GTX 1070 için monitör önerisi

Esgardir

Kilopat
Arkadaşlar bundan birkaç ay önce oyun oynamak için bilgisayar topladım ancak monitör almadım, halihazırdaki monitörümü kullanmaya devam ediyorum ve monitörüm 1080P 60Hz bir monitör. 1-2 ay sonra maddi olarak yeni monitör alabilecek durumda olacağım bütçem 1000-1500TL arası. Önerilerinizi bekliyorum.
Ekran kartım başlıktaki gibi GTX1070 işlemcim ise i5 7500. Darboğaz çok nadir bazı oyunlarda oluyor. Örneğin Witcher 3'te kalabalık şehirlere girdiğimde işlemci kullanımım %100 oluyor ancak ekran kartı %70'lerde seyrediyor. 2K çözünürlüklü monitörler önceliğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Peki 1080p 144hz bir monitör alsam darboğazla karşılaşır mıyım?
Bu işlemcin ile ekran kartının arasındaki bir problem. Şuan bahsettiğin durumlarda darboğaz yaşadığın için 2K 144Hz bir görüntüyü sabit bir şekilde alamayabilirsin. Fakat 1080P 144Hz görüntüyü almakta sorun yaşayacağını düşünmüyorum. İlerleyen zamanlarda işlemcini değiştirmeyi düşünüyorsan yukarıda belirtmiş olduğum monitörü almak ileriye yönelik güzel bir alım olur.
Bu arada yukarıda belirttiğim monitörün FreeSync olduğunu ve bu yüzden ucuz olduğunu unutmamak gerek. G-Sync monitörler biraz pahalı.

2K 60Hz monitorün, i7 6700k ile GTX 1070 uyumu nasıl olur? Bunu sormak istiyorum.
çok güzel olur

1060 kartım var, bende mi 2K alsam acaba. Ama ben bi 5 yıl kullanacağım o sistemi.
bence 1080p yeterli. GTX1070 için de 1080p yeterli bana kalsa. Ancak benim darboğaz sorunum var. İstersen alabilirsin 2k monitör ama 2k çözünürlükte oyunları ultra değil de highta açarsın. Çözünürlük yüksek olduğu için görüntü daha iyi olur tabii ki ancak ultrada oynatmaz yüksek gereksinimli oyunları.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı