GTX 1070 PUBG'de Düşük FPS Sorunu

riyaset

Hectopat
Arkadaşlar merhaba bu ara PUBG oynarken inanılmaz sıkıntı yaşıyorum ve sıkıntım ne yaparsam yapayım çözülmüyor. Şu an böyle bir sorun yaşıyorum videodaki gibi 2 adım attığım zaman yükleniyor bazı yerler ya da karargahın ışığına bakın... Açılıp kapanıyor ağaçlar değişiyor inanılmaz şekilde sinir oluyorum nasıl bir çare bulabilirim buna?
Sistem özellikleri
  • GTX 1070 Asus Rog
  • i5 6500
  • 16 GB tek slot RAM
  • 250 SSD
Ben bu PC'e bile neden FPS drop yiye yiye oynuyorum abi PUBG'yi. Kafayı yiyeceğim lütfen yardım edin.

a3.png

fark 4.png
fark 5.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana kalırsa en sağlıklısı temiz bir format ardından tüm driverları tek tek elle kendiniz bulup kurmanız olacaktır. Eski driver bulmasını geçtim %90 ihtimalle yanlış driver bulup kurmakta bu driver bulucular. Sonuç olarakda yaşadığınız sorunlar ortaya çıkmata.
Çare bulamayınca format, klasik Türk işi işte...

Tamam sen çare bul bir şey demeyeceğim. Bende de i3 8100 işlemcimle darboğaz oluyor her şeyi denedim ancak bir sonuca varamadım hatta buraya konu bile açtım. Ben de yazın bitiminde format düşünüyorum. Ha elbette ki her şeye format denilmemelidir ancak en son çare olarak bunu yapmanız büyük olasılıkla işe yarayacaktır. Ayrıca bazı şeylerinde gerçekten format atılmadan düzelmesi çok zor yada mümkün olmuyor. Siz yinede her yolu deneyin olmaz ise yapacağınız tek şey format olacak.

Çare bulamayınca format diyen bir insan değilim. Yanlız keşke önceki mesajları bir okuyup ondan sonra neden format dediğime baksanız. Ne kadar o driverlari tek tek silse bile ister istemez o driverlerin kalıntıları kalacak. Yeni driver ile çakışma yaparsa o zaman ekstra sorunlarla uğraşırım derseniz sizin bileceğiniz iş. Fakat klasik türk işi burada sanırım kesin çözüm olacak.

Siz bi yapın bütün testleri Healty kısmınıda atın buraya mutlaka. RAM miktarınızdan yana sorununuz yok. 8 Gb olsa bu ekran kartına o miktar yetersiz gelmekte. Fakat geç doku yüklenmesi vs bu sorunların tek sebebi HDD veya SSD kaynaklı olmakta. Tabi bu noktada önce şunu belirtmek istiyorum tüm driverlarınızın güncel olduğundan ve driver bulucu kullanmadan elle yüklediğiniz durumunu varsayarak yola çıkıyorum.

Hdtune değerleri böyle uçaktan atladığım zaman fps drop yiyorum oyun sırasında da aynı şekil de örnek veriyorum koşarken de ağaçların sürekli şekli değişiyor, çevredeki cisimler karanlık gözükürken aydınlanıyor o tarz saçma sapan grafik sapmaları yaşıyorum oyun içerisinde
MSI Afterburner OSD Gösterge Rehberi - Technopat
Çözünürlük ayarlarınız nedir?
HDTune test sonucu nelerdir?
Darboğaz hakkında : Darboğaz nedir?.
Bu videoya göre drop yememeniz lazım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam attığınız videonun tarihi oldukça eski o videonun üzerine pubg 30 gb yama yedi, hdtune istatistiklerini üstte attım ayrıca oyun içerisinde atacağım değerleri. sistem özelliklerim

Asus strix gtx 1070 ekran kartı. İntel i5 6500 işlemci. Seagatr 1tb hdd. Samsung 850evo ssd. Asus b150manakart. Tek 16 gb kingston ram. Zalman r1 kasa. Asus 144hz 1ms monitör

Dosya Ekleri

• a 2.png
    a 2.png
    10,6 KB · Görüntüleme: 76
  • a3 3.png
    a3 3.png
    11,3 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleme:
Zalman R1-600LE 600W Siyah ATX Mid Tower Kasa
Temiz bir kurulum yapıp, sürücülerinizi sitelerinden tek tek indirdikten sonra tekrar değerleri kontrol edebiliriz. Tüm sürücüleri silip tekrar kurmaktan daha kolay olur.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı