GTX 1070 ve i5 6500 Sisteme Upgrade mi? Monitör mü?

FAUST

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Yaklaşık 18 ay önce topladığım MSI B150M BAZOOKA, GTX 1070 ve i5 6500 16GB RAM'li bilgisayarımı yükseltmekle monitör değiştirmek arasında kararsız kaldım. Bütçe 2200 TL. Şu anki kullandığım monitör BenQ 60 Hz 4 ms özelliklere sahip. Yükseltirsem eğer işlemci ve anakart yönünden düşünüyorum. Dediğim gibi kararsız kaldım. Siz yerimde olsanız hangisini yapardınız ve hangisi daha mantıklı? Düşüncelerini, tavsiyelerinizi bekliyorum. İyi forumlar.:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle monitör. Şuan yükselteceğiniz sistem en fazla GTX 1080 olur veyahut işlemciyle anakart değişirsiniz. Yükselteceğiniz i5 8400 olur 2200 TL ile render ile uğraşmıyorsanız i5 tercih edersiniz diye düşünüyorum. Hadi i5 8600K olsun. i5 8600K ile i5 6500 arasında oyunlarda FPS taş çatlasa 4-5 FPS fark edeceğini düşünüyorum. İntel her sene yeni bir soket sunuyor kullanıcılara. Kesinllike 2200 TL nin hepsini harcayacaksanız muazzam bir monitör alın benim önerim. Ekran kartınız şu an piyasanın en iyi kartlarından biri 4K oyun için. Gayet yeterli monitör almanızı şiddetle tavsiye ederim. Zira upgrade tamamen mantıksızlık bu durumda..

Kesinlikle monitör diyeceğim ben de. Upgrade ihtiyacı olmayan bir sisteminiz var. Arkadaşların da dediği gibi, o bütçeyle yapacağınız upgrade dikkate değer bir fark yaratmayacaktır.

Bu sisteme 144Hz monitör şart dostum. 2K monitör almayı düşünürsen işlemcinin 2K performansını bir araştır. 2K için performansı düşük geliyorsa işlemci yükseltmesi yaparsın. Anakart değişimi yapmayacaksan işlemci olarak İ7 7700 öneririm.

arkadaş i5 7500 gtx 1060 6 gb ile darboğaz yaşıyorum ben. Sen o sistemle nasıl darboğaz yaşamıyorsun her oyunda işlemci kullanımım %90 dan aşşağı inmiyo

Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Peki bu iki fikirden hangisi daha mantıklı?
1-Intel Core İ7 8700 + MSI H370 Gaming Plus = 2200 TL.
2- 144 Hz/240 Hz monitör.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı