GTX 1070 için monitör önerisi

Hocam bu arkadaş için CF olayı biraz hayal çoğu kişi için de hayal CF dediğiniz şeyden tam performans almak basit değil o kadar.Eğer ki CF yapıp tam performans alıcam diyorsanız ki CF'nin amacı budur x99 sisteme ve 5930k gibi 2000 tl lik bir işlemciye sahip olmanız gerekir.Benim tavsiyem bu arkadaşa Asus VX24AH adlı monitör.5ms IPS 1440p 60hz bir monitör GTX 1070'in hakkını verecektir nasip olursa bende bu monitörü almayı düşünüyorum.
1080p 144Hz mi yoksa 1440p 60Hz'mi ? (1070 için) Ayrıca ben 1070'in her oyunda 2K Ultra'da 60 FPS üstüne çıkabileceğini düşünmüyorum en iyisi bence 1080P 144Hz alıp DSR ile 2K ve 4K'ya çıkmak.

@Talha Aykan S. x8, x8 ile x16, x16 arasında hissedilecek bir performans farkı yoktur aslında. Kast ettiğiniz dar boğaz galiba. O olay PCI eklerinde ortaya çıkar tabi ben arkadaşın M.2 yada Ses kartı vs takmadığını var sayıyorum. Takarsa, bu durumda evet siz haklı oluyorsunuz, ortada %100 performans alma durumu söz konusu olmaz. O bilgiyi bildiğini varsaymıştım. (=

Açıklamanız iyi oldu. Aklında bulunması iyidir.

Son düzenleme:
1080p 144Hz mi yoksa 1440p 60Hz'mi ? (1070 için) Ayrıca ben 1070'in her oyunda 2K Ultra'da 60 FPS üstüne çıkabileceğini düşünmüyorum en iyisi bence 1080P 144Hz alıp DSR ile 2K ve 4K'ya çıkmak.
Tabi DSR'da var ama ben olsam IPS monitör alırdım he DSR da gerçek 2k görüntüsü veriyorsa o ayrı DSR hakkında fazla bir bilgim yok söylediğiniz doğruysa bende öyle yapabilirim :)

Bir şey soracağım. Yani oyun için IPS LED mi öneriyorsunuz ?

Kişiden kişiye değişir bu dediğiniz durum. Kimse bir diğerini IPS kullanıyor veya TN kullanıyor diye yargılayamaz, tamamen zevk ve kullanım meselesidir. Ben TN tercih ediyorum.

IPS lerde görüntü daha güzeldir siyahlar daha siyahtır, renkler daha canlıdır ancak tepkime süreleri yani Ms değerleri daha yüksektir. TN panel olanlar ise genel olarak renkler IPS'e göre biraz daha cansızdır, ancak performans açısından daha iyidir.

Hani şöyle bir söz vardır çok sık söylenir: "Oyun için TN panel daha iyidir." Böyle bir şey yok çünkü bu tamamen oynadığınız oyunada bağlı olan bir şey. TN paneller competitive e-Sports oyunlar için daha idealdir evet,(CS:GO, LoL, DotA, Overwatch, CoD, Battlefield vb.) ancak single player ağırlıklı oyunlar oynuyorsanız(Witcher III: Wild Hunt, GTA V, Tomb Raider, The Elder Scrolls V: Skyrim gibi) IPS panel daha idealdir. Çünkü o 1 Ms tepkime süresi farkının bu oyunlarda size kaybettireceği bir şey yoktur. Ama e-Sports oyunlarında o 1 Ms ve 144 Hz büyük anlamlar ifade edebilir.(Oynayan kişiye bağlı olarak.)

Tabiki bu saydıklarım da her kişi için geçerli değildir. O 1,2 veya 3 Ms tepkime süresi farkını veya o renk farkını herkes öyle kolay kolay fark edemez zaten aşırı muazzam bir farkta yoktur. Her iki türde gayet kalitelidir, hangisini alırsanız alın memnun kalırsınız emin olun.

Ayrıca çok kaliteli renk yansıtabilen TN panellerde mevcuttur ancak fiyatları biraz fazla tuzlu oluyor bu arkadaşların.

Eskiden CS 1.5 oynardık, tüplü monitörlerde çevrim içi turnuva yapardık sıkıntısız oynuyorduk. TN panellerin IPS panellerden tek üstün yanı tepkime süresi ama artık oda kalmıyor yakında. Gerçi yakında TN panellerin tepkime süresini atomik saat dilimleriyle ölçüp düşük maliyet ile yüksek kazanç sağlamanın bir yolunu bulurlar.

Tabi DSR'da var ama ben olsam IPS monitör alırdım he DSR da gerçek 2k görüntüsü veriyorsa o ayrı DSR hakkında fazla bir bilgim yok söylediğiniz doğruysa bende öyle yapabilirim :)
Tabiiki de tam 2K vermeyecektir. Ama Full HD ile 2K arasında bir görüntü vereceği bir gerçek.

Eskiden CS 1.5 oynardık, tüplü monitörlerde çevrim içi turnuva yapardık sıkıntısız oynuyorduk. TN panellerin IPS panellerden tek üstün yanı tepkime süresi ama artık oda kalmıyor yakında. Gerçi yakında TN panellerin tepkime süresini atomik saat dilimleriyle ölçüp düşük maliyet ile yüksek kazanç sağlamanın bir yolunu bulurlar.
Genellikle GTA V oynuyorum. IPS öneriyorsunuz yine değil mi ? Ayrıca 2ms tepsi süresiyle sıkıntı yaşamam değil mi ? VX2263 yani...

GTA V oynuyorsan o zaman daha çok IPS öneriyorum. 5ms üzerinde sıkıntı olur.

GTA V gerçekçi açık Dünya oyunu, daha da gerçekçilik katmak için IPS den başka alternatif yok.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı