GTX 1070 Sistemin aniden donması

gokay1810

Kilopat
Daha fazla  
Sistem özellikleri:

Anakart: Gigabyte Z370p d3 BIOS versiyon F4 (güncel)
Ekran kartı: Gigabyte GTX 1070 Windforce OC Rev2 8GB
İşlemci: Intel core i7 8700
SSD: Samsung 960 Evo M2 250GB
HDD: WD 1 TB
RAM: Corsair Vengeance 8x2 16 GB DDR4 2400 MHz
İşletim sistemi: Windows 10 Pro 64 bit (güncel)
Monitör: Dell S2417DG 165 Hz 1440p
Güç kaynağı: 600W 80 plus

Bilgisayarı Vatan Bilgisayar'dan hazır sistem olarak monitör hariç bir hafta önce aldım.
Bilgisayarı açtıktan sonra veya herhangi bir zamanda kendi kendine kilitleniyor fare ve klavye çalışmıyor ayrıca kasa üzerindeki HDD ışığı sönüyor ancak kasa çalışmaya devam ediyor. Bazen de sistem kendi kendini kapatıyor. Anakart, ekran kartı vs. bütün sürücüler güncel ne yaptıysam olmadı bazen hiç kilitlenmeden kullanıyorum bazense açtıktan hemen sonra bile donuyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem özellikleri:

Anakart: Gigabyte Z370p d3 BIOS versiyon F4 (güncel)
Ekran kartı: Gigabyte GTX 1070 Windforce OC Rev2 8GB
İşlemci: Intel core i7 8700
SSD: Samsung 960 Evo M2 250GB
HDD: WD 1 TB
RAM: Corsair Vengeance 8x2 16 GB DDR4 2400 MHz
İşletim sistemi: Windows 10 Pro 64 bit (güncel)
Monitör: Dell S2417DG 165 Hz 1440p
Güç kaynağı: 600W 80 plus

Bilgisayarı Vatan Bilgisayar'dan hazır sistem olarak monitör hariç bir hafta önce aldım.
Bilgisayarı açtıktan sonra veya herhangi bir zamanda kendi kendine kilitleniyor fare ve klavye çalışmıyor ayrıca kasa üzerindeki HDD ışığı sönüyor ancak kasa çalışmaya devam ediyor. Bazen de sistem kendi kendini kapatıyor. Anakart, ekran kartı vs. bütün sürücüler güncel ne yaptıysam olmadı bazen hiç kilitlenmeden kullanıyorum bazense açtıktan hemen sonra bile donuyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
HDD Tune ile sağlık taraması yapar mısınız?

HDD Tune ile sağlık taraması yapar mısınız?
Yaptım herhangi bi sorun görünmüyor. Aynı sorunu yaşayıp çözüm bulan varsa yardımcı olabilir mi? İnternetten araştırdım windows 10’dan olabileceğine dair açılmış konular var tekrar kurulum ve güncelleme yaptım şu an 1803 sürümde sorun devam ediyor.

Ancak onlar sistemi tüm parçaları söküp servise gönderecekler. Haftalarca gelmiyor (benimki 2 haftadır ortada yok :D) Önce bence dediğim gibi bir PSU arayın ödünç almalık

Bence PSU sorunlu. Allah bilir PSU Everest’tir.
Sistem fotoğrafını attım. PSU Xİgmatek.
2 gün önce kasayı Vatan Bilgisayara götürdüm bugün aradılar ve sorunun PSU'da olduğunu, PSU'yu aynı marka model PSU ile değiştiklerini ifade ettiler ve kasayı alıp eve geldim ancak ilk açılışta bilgisayar yine aynı sorunu verdi yeniden başlattım oyun oynarken yine aynı hatayı verdi.
Ne yapacağımı şaşırdım PSU'yu farklı marka ve daha güçlü bi PSU ile değişmeyi düşünüyorum ancak sorunun tamamen PSU dan kaynaklı olduğundan emin olamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Bence PSU sorunlu. Allah bilir PSU Everest’tir.
2 gün önce kasayı Vatan Bilgisayara götürdüm bugün aradılar ve sorunun PSU'da olduğunu, PSU'yu aynı marka model PSU ile değiştiklerini ifade ettiler ve kasayı alıp eve geldim ancak ilk açılışta bilgisayar yine aynı sorunu verdi yeniden başlattım oyun oynarken yine aynı hatayı verdi.
Ne yapacağımı şaşırdım PSU'yu farklı marka ve daha güçlü bi PSU ile değişmeyi düşünüyorum ancak sorunun tamamen PSU dan kaynaklı olduğundan emin olamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Deneyebileceğiniz başka bir PSU var mı?

Dosya Ekleri

• 2D7B62D4-BB2E-4DD6-AA00-8D988880C6D5.png
    2D7B62D4-BB2E-4DD6-AA00-8D988880C6D5.png
    120,1 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı