GTX 1070 Marka ve Model Önerisi

Bayram418

Hectopat
Daha fazla  
Çok araştırma yapmama rağmen emin olabileceğim bir sonuç elde edemedim. Mesela ben GTX 1070 almayı düşünüyorum. Piyasada onlarca model var. Ben bu modellerden hangisini seçmeliyim? Örneğin asus, strix ve dual olarak iki tane serisi var. Bu kartların birbirinden farkı ne? Özellikle FPS farkını baz alarak yorum yaparsanız. Beni ve bu konuda yardım bekleyen arkadaşları sevindirmiş olursunuz, şimdiden teşekkürler :)

Kart üretici firmalarının sitelerinde özellikler ayrıntılı olarak yazıyor. Oraya bak lütfen. Temel olarak farklar çekirdek ve bellek hızları. Mesela Asus 1070 ve MSI 1070 sayfalarını aç ve çekirdek,bellek hızlarını karşılaştır. Sonra soğutma, güç tüketimi ya da boyut (fiziksel boyut) gibi özelliklere bakabilirsin. Farklılaştıkları noktalar bunlar. Tabi tavsiye olarak Asus, MSI, Evga gibi bu işte en iyi olan firmaları tercih etmen gerekir.

Bu firmaların 1070leri performans olarak birbirine yakındır. Onun için ucuz olan tavsiye edilir. Tabi 1070 kullancısı olan arkadaşlar muhakkak öneride bulunacaklardır.

FPS olayına gelecek olursak da Gaming serisi kartlar (soğutması daha kuvvetli ya da çekirdek hızı daha yüksek olabilir) ve Gaming serisi olmayan kartlar arasında FPS olarak çok fark olmaz. ROG Strix daha oyuncuya yönelik bir kart. Çekirdek hızı daha yüksek Dual'a göre.

Son düzenleme:
FPS farkı olarak bütün modellerde birbirine yakındır, 5-7 FPS ancak fark olur taş patlasa. Asus Strix serisi o modelin en üst serisi, Dual modeline göre frekans, bellek hızları, soğutma, malzeme kalitesi, tasarım, arka plaka gibi farklılıklar var, bu durumlar diğer firmaların serilerinde de olan durumlardır. MSİ Gaming X, Asus Strix, Gigabyte Xtreme Gaming ve Gaming modelleri, Galaxy, MSİ Armor, Asus Dual, Evga FTW, SSC modellerini bütçene göre alabilirsin.

Son düzenleme:
Kart üretici firmalarının sitelerinde özellikler ayrıntılı olarak yazıyor. Oraya bak lütfen. Temel olarak farklar çekirdek ve bellek hızları. Mesela Asus 1070 ve MSI 1070 sayfalarını aç ve çekirdek,bellek hızlarını karşılaştır. Sonra soğutma, güç tüketimi ya da boyut (fiziksel boyut) gibi özelliklere bakabilirsin. Farklılaştıkları noktalar bunlar. Tabi tavsiye olarak Asus, MSI, Evga gibi bu işte en iyi olan firmaları tercih etmen gerekir.

Bu firmaların 1070leri performans olarak birbirine yakındır. Onun için ucuz olan tavsiye edilir. Tabi 1070 kullancısı olan arkadaşlar muhakkak öneride bulunacaklardır.

FPS olayına gelecek olursak da Gaming serisi kartlar (soğutması daha kuvvetli ya da çekirdek hızı daha yüksek olabilir) ve Gaming serisi olmayan kartlar arasında FPS olarak çok fark olmaz. ROG Strix daha oyuncuya yönelik bir kart. Çekirdek hızı daha yüksek Dual'a göre.
Asus msi evga demişsin de herkez bilmez zotac ı burda sadece üç marka ekran kartı yapmıyor.....

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı