GTX 1070 Sisteme Takınca Görüntü Gelmemesi

MelihArda5858

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Sivas
Daha fazla  
Merhaba, bugün bilgisayarımı açmaya çalıştım ama açamadım. Ekran kartının fanları döndüğü halde görüntü vermiyor. Ekran kartını söktüğümde bilgisayarım açıldı ve görüntü geldi. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Sistem özellikleri:

• İşlemci: Intel Core i7-7700K
  • Anakart: Asus Z270-K
  • RAM: Kingston Flury (2x8 16GB)
  • PSU: Cooler Master V750
  • Soğutma: Cooler Master masterliquid ML240R
  • Windows sürümü: Windows 10 Pro 1809

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesajınızı ilk okuduğumda anladığımdan yola çıkarak bir cevap vermiştim, arkadaşlarında bahsettiği aynı şey. Sizin anladığınız gibi ekran kartının anakarta takılı olup olmadığını sormuyorlar, monitörden gelen kabloyu anakarta değilde ekran kartına taktığınıza emin misiniz?
Ayırca elektirik çarpma gibi bir durum söz konusu olduysa ekran kartı arızalı değilse bile artık arızalanmış olabilir, onu da geçtim kasa içerisinde yüksek voltaj olmaz ama kendinize de dikkat edin.
Kasaya gelen gücü kesin ve power düğmesine 5-6 kez arka arkaya basarak statik elektriği boşaltın, hatta bunu her donanım sökeceğinizde yapın.

Anakarta ilk slottan takılı
Bakın ısrarla ekran kartının anakarta bağlı olmasından bahsediyorsunuz diye düşünüyorum. Bizim sorduğumuz, monitörden gelen kablo nereye takılı, anakarta mı ekran kartına mı?
Monitörden gelen kabloyu kırmızı ile çizdiğim yerdeki girişlerden birine takıyorsanız görüntü alamamanız normal. Kabloyu ekran kartına takın. Böyle bir hata olası bir şey değil fakat insanlar dalgınlıkla yapabiliyor.
mb.png

Elektrik çarptı demişsiniz, nereden çarptı elektrik? Kasadan mı, ekran kartından mı? Belki, ekran kartınızda statik elektrik vardır. Gerçi koruması var ancak, belli olmaz. Elinizde başka ekran kartı varsa, ya da ödünç alarak deneyin. O da çalışmazsa, anakarttadır problem. Eğer çalışırsa, ekran kartınızda sorun vardır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı