Çözüldü GTX 1070 ve 900P Monitör Dalgalanma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SedatYekta

Kilopat
Daha fazla  
Ekran kartım GTX 1070, monitörüm 900P Samsung SyncMaster 732NW. Oyuna girince yüksek FPS'de monitörde dalgalanmalar, yatay çizikler oluşuyor. FPS 60'ın üzerinde olmasına rağmen kasıyormuş gibi hissediyorum. Ekran kartım tam gücünde çalışmıyor. Nasil çalıştırabilirim? Nvidia'nın sürücülerini silip tekrar yükledim. Ekrana görüntüyü HDMI VGA dönüstürücüyle veriyorum. Bir de ben monitörün tuşlarından bazı ayarları kurcaladım, ondan olabilir mi?

Yaşadığınız sorunun sebebi %99 ihtimalle VGA kullanıyor olmanız. HDMI / DVI / DisplayPort destekli bir monitörü birinden temin edip test edin sistemi. Sistemde başka bir arıza olduğunu sanmıyorum. VGA dönüştürücü kullananların bu sorunu yaşaması çok normal.

1- GTX1070, 1080p'de GPU'sunun %50-70'ini kullanır, bu sizden kaynaklanan bir problem değil.
2- Bugün benim başıma da geldi, V-Sync açtım 59.9 FPS'e sabitlendi dalgalanma problemi ortadan kayboldu.

V-Sync açınca dalgalanma geçiyor fakat o zaman da arada sırada FPS düşüşleri yaşanıyor. 60 FPS'de oynarken bir anda 20 FPS'ye düşüyor. Ekran kartını tam performansa ayarlamak gibi bir şey yok mu? Şu an durumum yok bu yüzden monitör değistiremem. Bir de monitörün "ince" diye bir ayarı var kitapçığında, yatay çizgilerle ilgili oldugu söyleniyor. Onunla bir ilgisi olabilir mi? Bilgisayarı aldığım ilk gün 200 FPS'de bile böyle bir sorun olmuyordu. Ben monitörun ayarlarını biraz kurcalayınca oldu.

Nvidia Denetim Masası'nda V-Sync ayarlarında Adaptive ve Fast Sync olması lazım. Varsa Adaptive olanı seçin. Bu değişim size istenilen stabilliği sağlamazsa Fast Sync ve sırasıyla diğer V-Sync çeşitlerini teker teker deneyin.

Düzenleme: Monitör ayarlarını fabrika ayarlarına getirin. Factory Reset, Set Default gibi şeyler yazabilir. Genel olarak sıfırlayın monitörü.

Nvidia Denetim Masası'nda V-Sync ayarlarında Adaptive ve Fast Sync olması lazım. Varsa Adaptive olanı seçin. Bu değişim size istenilen stabilliği sağlamazsa Fast Sync ve sırasıyla diğer V-Sync çeşitlerini teker teker deneyin.

Düzenleme: Monitör ayarlarını fabrika ayarlarına getirin. Factory Reset, Set Default gibi şeyler yazabilir. Genel olarak sıfırlayın monitörü.
NVidia Denetim Masasında bulamadım VSync ayarlarını. Uygulamayı Türkçe kullanıyorum, Türkçe anlatabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
3D Ayarları > 3D Ayarlarının Yönetilmesi sekmelerinden ulaşabilirsiniz. Yönetilme sayfasını açtığınızda ortada bir liste göreceksiniz. Orada V-Sync (Dikey Senkronizasyon/Eşitleme) şeklinde görebilirsiniz. Adaptive diye bahsettiğim Uyarlamalı diye geçiyor. Buradaki seçenekleri başta Uyarlamalı olmak üzere deneyin sırayla.
Adaptive.png

3D Ayarları > 3D Ayarlarının Yönetilmesi sekmelerinden ulaşabilirsiniz. Yönetilme sayfasını açtığınızda ortada bir liste göreceksiniz. Orada V-Sync (Dikey Senkronizasyon/Eşitleme) şeklinde görebilirsiniz. Adaptive diye bahsettiğim Uyarlamalı diye geçiyor. Buradaki seçenekleri başta Uyarlamalı olmak üzere deneyin sırayla.
Eki Görüntüle 173055
Tamamdır yaptım yardımlarınız için teşekkürler.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GTX 1070 Analog arayüzü desteklemiyor diye biliyordum. Dönüştürücümü kullamıyorsunuz? Sistemim hazır olduğunda monitör eksik sadece 900p bir monitörüm var. Mecburen onu kullanmak zorunda kalıcam. Dönüştürücü kullanıyorsanız bilgilendirir misiniz?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı