GTX 1080 İçin 4K G-Sync Monitör Önerisi

The World's First 4K 144 Hz Refresh Rate Monitor by Asus

Var mı yok mu iyi düşün. ;)

Ha fiyatı ne olur fikrim yok ama zaten şuan ki 4K monitörlerin de 2, 2.5K fiyatı olduğunu düşünürsek ürünün çıkmasını beklemek karlı olacaktır.
Farkındaysan yapılmamış :) İlk 144hz 4K Asusun çalışmaları arasında olduğunu söylüyor. Piyasayı takip ediyorum. 4K şu an 120Hz Dell de mevcut üstünü yapan çıkmadı.

Ekran kartını aldım ama elime henüz ulaşmadı. O yüzden uzun araştırmalar sonucu Dell S2716DG 27" 1ms 2K HDMI DisplayPort G-Sync Usb Pivot Led Monitör | sanalmarketim monitöre karar verdim. Şuan bütçem 4K monitöre uygun olmuyor hem de tazeleme hızında 4k monitörleri yetersiz gördüm. 2K, 144HZ, G-SYNC monitör her işimi görür diye düşünüyorum.
Ben hala kararsızım. Bayramdan sonraya kaldı benim iş. Hangisini alırsam alıyım diğerinde aklım kalacak gibi.

Ben hala kararsızım. Bayramdan sonraya kaldı benim iş. Hangisini alırsam alıyım diğerinde aklım kalacak gibi.

Bana 1080P çözünürlükte oyun oynamak hayli hayli yetiyor. Ama GTX 1080'e 1080P monitör alıp ekran kartına yazık etmeyim diyorum. 1080 oyun oynadıktan sonra piyasada fazlasıyla daha ucuz ekran kartları var. O yüzden 4K monitör alıp ayar kısıp oynamaktansa 2K ultra ayarda oyun oynamak benim her türlü işimi görecektir. Maalesef teknoloji bu şekilde hep kararsız bırakıyor bizi.

Bana 1080P çözünürlükte oyun oynamak hayli hayli yetiyor. Ama GTX 1080'e 1080P monitör alıp ekran kartına yazık etmeyim diyorum. 1080 oyun oynadıktan sonra piyasada fazlasıyla daha ucuz ekran kartları var. O yüzden 4K monitör alıp ayar kısıp oynamaktansa 2K ultra ayarda oyun oynamak benim her türlü işimi görecektir. Maalesef teknoloji bu şekilde hep kararsız bırakıyor bizi.
  • ASUS 34" PG348Q Gaming, Curved IPS G-Sync 3440x1440 Monitör
İşinizi şimdilik görebilir. En azından 4K ve 100 Hz tazeleme oranı ve NVIDIA G-SYNC zaten destekli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle GTX1080 4k'da yüksek ayalarda oynanabilir FPS verebileceğini iddia eden ve verebilen bir kart. 4k çözünürlüğe tek başına nefesi yeten tek kart piyasadaki. Ama 1080 bile 4k'Da en yüksek ayarlarda 60FPS veremiyor. Tabi şu soruyu sormak lazım "4k çözünürlükte MSAA ve Ultra çözünürlüğe gerçekten ihtiyaç var mı?" Hayır bence yok. High ayarlar o çözünürlükte fevkalade oluyor zaten. Aynı zamanda ben MSAA kapamak için şu an bile üst seviye kartım olmamasına rağmen 2k'da açıyorum oyunları. Yani 4k'da MSAA zaten gereksiz. Uzun lafın kısası 4k 60Hz bir monitör almanız sizin yararınıza olur. Ultra'da açmazsınız High'da açarsınız 60FPS alırsınız bundan da emin olun.

Buyrun 1080 4k oyun testleri örnekleri :

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Öncelikle GTX1080 4k'da yüksek ayalarda oynanabilir FPS verebileceğini iddia eden ve verebilen bir kart. 4k çözünürlüğe tek başına nefesi yeten tek kart piyasadaki. Ama 1080 bile 4k'Da en yüksek ayarlarda 60FPS veremiyor. Tabi şu soruyu sormak lazım "4k çözünürlükte MSAA ve Ultra çözünürlüğe gerçekten ihtiyaç var mı?" Hayır bence yok. High ayarlar o çözünürlükte fevkalade oluyor zaten. Aynı zamanda ben MSAA kapamak için şu an bile üst seviye kartım olmamasına rağmen 2k'da açıyorum oyunları. Yani 4k'da MSAA zaten gereksiz. Uzun lafın kısası 4k 60Hz bir monitör almanız sizin yararınıza olur. Ultra'da açmazsınız High'da açarsınız 60FPS alırsınız bundan da emin olun.

Buyrun 1080 4k oyun testleri örnekleri :

O yüzden 2K monitör alacağım :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı