GTX 1070 Ve İ3 9100F Uyumu

5vs5 MM serverlarında 250-300 arası FPS alsanda, Faceit vb platformlar için sabit 240 üstü FPS alabileceğini düşünmüyorum. Biraz önce ufak bir araştırma yaptım ve bu sonuca ulaştım. 240 Hz monitör için, min Ryzen 5 3600, i5 9600K gibi işlemciler tavsiye ederim.

Hocam işlemci yetersiz kalır darboğaz yapar.

Monitörle bir alakası yok, o işlemci ile ekran kartından verim alamazsınız. 144'te alsanız 240'ta alsanız darboğaz yapacak. Monitörden önce işlemcinizi değiştirmenizi tavsiye ederim.

Arkadaşın da dediği gibi, önce işlemci değiştirin. Ryzen 5 3600 veya i5 9. nesil işlemci takarsanız 240Hz monitör de alabilirsiniz.

İlerde değiştirme planın varsa işlemciyi tam performans alamasanda ekran kartın güzel olmuş olur . Fakat dengeli bi sistem kurayım işlemcim ve ekran kartım uyumlu olsun diyosan bu işlemci ile daha düşük bi ekran kartı alarak paradan tasarruf edip aynı performansı alabilirsin , yada 1070 ekran kartını alıp işlemciyi yüksek alarak daha fazla performans ile daha fazla para harcayabilirsin. Yani şu yazdığın sistemde 1070 e ödediğin para lüzumsuz olocaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı