Gtx 1070 ve i5 7500 FPS Sorunu

Zephyr

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Geçen yazın sonlarına doğru topladığım sistemde i3 6098P vardı. Bir ay kadar önce i5 7500 e yükselltim gerekli BIOS güncellemeleri anakarta yapıldı,önceki işlemciye göre FPS değerlerinin yükseldiği kabul edilebilir ama kayda değer bi artış göremedim hele ki Youtube'den izlediğim değerlerden bambaşka sonuçlarla karşılaşıyordum. Üç-Dört gün önce Batman Arkham Knight satın aldım ekran kartını tam kapasitede kullanmadığımı biliyordum ama 75-80 az bi değer değil hatta bazen 100 olduğunu bile görüyordum ve oyunu sabit 60 FPS'de bile alamıyordum ta ki dün akşama kadar neden bilmiyorum saat gece 4-5 suları bi anda oyun yağ gibi akmaya başladı yarım saat kadar FPS düşüşünden zerre iz yoktu sonra yeniden düştü hatta donmaya başladı,bende artık sistemde sorunun işlemcide olmadığını fark ettim. Gerçekten sorunumun ne olduğunu bilecek kişilerin bu forumda olacağına şüphem yok hemen hesap açtım ve bu başlığı yazdım.

Sistem:
  • İ5-7500 3.4 GHz CPU
  • Zotac GTX 1070 amp edition 8 GB GDDR5 256 bit GPU
  • Gigabyte h110M-S2V rev:1.0 1151 soket DDR4 2133mhz Motherboard
  • Gskill 8gb 2133mhz DDR4 Ram
  • Windows 10 professional 64 bit işletim sistemi
  • WD 3.5'' 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64Mb cache Hard disk
Ekran Alıntısı hard disk.PNG

Hard Diskten şüpheleniyorum ama değerlerden anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Diğer oyunlardaki performanslarda çoğunlukla Batmandeki gibi bi zaman aynı mekanda kasmadığım vakitler bi zaman kasıyor. Batmande grafikleri low a da alsam donmalarda bi değişiklik olmuyor, darboğaz diyeceksiniz ama az da olsa etkilerdi bu başka bir şeyden kaynaklanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakmayın cevap veremedim banım henüz kalktı. Şuan kullanmış olduğum Hdd'yi iade olarak alacaklarını sanmıyorum buyüzden garantiye göndereceğim en kısa sürede şuankileri biryere kopyaladıktan sonra. WD'nin black serisi HDD modelini ve Samsung 850 evo SSD ürününü almayı düşünüyorum, aldıktan sonra etkilerini en kısa zamanda girmiş olurum.

Kusura bakmayın cevap veremedim banım henüz kalktı. Şuan kullanmış olduğum Hdd'yi iade olarak alacaklarını sanmıyorum buyüzden garantiye göndereceğim en kısa sürede şuankileri biryere kopyaladıktan sonra. WD'nin black serisi HDD modelini ve Samsung 850 evo SSD ürününü almayı düşünüyorum, aldıktan sonra etkilerini en kısa zamanda girmiş olurum.
WD black değil, WD blue almanı öneririm. Hem daha ucuz, hem de black serisinde yanlış hatırlamıyorsam bazı sorunlar meydana gelebiliyordu.

WD black değil, WD blue almanı öneririm. Hem daha ucuz, hem de black serisinde yanlış hatırlamıyorsam bazı sorunlar meydana gelebiliyordu.

Elimdeki zaten WD blue HDD son yaptığım testlerden ve oynadığım oyunlardan dolayı daha yüksek okuma değerli bitanesine ihtiyacım var üstüne birde SSD yeterli bence, Yusuf Ersan Ertan'da black kullandığını ve memnun kaldığını belirtmişti bana.

Arkadaşlar son kararı vermeniz için pc'ye aklıma gelen hertürlü kombinasyonla BF1'i kasmaya en el verişli haritada online oynadığım bir video yükledim, bu videoyla soruna kesin olarak karar verebileceğinizi düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aşağıdakilerde son yaptığım test sonuçları.

hard_disk_son.JPG

hard_disk_son2.JPG

8GB tek modül RAM kullanıyorsunuz değil mi? RAM kullanımı 7.5GB'ı geçmiş RAM yeterli değilse anlık takılmalar olur. Son teste göre sabit diskte sorun gözükmüyor.
Bu derece RAM istemeyen oyunlarda da aynı sorunla karşı karşıyayım arkaplanda chrome vs. şeyler açık ve kayıt yapıyorum. BF1 in tavsiye edilen sistemine göre 8gb normal, diğer 1070 testlerinde böyle FPS değerleri alan başkasını görmedim.

Chrome vb. uygulamalar RAM ve diğer bileşenlere yük bindirdiğinden olabilir. BF1 için 8GB önerildiğine bakma daha fazla RAM kullanabiliyor.
Bu videoda 8GB ile 16GB RAM arasındaki fark anlaşılıyo tabiki performansa etkisi olacaktır ama ben 8GB olmasına rağmen böyle değerler alamıyorum. Yüklediğim videonun son kısmına bakarsanız maçın bitmesine rağmen menüde bile kastığını görebilirsiniz hatta siyah ekran çıkıyo, bunun sebebi nedir çünkü bunu yapan şeyin oyundaki FPS düşüşlerininde sorumlusu olduğunu düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki Xbox DVR kapalı mı? Bu arada sistem performans modunda mı?
DVR'ı kapadım ve performans moduna aldım ama bu değişimler beklendiği üzere bir değişiklik yaratmadı, böyle basit tekniklerle çözülecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum.Videodaki değerlere, parçalara, testlere rağmen hala soruna kesin bir çözüm getirilmiş değil yani daha ne yapmam gerekli bilmiyorum adam akıllı performans almam için tonla para mı bayılmam lazım bu gidişle sistem 5k yı bulucak. Gerçekten şu parçaları değiştirirsen sorunun kesin çözülür diyen birine ihtiyacım var lütfen ya.

Yeni WD black 1TB HDD'yi aldım ve sistemi direk ona kurdum, çoğu oyunda dahil. BF1 FullHD çözünürlükte daha iyi, daha stabil FPS alıyorum. Batman Arkham Knight'ta nedense etkisini göremedim ama genel olarak save sırasındaki anlık FPS düşüşü ve kaydetme hızı iyileşmiş durumda. Daha net anlaşılması için BF1 multiplayer yine aynı haritada oynanış videosunu upload edeceğim. Genel olarak FPS artışı var denebilir ama asıl problem tam çözülmedi daha hızlı HDD veya SSD almanın performansta artış sağlayacağı kesin en azından sisteminiz benimki gibiyse ama oyunlarda fazla birşey beklemeyin.

16-Haziran-2017_02-48 wd black.png

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı