GTX 1070 OC yaparken siyah ekran sorunu

Katılım
28 Ağustos 2016
Mesajlar
488
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. bildiğiniz gibi GTX 1070 temel frekansı 1582 MHz. Ben ekran kartıma overclock yapmaya çalıştığımda siyah ekran veriyor ve bilgisayar kilitleniyor, yeniden başlatınca sorun çözülüyor ve ayarları sıfırlıyor. Anlamadığım olay şu güç limiti de +1 arttırsam kilitleniyor, çekirdek frekansını da +1 arttırsam da. Fakat bellek frekansını arttırınca hiçbir problem olmuyor. Lütfen yardım eder misiniz kafayı yemek üzereyim.
@Recep Baltaş
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Bildiğiniz gibi GTX 1070 temel frekansı 1582 MHz. Ben ekran kartıma overclock yapmaya çalıştığımda siyah ekran veriyor ve bilgisayar kilitleniyor, yeniden başlatınca sorun çözülüyor ve ayarları sıfırlıyor. Anlamadığım olay şu güç limiti de +1 arttırsam kilitleniyor, çekirdek frekansını da +1 arttırsam da. Fakat bellek frekansını arttırınca hiçbir problem olmuyor. Lütfen yardım eder misiniz kafayı yemek üzereyim.
@Recep Baltaş

Overclock'u fazla abartmışsın sanırım bende de 1070 var stock oynuyorum.
 
Arkadaşlar dikkatli okudunuz mu bilmiyorum, olay şöyle çekirdek hızı ver güç limitini değiştirmeme izin vermiyor. bilgisayar kitleniyor değeri +1 arttırsam bile.
 
Bu biraz saçma bir yorum olmadı mı?
OC Edition: Fabrika çıkışı overclock yani hız aşırtma yapılmış, çekirdek ve bellek hızları arttırılmış versiyon demek.

Aynı zamanda çarpan kilidi de açılmış versiyon demek değil mi? Diğer türlü olsaydı her kart OC Edition olurdu. Ayrıca ekran kartına OC yapmak aman aman bir performans artışına sebep olmuyor. Monitörünüzün hz değerinin altına düşmüyorsa fpsniz hiç gerek yok zaten :)
 
Şöyle 1582 minimum frekans değeri 1070 için ve bunun üstüne çıkamıyorum ve sinir ediyor beni. Bu arada FPS farklarına baktım 7-8 FPS arası gidip geliyor ve küçümsenecek değer değil bence.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Buyrun buda video şimdi yükledim.
 

Geri
Yukarı