İade için kimlik ön ve arka yüzü istenmesi normal mi?

berrabee

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RAM : 32GB
SSD: 1TB
Ekran Kartı: RTX 3080
İşlemci : INTEL i5-13400f
Anakart: Pro b760m-p ddr4
Soğutucu: MAG CORELIQUID 240R V2
Güç Kaynağı: MPG A850GF
Electrolux markasından MediaMarkt satış sitesinden aldığım bir ürün için iade talebi oluşturmak istedim. Bunun için de Mediamarkt’a iletmek amacıyla markadan iade raporu istedim. Fakat iadeyi MediaMarkt'la değil kendilerinin yapacaklarını söylediler ve görüştüğüm kişi WhatsApp'tan kimlik ön ve arka yüzü, IBAN, fatura istedi, fakat kimlik konusunda tedirgin oldum. Sadece kimlik numarasını isteseler anlarım ama bilemedim bu normal mi? İade/değişimi çok sıkıntılı olan bir marka, 2 aydır değişimi beklettikleri için ve arayıp iade oluşturmadıkları için genel merkezlerine gidip iade raporu istemek zorunda kaldım.

Mediamarkt mağazalarından birine gidip iade edin.
İade raporu istediler aradığımda, raporu almak için de markayla görüşmem gerekiyordu. Görüştüğümde de olan şeyi anlattım; kendileri iade yapacaklarını ve sürecin gönderide de bahsettiğim gibi olacağını söylediler (kimlik ön&arka). Aslında sorum, bu istek normal mi?

İade raporu istediler aradığımda, raporu almak için de markayla görüşmem gerekiyordu. Görüştüğümde de olan şeyi anlattım; kendileri iade yapacaklarını ve sürecin gönderide de bahsettiğim gibi olacağını söylediler (kimlik ön&arka). Aslında sorum, bu istek normal mi?
Bana normal gibi gelmedi. Zaten Mediamarkt üzerinden satıyorlarsa Mediamarkt iade almalı. Mağazaya gidip sorduğunuzda rapor mu istiyor Mediamarkt mağazası ? Eğer öyleyse ben iadeyi mağazadan yapacağım diyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı