Çözüldü GTX 1070 Sistemde CSGO Düşük FPS Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Minpachie

Kilopat
Daha fazla  
Geçtiğimiz ay bir sistem topladım fakat ne yaptıysam yapayım CSGO ve bazı oyunlarda FPS drop sorunu çözemedim.
Ekran kartı ve Windows sürümüm güncel. Oyunlar güncel. 144 Hz monitörüm var fakat yer yer 144 FPS altına düşüyor.
Takılmalarıda hissedebiliyorum. Ekran kartı ayarlarına hiç dokunmadım. Zaman zaman DSR açıp denedim fakat sonuç aynı.
Sistemim aşağıdaki gibidir;
  • AMD Ryzen 5 2600
  • MSI B450 PRO-M2
  • GSKILL 3000MHz (2x8GB)
  • ADATA SU650 SSD
  • WD 1TB HDD
  • ASUS DUAL GTX 1070 OC EDITION
1920x1080 Bütün ayarlar en sonda

Çözünürlüğü yükselttiğim fotoğrafları atmıyorum çünkü düşüşler ara ara oluyor resimden anlaşılamıyor.
2K çözünürlüğe alsam da, 1280x720 çözünürlüğe alsam da sonuç aynı.

Çözüm
@onur siyamoğlu ‘nun yardımıyla sorunu çözdüm gibi görünüyor. Ekran kartı sürücülerini kurdum ve güncelledim. Güç planı seçeneklerini de Ryzen ayarına getirdim. Başlatma seçenekleri kodlarını düzenledim. 1024x768 çözünürlüğüne aldım oyunu. Oynamak istediğim ayar bu şekildeydi ve sıkıntı yaşamadım. Oyunu SSD'ye taşımadım fakat droplar düzeldi. 1920x1080 çözünürlükte fazla oynamadım, ki zaten o çözünürlükte oynayamıyorum CS:GO'yu. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
CPU sıcaklığımı bir tık daha alta çekmek için Bios’dan fanları manuel olarak ayarladım. Çok fazla hızlı çalışmasın diye ufak dokunuşlar yaptım. Ben de fan sesinden rahatsız oluyorum. Aynı şekilde BF1 gayet akıcı ve sorunsuz. CSGO’da GPU kullanımı bende de %55’i geçmiyor. Sanırım işlemciden kaynaklanan bir durum. Çok fazla ayar denedim fakat drop sorununu en aza bu şekilde indirebildim. Sen de ayarları benim yaptığım gibi yaparsan biraz daha rahat oynayabilirsin bence. Güç planı seçenekleri de Ryzen ayarında.
Benim de aynı o şekilde Ryzen ayarında. Ryzen Master kullanıyorum, voltaj değeriniz nedir?

Benim de aynı o şekilde Ryzen ayarında. Ryzen Master kullanıyorum, voltaj değeriniz nedir?
Merhaba. Oc işlemini biostan yapmaniz tavsiyemdir. Overclock yaparken de baskasinin voltaj degerleri degilde kendi belirledigin degeri kullanman tavsiyemdir. Çünkü overclock da yuksek frekans ve düşük voltaj bunu stabil etmek her sistemde farklidir. Sende bunu en düşük voltaj ile deneyip kendine ozgu oc yapabilmen , senin açından iyi olacaktır.
Ayrica kullanilan cpu sogutma nedir

Merhaba. Oc işlemini biostan yapmaniz tavsiyemdir. Overclock yaparken de baskasinin voltaj degerleri degilde kendi belirledigin degeri kullanman tavsiyemdir. Çünkü overclock da yuksek frekans ve düşük voltaj bunu stabil etmek her sistemde farklidir. Sende bunu en düşük voltaj ile deneyip kendine ozgu oc yapabilmen , senin açından iyi olacaktır.
Ayrica kullanilan cpu sogutma nedir
Zalman Z3 - PLUS kasa stok soğutucu hocam. BIOS'da yapmayı bilmiyorum pek.

Simdi daha iyi anladık durumu.
Şöyle izah etmek gerekirse.
Amd ' nin geninde sicaklik degeri yuksek intel e göre.
Bu sebeple overclock yapmayi seven, düşünen vs arkadaşlar var ise ilk önce iyi bir cpu sogutma almalari gerekir.
Hem overclock yapayim hemde ısınmasın. Boyle bsy yok. Sana tavsiyem guzel bir sogutma alip sorunundan kurtulman. Suan için stock frekansda kullanmakdan baska çözümün yok. Oc yaptiginda sorunlar da yaninda gelecektir.
Saygılar.

144Hz üstünü alsanızda göremezsiniz. V-SYNC (Dikey Senkronizasyon) açın. Bir nevi olsa bile çözüm olabilir.

Ya bu sync’i aç diyenler olsa olsa silver IV’tür sanırım. Öyle adam vurabiliyor musunuz? Mouse da gecikme olmuyor mu sizde de anlamıyorum ki.

Amd’ler zaten ısınma ile ilgili problemleri var bu bilinen bir şey. Intel işlemciler çok ısınmasa bile stok soğutucu kullanılmıyor, hele Amd varsa stok soğutucu tam çöp olur. Bir tane soğutucu alın Cooler Master hyper evo tarzı. Isınma probleminiz kalmaz, ısınmayan işlemci de zamanla drop yaptırmaz.
CS:GO ayarlarınızı yükseltirseniz ekran kartına, düşürürseniz işlemciye yüklenir. Düşürdüğünüz için çözünürlükleri falan işlemci ön planda oluyor, o yüzden fazla kullanıldığından ısınıyor. Isınmasını ancak soğutucu ile çözersiniz.

Amd’ler zaten ısınma ile ilgili problemleri var bu bilinen bir şey. Intel işlemciler çok ısınmasa bile stok soğutucu kullanılmıyor, hele Amd varsa stok soğutucu tam çöp olur. Bir tane soğutucu alın Cooler Master hyper evo tarzı. Isınma probleminiz kalmaz, ısınmayan işlemci de zamanla drop yaptırmaz.
CS:GO ayarlarınızı yükseltirseniz ekran kartına, düşürürseniz işlemciye yüklenir. Düşürdüğünüz için çözünürlükleri falan işlemci ön planda oluyor, o yüzden fazla kullanıldığından ısınıyor. Isınmasını ancak soğutucu ile çözersiniz.
Hocam sanırım sorun Thereads ayarında, bu ayarı kaldırdım. Intel'de durum nasıl bilmiyorum ama benim drop sorunum şuanlık düzeldi gibi. 3.6 Ghz. kullanmama rağmen ama erken karar vermemek lazım. GPU sıcaklığım 60 derece ve üzeri çıkıyor bu durum normal mi peki?
Simdi daha iyi anladık durumu.
Şöyle izah etmek gerekirse.
Amd ' nin geninde sicaklik degeri yuksek intel e göre.
Bu sebeple overclock yapmayi seven, düşünen vs arkadaşlar var ise ilk önce iyi bir cpu sogutma almalari gerekir.
Hem overclock yapayim hemde ısınmasın. Boyle bsy yok. Sana tavsiyem guzel bir sogutma alip sorunundan kurtulman. Suan için stock frekansda kullanmakdan baska çözümün yok. Oc yaptiginda sorunlar da yaninda gelecektir.
Saygılar.
Soğutucular sorunu tam çözer mi?

Hocam sanırım sorun Thereads ayarında, bu ayarı kaldırdım. Intel'de durum nasıl bilmiyorum ama benim drop sorunum şuanlık düzeldi gibi. 3.6 Ghz. kullanmama rağmen ama erken karar vermemek lazım. GPU sıcaklığım 60 derece ve üzeri çıkıyor bu durum normal mi peki?

Ekran kartı 60derece normal sıcaklık değeri onda problem yok. Zaten çözünürlük düşük ya daha çok işlemci kullanmaya çalışır PC.
Uzun süre oyun oynadığında kasıyor drop oluyorsa dediğim gibi işlemci soğutucusu alman şart denektir.

Soğutucular sorunu tam çözer mi?
Merhaba.
Soğutucu senin islemcini rahatlatacaktir. Bu sebeble istedigin performansi alabilirsin.
Cs go da drop sorunun da cpu bir faktor olabilir ama senin denemen gereken bazi detaylar var.
Bunlar; cs go ssd ye yüklemek.
Cs go config ayarlarini ve baslatma seceneklerini sıfırlamak.
Sorununa net bir cevabi kendin, bizim onerilerimizi deneyerek ulasa bilirsin.

Merhaba.
Soğutucu senin islemcini rahatlatacaktir. Bu sebeble istedigin performansi alabilirsin.
Cs go da drop sorunun da cpu bir faktor olabilir ama senin denemen gereken bazi detaylar var.
Bunlar; cs go ssd ye yüklemek.
Cs go config ayarlarini ve baslatma seceneklerini sıfırlamak.
Sorununa net bir cevabi kendin, bizim onerilerimizi deneyerek ulasa bilirsin.
SSD yüklü. GPU 68 derece kadar çıkıyor, soğutucu gerekli mi?
Ekran kartı 60derece normal sıcaklık değeri onda problem yok. Zaten çözünürlük düşük ya daha çok işlemci kullanmaya çalışır PC.
Uzun süre oyun oynadığında kasıyor drop oluyorsa dediğim gibi işlemci soğutucusu alman şart denektir.
GPU 70 derece yaklaşıyor. CPU 3.6 Ghz'de serin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı