'li bir cihaza oturduğunuzda makineyi kırasınız gelir ya... Yada latex yatakta yatıp tekrar yaylı yatağı görünce geçmişe küfür edesiniz gelir. 144 HZ kullanmakta böyle bir şey.
Buldum. Viewsonic VX2257 75 HZ ve 1ms özelliklerini ekran kartı olarakta AMD RX480 almayı düşünüyorum. Fiyat açısından da gayet güzel bir kartmış, inceleme fırsatım oldu.

Çünkü öbür türlü bütçeyi bayağı aşıyor.

@AltanVic Ben her kullanım senaryosunda IPS öneriyorum. IPS panellerin TN panellere göre tepkime süreleri daha yüksek. Onun haricindeki bütün diğer özellikler devasa şekilde kalite farkına neden oluyor. Önermiş olduğum monitörün tepkime süresi 2ms. Ayrıca TN paneller dahil bütün panellerde tepkime süresi griden griye doğru ölçülüyor, yani beyazdan siyaha doğru değil.

Yenileme hızı (Hz) tepkime süresinden daha önemli tabi karşılaştırılan modellerin arasındaki tepkime süresi farkı devasa değilse.

Ekran kartın 100 FPS verdiğinde monitör 60Hz ise ekranda 60 FPS görürsün 75Hz ise 75 FPS görürsün aralarındaki farkı minimal olarak fark edersin. Fark edilmez değil ama çok az fark var.

@Numbness Sonunda bir doğru karara varabildik (= Yapacağınız tek şey şimdilik kaliteli oyun deneyimi için kaliteli bir FHD monitör ve uygun fiyatlı bir ekran kartı. RX480 bu konuda iyi bir referans. CF bile yapabilirsiniz. Ayrıca FreeSync'de olması dondurma, kaymak olacaktır.
BenQ XL2411Z (daha uygun marka ve modellerde mevcuttur) ürününü referans alabilirsiniz. Tercihen FreeSync olan bir monitörde düşünebilirsiniz.

RX480 kalitesinde bir kartta sizin işinizi görecektir. Bir süre sonra CF yapabilirsiniz. 2500 TL limitinizin olduğu hesabı ortaya çıkıyordu böylelikle 600-700 TL'niz cebinize kalır ve üst düzey bir oyun deneyimi yaşarsınız. o 700 liraya da bir ay sonra 2. RX480'i alabilirsiniz yada 100 lira daha koyun CF yapın direk.

RX480 ise dağıtılmaya başlandı. Sadece barkoda girmedi şu anda. Raflara 1-3 hafta içerisinde girecektir. Tavsiyem; yinede biraz beklemeniz, soğutma modelleri çıksın onları al. Git tatiline düşünme bunları ya (= Dönüşte her şey rafta olacak zaten.

Umarım çözmüşüzdür. (=

@Numbness Sonunda bir doğru karara varabildik (= Yapacağınız tek şey şimdilik kaliteli oyun deneyimi için kaliteli bir FHD monitör ve uygun fiyatlı bir ekran kartı. RX480 bu konuda iyi bir referans. CF bile yapabilirsiniz. Ayrıca FreeSync'de olması dondurma, kaymak olacaktır.
BenQ XL2411Z (daha uygun marka ve modellerde mevcuttur) ürününü referans alabilirsiniz. Tercihen FreeSync olan bir monitörde düşünebilirsiniz.

RX480 kalitesinde bir kartta sizin işinizi görecektir. Bir süre sonra CF yapabilirsiniz. 2500 TL limitinizin olduğu hesabı ortaya çıkıyordu böylelikle 600-700 TL'niz cebinize kalır ve üst düzey bir oyun deneyimi yaşarsınız. o 700 liraya da bir ay sonra 2. RX480'i alabilirsiniz yada 100 lira daha koyun CF yapın direk.

RX480 ise dağıtılmaya başlandı. Sadece barkoda girmedi şu anda. Raflara 1-3 hafta içerisinde girecektir. Tavsiyem; yinede biraz beklemeniz, soğutma modelleri çıksın onları al. Git tatiline düşünme bunları ya (= Dönüşte her şey rafta olacak zaten.

Umarım çözmüşüzdür. (=
Hocam bu arkadaş için CF olayı biraz hayal çoğu kişi için de hayal CF dediğiniz şeyden tam performans almak basit değil o kadar.Eğer ki CF yapıp tam performans alıcam diyorsanız ki CF'nin amacı budur x99 sisteme ve 5930k gibi 2000 tl lik bir işlemciye sahip olmanız gerekir.Benim tavsiyem bu arkadaşa Asus VX24AH adlı monitör.5ms IPS 1440p 60hz bir monitör GTX 1070'in hakkını verecektir nasip olursa bende bu monitörü almayı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı