GTX 1070 İle Sistem Toplama

Grand Theft Auto V, Need For Speed 2015, Euro Truck Simulator 2, Forza Horizon 3 ve Minecraft aslında oynamak istediğim oyunlar. Eksik yazmışım

Bu sistemi düzgün bir altyapı olsun diye topluyorum. Çünkü ileride GTX 1080 ve i7 Extreme eklenecek. Beni 6-7 ay idare ettikten sonra geliştireceğim.
Hocam madem böyle bir upgrade yapılacak şu anda i7 6700 ve Gtx 1070 almak sadece parayı çöpe atmak olur. İ5 bir işlemci ve rx 470 alırsanız dediğiniz oyunları ultra ayarlarda 60 fps ve üzeri alırsınız zaten. İleride de Gtx 1080 (veya yaz dönemlerinde çıkacak olan yeni bir ekran kartı) ve İ7 işlemci alırsınız.

Hocam madem böyle bir upgrade yapılacak şu anda i7 6700 ve Gtx 1070 almak sadece parayı çöpe atmak olur. İ5 bir işlemci ve rx 470 alırsanız dediğiniz oyunları ultra ayarlarda 60 fps ve üzeri alırsınız zaten. İleride de Gtx 1080 (veya yaz dönemlerinde çıkacak olan yeni bir ekran kartı) ve İ7 işlemci alırsınız.
Güzel bir öneri. Bileşenleri ekran görüntüsü olarak atabilir misiniz? Ona göre ayarlama yaparım.

Bu sisteme monitör şart mı? Cahilliğim için üzgünüm :D Ayrıca ne eklenmeli?

Dosya Ekleri

• upload_2016-11-30_17-35-18.png
    upload_2016-11-30_17-35-18.png
    83,1 KB · Görüntüleme: 189
Güzel bir öneri. Bileşenleri ekran görüntüsü olarak atabilir misiniz? Ona göre ayarlama yaparım.

Bu sisteme monitör şart mı? Cahilliğim için üzgünüm :D Ayrıca ne eklenmeli?
İleri de İ7 1151 soketli k ibareli bir işlemci alınacaksa i5 6600k almak gereksiz olur. İ5 6400 bile yeterlidir. Monitörünüz yoksa illaki lazım. Varsa elinizdeki modeli söyleyebilir misiniz ? Ayrıca sistemi vatandan toplamanız şart mı ? Çoğu ürün orada olması gerekenden yüksek fiyatlara satılıyor.

İleri de İ7 1151 soketli k ibareli bir işlemci alınacaksa i5 6600k almak gereksiz olur. İ5 6400 bile yeterlidir. Monitörünüz yoksa illaki lazım. Varsa elinizdeki modeli söyleyebilir misiniz ? Ayrıca sistemi vatandan toplamanız şart mı ? Çoğu ürün orada olması gerekenden yüksek fiyatlara satılıyor.
Anladığım kadarıyla oradaki tek sorun doların yükselmesi. Ayrıca PC yavaşladığında ve performansı düştüğü zaman GTX 1080, X99 ve i7 Extreme takviyesi yapıp PC ömrünü 4-5 yıl daha uzatacağımı düşünüyorum. Aslında 5000 TL bütçe koymamın sebebi de oynadığım oyunların fazla olması. Özellikle Forza Horizon ve NFS gibi grafik canavarı oyunlar için 1070 almamın şart olduğunu düşündüm. Bu az önceki attığım ekran görüntüsündeki ekran kartından memnun kalacağıma inanıyorum. Yılbaşında PS4 Pro alacağım için bilgisayar bütçesini kısıtlamak zorunda kaldım. Normalde 10.000 TL kadar bir bütçem vardı.

Anladığım kadarıyla oradaki tek sorun doların yükselmesi. Ayrıca PC yavaşladığında ve performansı düştüğü zaman GTX 1080, X99 ve i7 Extreme takviyesi yapıp PC ömrünü 4-5 yıl daha uzatacağımı düşünüyorum. Aslında 5000 TL bütçe koymamın sebebi de oynadığım oyunların fazla olması. Özellikle Forza Horizon ve NFS gibi grafik canavarı oyunlar için 1070 almamın şart olduğunu düşündüm. Bu az önceki attığım ekran görüntüsündeki ekran kartından memnun kalacağıma inanıyorum. Yılbaşında PS4 Pro alacağım için bilgisayar bütçesini kısıtlamak zorunda kaldım. Normalde 10.000 TL kadar bir bütçem vardı.
Tekrardan söylüyorum ileride Gtx 1080 alınacaksa şu anda Gtx 1070 almak yanlış olur. Rx 470 dediğiniz oyunlar için gayet yeterlidir.

Son olarak bir sorum var. SLİ yaparsam oyunlarda performans artışı ne kadar olur? Ayrıca SLİ'da kasaya sığmama olasılığı var mı?
SLI destekleyen oyunlarda performans artışı yaşanır bu doğru ama her oyun desteklemiyor. Hatta bazı oyunlar tek kart ile daha fazla performans veriyor.Ayrıca zaten Gtx 1080 tek başına 4k da ultra ayarlarda 60 fps verebilen bir kartken bence SLI yapmak gereksiz olur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı