em1r
Kilopat
Daha fazla
Arkadaşlar öncelikle merhabalar.
Sn. Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün makalelerinden ve youtube videosundan yola çıkarak sistem topladım.
Topladığım sistem birebir videoda ki sistemdir. (Monitör dahil) ...
Fakat 3 gündür ve özellikle de geçirmiş olduğum son 8 buçuk saattir ciddi bir sorun yaşamaktayım ve bu konuda yardımlarınızı hatta mümkünse Sn. Recep Baltaş'ın yardımına ihtiyacım var. Artık pes ettim gözlerim klavyeye aktı ve konuyu açma gereği duydum.
- Makalede ki gibi sistemi toplayıp BIOS Update edip Windows'u kurdum.
- Display port ile ViewSonic monitörümü bilgisayarıma bağladım.
- Hoparlörlerimi bağladım.
Neticesinde kulaklık ve mikrofonun çalışmadığını gördüm. Tüm güncel driver'ları yüklesem de Realtek programından çeşitli denemeler yapsam da arka jak girişine takılı aygıt yok gözüküyor. Bunun yazılımsal bir problem olduğu bariz ortada diye düşünüyorum.
- Hoparlör ve mikrofonumun çalıştığından eminim.
- BIOS dahil tüm bileşenlerin driver'ları güncel.
- Ön panel jak saptamasını engelledim ve sonucunda sadece kulaklık çalıştı. Üstelik sadece pembe sokete konnektör ayarı yapmama izin verdi ve onu da sadece kulaklık olarak seçebildim.
- Analog yani arka panele hiç bir şekilde müdehalede bulunamıyorum.
- Fiziken hiçbir sorun olmadığının tespitini yaptım.
Arkadaşlar sabah 06:44 saatlerce her yolu deneyerek bu başlığı açtığımdan emin olduğunuzu umarak yardımınızı diliyorum.
Sevgiyle.
Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yok mu ?
Sn. Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün makalelerinden ve youtube videosundan yola çıkarak sistem topladım.
Topladığım sistem birebir videoda ki sistemdir. (Monitör dahil) ...
Fakat 3 gündür ve özellikle de geçirmiş olduğum son 8 buçuk saattir ciddi bir sorun yaşamaktayım ve bu konuda yardımlarınızı hatta mümkünse Sn. Recep Baltaş'ın yardımına ihtiyacım var. Artık pes ettim gözlerim klavyeye aktı ve konuyu açma gereği duydum.
- Makalede ki gibi sistemi toplayıp BIOS Update edip Windows'u kurdum.
- Display port ile ViewSonic monitörümü bilgisayarıma bağladım.
- Hoparlörlerimi bağladım.
Neticesinde kulaklık ve mikrofonun çalışmadığını gördüm. Tüm güncel driver'ları yüklesem de Realtek programından çeşitli denemeler yapsam da arka jak girişine takılı aygıt yok gözüküyor. Bunun yazılımsal bir problem olduğu bariz ortada diye düşünüyorum.
- Hoparlör ve mikrofonumun çalıştığından eminim.
- BIOS dahil tüm bileşenlerin driver'ları güncel.
- Ön panel jak saptamasını engelledim ve sonucunda sadece kulaklık çalıştı. Üstelik sadece pembe sokete konnektör ayarı yapmama izin verdi ve onu da sadece kulaklık olarak seçebildim.
- Analog yani arka panele hiç bir şekilde müdehalede bulunamıyorum.
- Fiziken hiçbir sorun olmadığının tespitini yaptım.
Arkadaşlar sabah 06:44 saatlerce her yolu deneyerek bu başlığı açtığımdan emin olduğunuzu umarak yardımınızı diliyorum.
Sevgiyle.
Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yok mu ?
Son düzenleyen: Moderatör: