GTX 1080 için Monitör Önerisi

1080P monitör alırsan ''performans sorunu'' diye konu açacaksın eminim ki. O kart için önerilen çözünürlük en düşük 2K. GTX 1080, 4K için yeterli bir kart değil. 2K'da uzun süre idare eder.

1080p çözünürlükte kart kendini tam kullanamıyor ve performans düşüklüğü yaşanıyor. Bu yüzden 2K öneriyoruz. Bütçen ne monitör için?
1000-1200 TL.

2K monitör zor bu bütçeye. Yükseltmelisin.
Hocam 2.el tavsiye etmezmisiniz ben şahsen 2.el almayı düşünüyorum monitorü sonuçta ölü piksel olup olmadığını kontrol ettikten sonra herhangi bir sıkıntı çıkmaz monitörlerde? Ekran kartı gibi madencilik yapılmadığı için risk olmaması gerekir diye düşünüyorum monitörlerde.

2K monitör zor bu bütçeye. Yükseltmelisin.
2K 75 Hz 1100 TL. Sizce 1080p 144 Hz mi 2K 75Hz mi?
Hocam 2.el tavsiye etmezmisiniz ben şahsen 2.el almayı düşünüyorum monitorü sonuçta ölü piksel olup olmadığını kontrol ettikten sonra herhangi bir sıkıntı çıkmaz monitörlerde? Ekran kartı gibi madencilik yapılmadığı için risk olmaması gerekir diye düşünüyorum monitörlerde.
2. el çok aradım ancak bulamadım 2K monitör satan yok :(

O konu benimde kafamda soru ama ben 1070 üzerinden düşündüğüm için ben düşünebilirim ama sende 1080 var hocam 2k olmalı diye düşünüyorum her türlü.
Benim anlamadığım GTX 1080 de 1080p monitör kullanınca ne gibi bir performans düşüklüğü yaşanıyor? Mesela CS-GO oynuyorsun 200 küsür FPS alacaksın. Monitörde 144 Hz göreceksin. Nasıl bir performans düşüklüğü olacak? GPU kullanımı mı düşüyor 80 90 lara?

Benim anlamadığım GTX 1080 de 1080p monitör kullanınca ne gibi bir performans düşüklüğü yaşanıyor? Mesela CS-GO oynuyorsun 200 küsür FPS alacaksın. Monitörde 144 Hz göreceksin. Nasıl bir performans düşüklüğü olacak? GPU kullanımı mı düşüyor 80 90 lara?
2 gündür bende bu konuyu araştırıyorum mehmet nickli arkadaş kendi sorununu yazmış şurada:

GTX 1080 ve 144 Hz 1080p monitör uyumu

Ben de gtx 1070ti siparişi geçicem monitör konusunda senin gibi düşünüyorum "1080p 144hz alsam ne yaşarım ki" diye ama sanırım kartlar optimizasyonsuz olduğu için alması gerektiği performansı kullanmayacağından sıkıntı yaşatıyor.

1080P monitör alırsan ''performans sorunu'' diye konu açacaksın eminim ki. O kart için önerilen çözünürlük en düşük 2K. GTX 1080, 4K için yeterli bir kart değil. 2K'da uzun süre idare eder.

1080p çözünürlükte kart kendini tam kullanamıyor ve performans düşüklüğü yaşanıyor. Bu yüzden 2K öneriyoruz. Bütçen ne monitör için?
Performans testlerinde ultra ayarlarda 1080p AAA oyunlarda Gtx 1080 %98-99'a varan kullanıma ulaşıyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı