GTX 1080 Ethereum madencilik rejected share sorunu

Ali Özoğul

Hectopat
Katılım
30 Haziran 2018
Mesajlar
114
Herkese merhabalar,
2 aydır STRIX-GTX1080-O8G-Gaming ekran kartım ile madencilik yapıyorum. İşletim sistemi olarak Hive OS, havuz olarak Binance, miner olarak ise Phoenix(yeni geçtim) kullanıyorum. Kartım en fazla MH/s T-Rex Miner üzerinden veriyor ama bir sorun var. Kartım T-Rex Miner kullanırken fazla rejected share veriyor. T-Rex Miner içinde GDDR5X bellekler için Memory Tweak ayarı var onu aktif ediyorum. Aynı zamanda Pill'de aktif ediyorum.(Memory Tweak ile ayni işi görüyor)(2.resim)

Screenshot_2.png

Screenshot_1.png

GPU-Z üzerinden kartımın revizyon modelinin A1 olduğunu öğrendim ve revizyon modeli rev1 olanlar için pill açılmadan önce -50 saniye gecikme vermem gerekiyor yoksa kazım başlamıyor. İlk resimde de Memory Tweak ayarını T-Rex Miner üzerinden aktif ettiğim gözüküyor. T-Rex Miner üzerinde Memory Tweak ayarı 6 farklı şekilde aktif oluyor.(MT1, MT2, MT3, MT4, MT5, MT6) MT6 ve MT5 benim ekran kartım için uygun değil iki ayarda da 90 dakika geçtikten sonra sistem reboot atıyor. Ek olarak ise MT1 ayarından yukarı doğru çıktığınız takdirde MH/s az da olsa yükseliyor.

mt1.png

MT1 ayarı accepted share ve rejected share oranları gözüktüğü gibi kartta overclock yok. Fan ise %80 olarak sabit ayarlı.

mt2.png

MT2 ayarı accepted share ve rejected share oranları gözüktüğü gibi kartta overclock yok. Fan ise %80 olarak sabit ayarlı.

mt3.png

MT3 ayarı accepted share ve rejected share oranları gözüktüğü gibi kartta overclock yok. Fan ise %80 olarak sabit ayarlı.

mt4.png

MT4 ayarı accepted share ve rejected share oranları gözüktüğü gibi kartta overclock yok. Fan ise %80 olarak sabit ayarlı.
Gördüğünüz gibi kartım T-Rex Miner üzerinde rejected share fazla veriyor. Discord üzerinde GTX 1080 ile madencilik yapan birini buldum. Hive OS üzerinden birkaç fotoğraf istedim kendisi benimle paylaştı.

1s.png

2s.png

3s.png

Sistemi 31 saattir açık ve sadece 1 adet rejected share vermiş. Dikkatinizi çekmiştir, sisteminde Core 165 Memory -1004 olan GTX 1080 Ti.
En son olarak son durumu paylaşayım. Yukarıda PhoenixMiner kullanmaya başladığımı yazmıştım. Fotoğrafını hemen bırakayım.

1a.png

2a.png

Değerli cevaplarınızı bekliyorum. Uzun süredir uğraşıyorum ve hala sorunumu çözemedim.
 
İlk olarak şunu söyleyeyim, Phoneixminer kullanmayın. İçinde bilgilerinizi çalacak trojan olduğu düşünülüyor. Phoneixminer artık güvenilir bir miner değil.

Share'ın rejected olmasının en büyük sebeplerinden birisi, O.C. ayarlarının hatalı olmasıdır. Onun dışında 60-70 saat içinde 30-100 arası rejected fazla değildir.


Miner olarak NBMiner deneyebilirsiniz.
 
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Memory clock ve Core clock ayarlarından hangisini azaltmam gerekiyor? Memory Tweak veya pill açmadan kazıma başladığımda bile reject share veriyor. Discord üzerinden konuştuğum kişi 4772 accepted share alırken 1 reject share alıyor. Ben neden bu kadar fazla alıyorum, saçma değil mi? Normalde oluşan bir durum mu?

1.png

2.png

Ayarları bu şekilde değiştirdim. Nbminer'a geçtim ve ayarları Core clock 100, Memory clock 1500 olarak değiştirdim.
Yapabileceğim başka bir şey var mı rejected share azaltmak için?
@emircanunlts O.c ayarlarımı aşağıya çektim ve nbminer geçtim ama sorun devam ediyor.

3.png

4.png
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı