GTX 1070 PUBG'de Düşük FPS Sorunu

riyaset

Hectopat
Katılım
3 Haziran 2018
Mesajlar
35
Arkadaşlar merhaba bu ara PUBG oynarken inanılmaz sıkıntı yaşıyorum ve sıkıntım ne yaparsam yapayım çözülmüyor. Şu an böyle bir sorun yaşıyorum videodaki gibi 2 adım attığım zaman yükleniyor bazı yerler ya da karargahın ışığına bakın... Açılıp kapanıyor ağaçlar değişiyor inanılmaz şekilde sinir oluyorum nasıl bir çare bulabilirim buna?
Sistem özellikleri
  • GTX 1070 Asus Rog
  • i5 6500
  • 16 GB tek slot RAM
  • 250 SSD
Ben bu PC'e bile neden FPS drop yiye yiye oynuyorum abi PUBG'yi. Kafayı yiyeceğim lütfen yardım edin.




 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok ilginç "yanlış bilgilendirme" basmanız. 8. nesil işlemciler için 300 serisi anakart gerektiğini herkes biliyordur. Siz de yanlış bilgilendirme yaptınız o zaman. 6. nesil işlemci kullanıyor. Eğer 7. nesil alırsa BIOS güncellemesi gerekiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@FurkanÇ Benim yorumum gayet açık. BIOS konusuna da değindim zaten. Anakart modelini vermesi durumunda yardıma devam edeceğim.

Sizin yaptığınız ve genellemeniz çok yanlış. Herkes 8. nesil işlemcilerin hangi anakartlara takıldığını bilmiyor. AMD işlemci ve Intel anakart alıp, bu işlemci sokete girmiyor diyenleri de gördüm. Konuyu daha fazla amacından saptırmayın lütfen.
 

Selam Asus b150 m anakart var yani anlamadığım bir şey 1060 kullanan ve işlemcisi iyi olan arkadaşım fps drop yemeden oyun oynuyor ben bu sistem ile oynuyamıyorum acaba oyundan mı sıkıntı yoksa sistem kaynaklı bir şey mi çözemiyorum eve gidince gta5 testi yapacağım ve üstüne pubgye girip atarım cpu değerlerini
 
Arkadaşın sorununa yardımcı olmak yerine konu başka yerlere kayıp tartışmaya dönmüş. @riyaset hocam sorununuz büyük ihtimal HDD'den kaynaklanıyor. Bu geç yüklenme ve FPS Droplarınızın sebebi sanırım bu. HDTune indirip bir Benchmark testi yapıp ve Healty sayfasının resimlerini yüklermisiniz. SSD mevcut mu sistemde?
 

250 gb samsung evo mevcut hocam oyun orada kurulu tediklerinizi yapayım ama son ssd testinde good yazıyordu ssd durumuna ama isterseniz yine yapayım
 
Siz bi yapın bütün testleri Healty kısmınıda atın buraya mutlaka. RAM miktarınızdan yana sorununuz yok. 8 Gb olsa bu ekran kartına o miktar yetersiz gelmekte. Fakat geç doku yüklenmesi vs bu sorunların tek sebebi HDD veya SSD kaynaklı olmakta. Tabi bu noktada önce şunu belirtmek istiyorum tüm driverlarınızın güncel olduğundan ve driver bulucu kullanmadan elle yüklediğiniz durumunu varsayarak yola çıkıyorum.
 

Bütün driverları driver booster ile yükledim Tekrar format mı atmalı mıyım sizce temiz bir kurulum çözer mi bu işi
 
Evet, öncelikle temiz UEFI Windows 10 kurulumu yapmanızda fayda var. Ardından tüm sürücüleri sitesinden, en güncelini bularak yükleyin. Daha sonra tekrar bu değerleri kontrol etmekte fayda var.

Otomatik sürücü yükleyen programlar, bulut üzerinde depoladıkları sürücüleri kullanırlar ve bu sebeple pek güncel değildirler. Kullanmanızı asla tavsiye etmem.

Bu arada işlemci ve ekran kartı uyumlu. Kendi kullandığım i5-2500K üzerinden gördüklerim kadarıyla konuşmak gerekirse. Pubg işlemciye birazcık yüklensede, drop yiyecek kadar darboğaz olacağını sanmıyorum.
 
Bütün driverları driver booster ile yükledim Tekrar format mı atmalı mıyım sizce temiz bir kurulum çözer mi bu işi
Bana kalırsa en sağlıklısı temiz bir format ardından tüm driverları tek tek elle kendiniz bulup kurmanız olacaktır. Eski driver bulmasını geçtim %90 ihtimalle yanlış driver bulup kurmakta bu driver bulucular. Sonuç olarakda yaşadığınız sorunlar ortaya çıkmata.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…