GTX 1070 sistem jak girişleri çalışmama sorunu

em1r

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhabalar.

Sn. Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün makalelerinden ve youtube videosundan yola çıkarak sistem topladım.
Topladığım sistem birebir videoda ki sistemdir. (Monitör dahil)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
...

Fakat 3 gündür ve özellikle de geçirmiş olduğum son 8 buçuk saattir ciddi bir sorun yaşamaktayım ve bu konuda yardımlarınızı hatta mümkünse Sn. Recep Baltaş'ın yardımına ihtiyacım var. Artık pes ettim gözlerim klavyeye aktı ve konuyu açma gereği duydum.

- Makalede ki gibi sistemi toplayıp BIOS Update edip Windows'u kurdum.
- Display port ile ViewSonic monitörümü bilgisayarıma bağladım.
- Hoparlörlerimi bağladım.
Neticesinde kulaklık ve mikrofonun çalışmadığını gördüm. Tüm güncel driver'ları yüklesem de Realtek programından çeşitli denemeler yapsam da arka jak girişine takılı aygıt yok gözüküyor. Bunun yazılımsal bir problem olduğu bariz ortada diye düşünüyorum.
- Hoparlör ve mikrofonumun çalıştığından eminim.
- BIOS dahil tüm bileşenlerin driver'ları güncel.
- Ön panel jak saptamasını engelledim ve sonucunda sadece kulaklık çalıştı. Üstelik sadece pembe sokete konnektör ayarı yapmama izin verdi ve onu da sadece kulaklık olarak seçebildim.
- Analog yani arka panele hiç bir şekilde müdehalede bulunamıyorum.
- Fiziken hiçbir sorun olmadığının tespitini yaptım.

Arkadaşlar sabah 06:44 saatlerce her yolu deneyerek bu başlığı açtığımdan emin olduğunuzu umarak yardımınızı diliyorum.

Sevgiyle.
Ekran Alıntısı1.PNG
Ekran Alıntısı2.PNG
Ekran Alıntısı3.PNG
Ekran Alıntısı3.PNG
Ekran Alıntısı4.PNG
Ekran Alıntısı5.PNG
Ekran Alıntısı6.PNG

Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yok mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı