R9 280 Sistemin aniden donması

torcak1

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım eskiden aniden kilitleniyordu ve düzelmesi için düğmesinden kapatıp açmam gerekiyordu. Bu sorundan dolayı geçen ay format attım ve kasayı temizledim. Eski problem kalktı ama şimdi de geçici bir donma sorunu oluyor. Genelde oyun oynarken ekran birden donup dalgalanmaya başlıyor, birkaç saniye sonra kendine geliyor ve çoğu zaman oyun kapanıyor. Sorun çoğu zaman bilgisayarı yeniden başlattığımda geçiyor ve kapatana kadar hiç tekrarlamıyor. Sürücülerim güncel ve HD Tune ile tarama yapmayı denedim ama sorun çıkmadı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sistemim bu şekilde;

• AMD FX 8320 3.5 GHz İşlemci
• Sapphire R9 280 Dual-X 3GB Ekran kartı
• 4x2GB 1666 MHz GSkill RAM
• 1TB WD HDD
• MSI 970A-G46 Anakart
• 550W Güç kaynağı

Son düzenleyen: Moderatör:
Isı değerleri normal. DDU kullanarak sürücüleri tekrar indirdikten sonra sorun tekrarlamadı. Umarım yarın tekrarlamaz.

Problem hala devam ediyor, hatta artık yeniden başlattıktan sonra da oluyor. Fortnite kapandıktan sonra "there is a problem with your graphics card" diye bir hata da alıyorum bazen. Ne yapıcam bilmiyorum, yıldım artık.

Ekran kartının güç kablosunu kontrol edermisin.
Ayrıca hiç Overclock yaptınız mı?
Evet overclock yaptım daha önce ama şuan yok. Bilgisayar 8 saattir açık olduğu için kontrol etmeye korkuyorum kabloyu. Yarın komple söküp tekrar takıcam ekran kartını.

Overclock yanlış ellerde sıkıntı çıkartır eski haline döndür ve öyle kontrol et.
Eskiden Afterburner ile çok az arttırmıştım değerleri zaten ama şuan normal halinde.
Bugün yine Fortnite oynarken bilgisayarın aniden donmasının ardından Windows üzerinden bu bildirimlerin geldiğini gördüm. Sorunun ekran kartında olduğuna artık eminim ama çözmek için ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.
Screenshot_2.png

Sorun hala devam ediyor, yardımcı olabilecek yok mu :( Az önce Fortnite oynarken yine aynı sorunla karşılaştım. 2. monitörümde Radeon Settings ve görev yöneticisini açmıştım kontrol etmek amaçlı. Fortnite kapandıktan sonra Radeon yanıt vermemeye başladı ve grafik bu şekilde kaldı.
Screenshot_5.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı